wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cianbo Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Tak zawsze jest odkręcany Jak pod odpięciu linii chodzi lepiej, to możliwe, że go zalewa. Wtedy do wyczyszczenia zaworek iglicowy w gaźniku i kontrola ustawienia pływaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 (edytowane) Myślę że warto tu dac takie info..Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Czerwca 2021 przez Tresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Myślę że warto tu dac takie info.. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zdecydowanie takie rzeczy powinno się nagłaśniać i piętnować . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomibdg Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Myślę że warto tu dac takie info.. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka ten silnik kupiłem razem z kolegą który opisuje sytuację na facebook. Dodaję to też tutaj żeby ostrzec więcej ludzi.Opisywałem w tym wątku problemy z wodą w oleju ( dwie strony wcześniej) później pisałem o tym że jak silnik przyszedł z "naprawy" z BEZWIOSEŁ.PL cały brudny od smaru.Popływaliśmy może z 10 - 15 h na belonach i olej śmierdział benzyną. Nieżle wkurzeni odesłaliśmy silnik ( na koszt BEZWIOSEŁ) i czekaliśmy na reakcje. Po trzech dniach widzę swoj silnik wystawiony na olx.... https://www.olx.pl/d/oferta/silnik-zaburtowy-storm-9-8km-kopia-tohatsu-4-suw-f9-8-jak-nowy-okazja-CID767-IDKfmSd.html#069eafb578Po znaleźieniu ogłoszenia dodzwoniłem się do bezwioseł i dopiero wtedy zostałem poinformowany ze zwrócą pieniądze. silnik był naprawiany i nadal jest uszkodzony ( watpię że go naprawili) sprzedaje go osoba z BEZWIOSEŁ.PL( nawet nr tel i miejscowość sie zgazdza) nie był to nietrafiony prezent tylko zwrot gwarancyjny niesprawnej jednostki. Widze ze sprzedawca ma wystawiany jeszcze inny silnik także radze uważać. w naszym silniku na karcie gwarancyjnej był wpis o wymianie uszczelki i planowaniu głowicy ale widząc podejscie pewnie wydrukują nową, czystą kartę. opisuję sytuację ponieważ cięzko uwierzyć w takie skurwy*****o. MIEJCIE NA UWADZE TĄ SYTUACJE KUPUJĄC SWÓJ SILNIK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 silnik był naprawiany i nadal jest uszkodzony ( watpię że go naprawili) sprzedaje go osoba z BEZWIOSEŁ.PL( nawet nr tel i miejscowość sie zgazdza) Jednym słowem chińsko-polski rebus. Albo może lepiej czeski film nikt nic nie wie. Najpierw super serwis z odesłaniem parcha uwalonego smarem, a teraz sprzedaż tegoż parcha jako nie trafiony prezent. Nic tylko wierzyć na słowo kupować CHRL jako nietrafione prezenty z Kurowa . Parsunów już jak psów w częściach i uszkodzonych. Te są trochę krócej, ale zaczyna się....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomibdg Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 (edytowane) Jednym słowem chińsko-polski rebus. Albo może lepiej czeski film nikt nic nie wie. Najpierw super serwis z odesłaniem parcha uwalonego smarem, a teraz sprzedaż tegoż parcha jako nie trafiony prezent. Nic tylko wierzyć na słowo kupować CHRL jako nietrafione prezenty z Kurowa . Parsunów już jak psów w częściach i uszkodzonych. Te są trochę krócej, ale zaczyna się....... Tu mi już nie chodzi o awaryjność bo jednemu będzie smigał innemu nie ale o to że JEDYNY dystrybutor, sprzedawca i serwis to oszust i ściemniacz. Edytowane 21 Czerwca 2021 przez tomibdg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Tu mi już nie chodzi o awaryjność bo jednemu będzie smigał innemu nie ale o to że jedyny dystrybutor, sprzedawca i serwis to oszust i ściemniacz. Samo wprowadzanie zakazanego 2T tylnymi drzwiami pod stołem jest ściemą. Więc czego oczekujesz ?. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Sytuacja jak z semperem , którego kupiłem w Gorzowie. Jak stwierdziłem , że to bubel i się ostro zbuchałem to kasę oddali i wystawili łódkę ponownie na olx i inny frajer nabył.Polska rzeczywistość. Przykre , że chęć zysku za wszelką cenę jest ważniejsza niż ....honor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 (edytowane) Co tu dużo pisać, wystarczy przeczytać zakładkę "O Nas" w poniższych linkach. http://mudmaster.pl/index.php? http://bezwiosel.pl/ Wieloletnie doświadczenie motorowodne ???? Edytowane 21 Czerwca 2021 przez GrzesM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Ooooo Mudmaster kupowałem od nich trochę sprzętu do Patrola uwag nie miałem. Do Storma też nie mam ale i nie serwisuję u nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Bo masz 2T, w którym jest zdecydowanie mniej co popsuć. Osobiście chciałem kupić 25KM 4T z rozruchem i ładowaniem ale cena 9k za silnik tak naprawdę 20KM z niewiadomą jakością jest słaba. Zrezygnowałem na rzecz Suzuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Też chcialem Suzuki ale nikt ich tylnimi drzwiami nie wprowadza na terenie EU 7 koła kawałek za miedzą...https://www.adventurer.com.ua/product/lodochnyy-motor-suzuki-dt15as-2648 Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Yamahy 2T W Rosji tez maja ceny Stormów w Polsce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Panowie ,pojawiły się Stromy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 12KM się pojawił. Dostawy raczej nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 13,5 i 18 2T chyba tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 (edytowane) Panowie, sam proponowałem kupno do storma świec irydowych, muszę zweryfikować swoją propozycje. Mam informacje z serwisów, że źle dobrana świeca irydowa w tych silnikach potrafi w tłoku wypalić niezłą dziurę. Silnik na początku chodzi dużo lepiej, zresztą do końca jest dobrze a później dzwon. Niech nikt się, proszę nie sugeruje moim wcześniejszym postem. Edytowane 23 Czerwca 2021 przez Matteoo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 A ja dodam od siebie że obrotomierz wariuje. Pokazuje herezje, silnik idzie płynnie i ładnie obroty są zaniżone i skaczą po 500 w górę i w dół. Wczoraj zrobiłem kilka km i było tak cały czas. Zresztą na moim filmie widac że pracuje normalnie a pokazuje 700 obrotów, po przygazowaniu 1800 a na pewno było więcej. Dopiero po teście na wodzie zwróciłem na to uwagę. No i teraz sam nie wiem. Wymontować czy pływać? Zamontowałem stare świece i obrotomierz chodzi normalnie ciekawe zjawisko. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 No i teraz sam nie wiem. Wymontować czy pływać? Lepsze jest wrogiem dobrego. Jeśli zalecają NGK czy coś innego o takich a takich parametrach, to takie stosuj. Nie warto w tym temacie fabryki poprawiać bo można się boleśnie ($$$) zdziwić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 (edytowane) Kazda zle dobrana swieca nie jest dobra dla zadnego silnika jezeli wezmiesz swiece do swojego silnika ngk to iridium bedzie miala IX symbol na koncu .Iridium nie sa montowane z reguly w outboard z jednej prostej przyczyny bo wiekszosc producentow zaleca wymiane co 300 h a iridium wytrzyma wiecej jak sam outboard plus po 1000h mozna sie nie milo zaskoczyc przy wykrecaniu to nie samochod ze irydium zrobi 250k i wykrecisz ja bez problemu jezeli urzyte przy montarzu odpowiedni smar Podsumowojac iridium swiece w zwyklych outboard a w szczegolnosci 20-30 hp i mniej nic nie daja procz tego ze trwalsze i nie trzeba regulowac gaps Jak wspomnialem wczesniej jest mnostwo podrub i radze na to uwarzac poniewaz podruba po krotkim okresie zaczyna przebijac co popsuje fajki jezeli dobrze pamietam nazwe popekana osmolona porcelana istnieje ryzyko ze sie ukreci przy wykrecaniuDo znajdowania odpowiednich swiec urzywam ten websites: https://www.sparkplug-crossreference.com/ Edytowane 25 Czerwca 2021 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herbata666 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Nie wiem czy w odpowiednim miejscu ale mam Stormiaka F25 i przy gumowcu 4m plus 3 osoby i wadze całości około 500kg max prędkość to 32-33 km/h ( tu jest Ok) ale strasznie długo wychodzi z wody, na max odkręconej manetce jest 5200 obrotów, śruba to 9 1,4x11.Pytanie czy zmniejszać skok żeby podkręcić obroty i szybciej wchodzić w ślizg ?, czy nic nie kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Ja bym zostawił śrubę jaka jest. 4 metry ponton nieco większą ma powierzchnię zwilżoną od 3,6m, to i opór większy. Większe obroty to wibracje i więcej benzyny. Dla większego załadunku to tak, warto zmniejszyć skok. Ten F25 to chyba ma 20HP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Nie wiem czy w odpowiednim miejscu ale mam Stormiaka F25 i przy gumowcu 4m plus 3 osoby i wadze całości około 500kg max prędkość to 32-33 km/h ( tu jest Ok) ale strasznie długo wychodzi z wody, na max odkręconej manetce jest 5200 obrotów, śruba to9 1,4x11.Pytanie czy zmniejszać skok żeby podkręcić obroty i szybciej wchodzić w ślizg ?, czy nic nie kombinować.Ja tam myślę ze te 25 KM to z kapelusza. Wiadomo, Storm .A tak poważnie pokombinuj z trymem i pawęża. Dwie osoby + graty na Tohatsu 20 KM+ Bush Crab 400 prawie 40 Km/h. Bez kombinacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herbata666 Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Dokładnie te 25km to tylko na tabliczce jest, ale ogólnie drugi sezon spisuje się Ok, może zmienię na przyszły na jakieś 25-30km firmowe. Najbardziej zależy mi na szybszym wychodzeniu w ślizg, dzwoniłem dzisiaj do sklepu ze śrubami to zaproponowali mi 10’ Solas, nie wiem czy się nie skuszę i nie przetestuje. Trym mam ustawiony na drugim zębie od pawęży, jakie macie propozycje, ostatnio bawiłem się właśnie trymem, przestawiałem o jeden w obie strony i wydaje mi się że drugi ząb jest najlepszy. Już nie pamietam ale na 1 lub 3 zębie trymu silnik bardzo często łapał powietrze z wody i wtedy szedł do odciny. Jutro w ogóle podepnę słuchawki i zobaczę na jałowym biegu przy jakich obrotach jest odcina, niby na tabliczce jest napisane 5500, ale to chińskie cudo i może być różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi