wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 (edytowane) Twój Storm to kopia tego silnika Zresztą na YouTube masz dużo filmów jak Twój Storm pływa z różnym jednostkami. Edytowane 21 Października 2021 przez GrzesM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 A jest szansa, że storm 7KM 2t wprowadzi w ślizg ponton Maweric 300D z aluminiową podłogą i 90 kg na pokładzie ?Napisz do kolegi @KoincydencjaOn ma Storma 7KM i Kolibri 300 od chyba 2018 lub 2019. Widziałem jak śmigał w ślizgu po Siemianówce Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Skoro twój to kopia tohatsu M5 to raczej będzie miał w okolicach 5 km .Mój Storm 18 4t to kopia yamahy f15 i tez raczej spodziewam się 15 km a nie 18. Fizyki nie oszukasz Jeśli jest to kopia silnika 5HP ale udoskonalona, to może mieć nieco więcej mocy, a to choćby przez dostosowanie do paliwa o wyższej liczbie oktanowej, do czego wystarczy cieńsza uszczelka pod głowicą lub nieco zmieniona głowica. Można też zestroić całość na wyższe obroty. Może 7 nie ma ale 6HP jest osiągalne przez taką "aktualizację" do współczesnego paliwa.W swoim F15 nie zrobisz tego bo Yamaha F15A jest już dostosowana do 96/98 oktan (raczej do 98)Mam kosę spalinową która jest kopią innych chińskich kos, ale pracuje inaczej, ma większą moc i nie kopci. 99% że ma podwyższony stopień sprężania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hudy76 Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 (edytowane) A jest szansa, że storm 7KM 2t wprowadzi w ślizg ponton Maweric 300D z aluminiową podłogą i 90 kg na pokładzie ?Bez problemu, Roboczy filmik z testów na kaczym dołku. Edytowane 22 Października 2021 przez HaDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arkad Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Bez problemu, Roboczy filmik z testów na kaczym dołku. Z tego co widzę, to siedzisz jak najdalej od silnika? Na gumie, czy ławeczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hudy76 Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Nie pamiętam, na ławeczce... chyba. Ale siedząc na gumie też bez problemu ponton wchodzi w ślizg. Przy dwóch osobach wodę pcha się z prędkością ok 8 km/h. Kiedyś ścigałem się z kumplem. On miał ponton 300 z 6 konną hondą w 4-ro suwie. W ślizg wchodził duuużo szybciej, ale prędkościowo zestaw ze Stormem nie odstawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 To jakie to są prędkości w ślizgu na tych silnikach i tych pontonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 ???? no pewnie 22 km/h w porywach do 24km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Mały kamyczek do ogródka Stormowego. Dzisiaj składam pompę wody w 13.5 przepływane 45mth a tu brakuje kawałek uszczelki. Brak jest spory i tak jak by stopiony. Wydaje mi się że powstał na etapie montażu silnika innej opcji nie widzę. Jak by sie stopiła od odpalania na sucho były by jakieś resztki. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Dobrze że masz smykałkę do naprawiania i kosztuje Cię to tylko tyle ile za części zapłacisz , naprawy serwisowe to już spory wydatek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Dobrze że masz smykałkę do naprawiania i kosztuje Cię to tylko tyle ile za części zapłacisz , naprawy serwisowe to już spory wydatek . Fakt, to jest między innymi powód dla którego nie kupiłem Storma tylko japońca. Nie chce mi się dłubać bo innych , ciekawszych zajęć mam dość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Dobrze że masz smykałkę do naprawiania i kosztuje Cię to tylko tyle ile za części zapłacisz , naprawy serwisowe to już spory wydatek .O to to :-) dla takich ludzi są silniki storm . Pod koniec sezonu zdam relacje jak tam pływanie moim 13.5 ale w skrócie to jest sedno sprawy dobry silnik dla ludzi którzy potrafią usunąć niedoskonałości :-)których też miałem parę w swoim. . . W własnymi siłami usunąłem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Jak ktoś miał za małolata Komarka lub Jawkę to sobie poradzi ze Stormem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Myślę ze nie ma co porównywać. Ja do swojego od przeglądu zimowego leję tylko paliwo i olej, zrobilem od niego ponad 50mth i licznik ciągle bije. Ilość drobnostek jake tu zapodaje wynika z ilosci silników do jakich mam dostęp.Z nauką grzebania dobrze mówisz. Ojciec miał SHL, WSK i MZ 250. Ja miałem Jawkę 50 i 2 Simsony. Wujas i znajomy CZ 350... Ilość grzebania w tym sprzęcie była nieporównywalnie wieksza niz w Stormie.Zresztą obecnie znajomy lata Simsonem nie odbieram już od niego telefonów. Nie ma tygodnia bez jakiś akcji.... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Myślę ze nie ma co porównywać. Ja do swojego od przeglądu zimowego leję tylko paliwo i olej, zrobilem od niego ponad 50mth i licznik ciągle bije. Ilość drobnostek jake tu zapodaje wynika z ilosci silników do jakich mam dostęp.Z nauką grzebania dobrze mówisz. Ojciec miał SHL, WSK i MZ 250. Ja miałem Jawkę 50 i 2 Simsony. Wujas i znajomy CZ 350... Ilość grzebania w tym sprzęcie była nieporównywalnie wieksza niz w Stormie.Zresztą obecnie znajomy lata Simsonem nie odbieram już od niego telefonów. Nie ma tygodnia bez jakiś akcji.... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaCiesz się że nie ma jawy czy cz-tki... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 (edytowane) Dobrze że masz smykałkę do naprawiania i kosztuje Cię to tylko tyle ile za części zapłacisz , naprawy serwisowe to już spory wydatek .No właśnie jaki to wydatek bo nie wiem ile kolegę skasować (to nie mój silnik). Do tej pory robiłem za Wiski ale ja pije szkocką a większość przynosi burbony. Czas przejść na gotówkę. [emoji3]Szukaliśmy na szybko oringu, bez wioseł cały zestaw pompy za 100zł oringu samego nie ma. Można wysłać w ramach gwarancji...Oring 48x3mm w motoryzacyjnym 1.23zł Właściciel kupił na zapas chyba będzie zupę z tego gotował. Hihi. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Października 2021 przez Tresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Taka sytuacja:.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cianbo Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 Przerabiałem temat rok temu. U mnie na szczęście tylko bił wałek śruby Dla porównania oryginał Yamaha i taki z Aliexpress. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arkad Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 (edytowane) Cześć Storm 7k 2T, prędkość pod prąd na Noteci z wiatrem pomiędzy 21 -22 km/h w ślizgu , ponton maweric 300 cm. Jaką świecę irydową kupić do silnika https://allegro.pl/listing?string=BPR7HIX&order=pd ? Czy przed zimą wymienić olej w spodzinie, czy na wiosnę?Arek Edytowane 8 Listopada 2021 przez arkad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Olej wymień przed zimą. Co do drugiego pytania się nie wypowiem, mam swoje zdanie na ten temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Mam świece irydowe i po za szaleństwem obrotomierza nie widzę różnicy. W zimę w czasie przeglądu wracaja standardowe a irydy podja na zapas. Oliwę jak wyżej. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 No i kolega Tresor utwierdził mnie w moim zdaniu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Uważam , że świecą irydowa potrafi więcej wnieść szkód niż pożytku . @Tresor badał ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Drugim 'plusem" wymiany oleju w spodzinie przed zimą - o ile można tak powiedzieć ,że jest to jakiś tam plus Jest fakt ,że jak stwierdzimy ,że mamy wodę w oleju to mamy sporo czasu do przyszłego sezonu aby na spokojnie kupić/zamówić części i usunąć usterkę. Bo przed samym sezonem może się okazać ,że np. na simering musimy poczekać 1,5 miesiąca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arkad Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Dzięki za odpowiedzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi