wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Taka sytuacja w 18 2T. W zeszłym sezonie wyciągałem silnik by wymienić łącznik cięgien biegów (odkręcony gaźnik). Poskładałem wszystko silnik działa bez problemu z jednym wyjątkiem: na wolnych obrotach co kilkadziesiąt sekund prycha - pojedynczy strzał. Na ciepłym samo prychanie na zimnym takie pyrchnięcie kończy się gaśnięciem silnika. Po za tym praca w całym zakresie obrotów bezproblemowa. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Gucio, ja bym zaczął od świec, kup irydowe powinny poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Obecnie nie jest łatwo znaleźć dobre świece. Osobiście naciąłem się na NGK mimo że kiedyś były super. Kupiłem czeskiego Brisk i działa. Niektóre chińskie marki lepsze są od NGK.Drugą przyczyną przepuszczanych zapłonów może być uboga mieszanka na wolnych obrotach. Czy lekkie wyciągnięcie ssania eliminuje prychanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Skoro przed demontażem gaźnika było dobrze , to poszedł bym w tym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 NGK dalej sa super tylko ze dzisiejsze podroby sa praktycznie nie do odroznienia bez sprawdzenia w fabryce nabitych lat number na swiecach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 (edytowane) Tez już niejednokrotnie słyszałem , że NGK są podrabiane w Chinach . Jak miałem Outlandera to na forum było sprawdzone ze silniki w Mitsu chodzą bezproblemowo tylko na świecach NGK z napisem Made in France ... Edytowane 15 Czerwca 2021 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Może i podróby, a może dobre są na lepszy rynek a inne firma NGK sprzedaje u nas.Kolega szukał irydowych Boscha do samochodu, bo takie były z fabryki, i mimo tych samych oznaczeń, te sprzedawane w Niemczech wyglądały inaczej i były duuużo droższe od tych sprzedawanych u nas. W końcu zmienili mu na jakieś w serwisie. Auto trochę pojeździło i stanęło. Wstawił na powrót te fabryczne po 80tyś km i jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 (edytowane) Taka sytuacja w 18 2T. W zeszłym sezonie wyciągałem silnik by wymienić łącznik cięgien biegów (odkręcony gaźnik). Poskładałem wszystko silnik działa bez problemu z jednym wyjątkiem: na wolnych obrotach co kilkadziesiąt sekund prycha - pojedynczy strzał. Na ciepłym samo prychanie na zimnym takie pyrchnięcie kończy się gaśnięciem silnika. Po za tym praca w całym zakresie obrotów bezproblemowa. Jakieś pomysły?A właśnie - szczelność połączeń gaźnika z kolektorem ssącym, w tym podciśnieniowego napędu pompy benzyny. Edytowane 15 Czerwca 2021 przez Stołczynianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Panowie na innym forum Storma chwalą świece BR7HIX do Storma 13,5/15/18. Ponoć lepiej pali na zimnym, równiej pracuje na wolnych. Stosował ktoś? Zamówiłem na jutro ale nie muszę odbierać. Cena dość znaczna dlatego pytam czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Warto sprawdzić czy porcelanowy izolator wystaje nieco z gwintowanej tulei. Wystawanie izolatora ułatwia wypalanie sadzy co jest pożądane w silnikach 2t, bo oblepiony sadzą izolator zmienia się w rezystor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Oki kupiłem, sprawdzę. Made in EU były po 30zl. MADE IN JP 63zł sztuka. Trochę boli ale co tam. Polatam i zobaczę ponoć starczają na 4 lata. Jak mi się nie spodobają wylecą. . Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Bardzo cienka elektroda dodatnia powinna skutkować "mocną" iskrą punktową a nie "łażącą" -"rozmytą" w przypadku elektrody "standard". Ciekawe jak z żywotnością. Z reguły 2t "niszczy" świece szybciej niż 4t. Zwłaszcza jak mieszanka ciut za uboga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 To jest schowany izolator, dedykowany do 4t, ale jak silnik w dobrej kondycji to powinien wypalać sadzę i w tym typie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Tresor na bogato ????co było powodem zmiany świec zaczął prychać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 (edytowane) Nie było powodu . Tak jak pisałem na grupie FB o Stormach pisali ze lepiej pali, równiej chodzi na wolnych. A że ja lubię testować...Na razie na "sucho" odpalił od strzała bez ssania. Chodzi jak by równiej ale może to tylko wrażenie. Zobaczymy trzeba pamiętać że dziś 30. Silnik pewnie miał że 25 C....https://youtu.be/3-CWChaJRO8 Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Czerwca 2021 przez Tresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 (edytowane) Nie było powodu . Tak jak pisałem na grupie FB o Stormach pisali ze lepiej pali, równiej chodzi na wolnych. A że ja lubię testować...Na razie na "sucho" odpalił od strzała bez ssania. Chodzi jak by równiej ale może to tylko wrażenie. Zobaczymy trzeba pamiętać że dziś 30. Silnik pewnie miał że 25 C.... no zrywka ważna rzecz pięknie pali jak na chinola Edytowane 19 Czerwca 2021 przez suhhar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Urzywam tych samych swiec iridium do mercury jezeli orginalne to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Urzywam tych samych do mercury jezeli orginalne sa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamooo Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Witam. Może ktoś mi podpowie,na nowy sezon mój storm 13,5 2t chodzi jakoś dziwnie. Odpala bez problemu, na początku wkręca się ładnie, od połowy to tak jak by nie chciał się kręcić na wysokie obroty, jak ściągnę pokrywę z silnika to czasem po dłuższym czasie wkręci się na maxa. I zauważyłem, że jak przygazuje w miejscu to jak by wypływało mieszkanka z spodziny. Macie jakieś porady jak by to poprawić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Witam. Może ktoś mi podpowie,na nowy sezon mój storm 13,5 2t chodzi jakoś dziwnie. Odpala bez problemu, na początku wkręca się ładnie, od połowy to tak jak by nie chciał się kręcić na wysokie obroty, jak ściągnę pokrywę z silnika to czasem po dłuższym czasie wkręci się na maxa. I zauważyłem, że jak przygazuje w miejscu to jak by wypływało mieszkanka z spodziny. Macie jakieś porady jak by to poprawić?Tylko kiedy jest tak że nie wkręca się - pod obciążeniem, jak płyniesz? Bo chyba nie kupiłeś silnika by powarczeć przy pomoście. Może wyciągnięte ssanie?Pamiętaj że to proste urządzenie, potrzebuje po rozruchu, ręcznego schowania cięgna ssania, czasem na dwa etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamooo Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Jak płynie to nie może się wkręcić, odpala tak, że sanie nie używałem już dwa lata ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 (edytowane) Nie jestem jakimś specem u mnie przez chwile było podobnie ale problem rozwiązał się sam . Natomiast jak nie chciał się wkręcać na najwyższe obroty i na nich się krztusił to konsultowałem to z jednym z naszych forumowych speców od silników robiąc videokonferencje na wodzie i wytypował problem z linią paliwowa . Ponieważ linia paliwowa w naszych stormach jest do czterech liter i jeżeli myślisz o dłuższym pływaniu na tym silniku to warto by było zmienić ja na oryginał yamahy . Ja bym zaczął od spróbowania odpalenia z pominięciem zbiornika i gruszki sprawdzając jeszcze filtr paliwa . Jak nie pomoże to sprawdzenie gaźnika czy nie ma jakiegoś paprocha . Edytowane 21 Czerwca 2021 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamooo Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Możliwe, że chodzi o tą linie paliwa, bo jak wyciągam linie i silnik do pala mieszankę w środku to ładniej pracuje, bez podpiętej Linie paliwowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Pamiętasz o odpowietrzniku w zbiorniku ?. Przy okazji sprawdź czy jest drożny i spełnia swoją funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamooo Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Tak zawsze jest odkręcany ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi