Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dotarł wczoraj do mnie czarny 13.5.. Długo obserwowałem temat i się zastanawiałem nad zakupem :/

Dziś chciałem odpalić go w beczce, próby odpalenia i nic, w końcu zagadał i tylko dym i brak chłodzenia, momentalnie zgaszony i już kolejny raz nie próbowałem. Zastanawiam się czy wszystko zrobiłem dobrze. Może jest jakaś ciekawa blokada chłodzenia etc, może czegoś nie wiem :/

Jestem zdruzgotany, silnik miał być odpalony po montażu więc skąd brak chodzenia...

Mial ktoś jakieś podobne przejścia, może może coś podpowiedzieć czy da się to samemu naprawić?

• 0

Dotarł wczoraj do mnie czarny 13.5.. Długo obserwowałem temat i się zastanawiałem nad zakupem :/

Dziś chciałem odpalić go w beczce, próby odpalenia i nic, w końcu zagadał i tylko dym i brak chłodzenia, momentalnie zgaszony i już kolejny raz nie próbowałem. Zastanawiam się czy wszystko zrobiłem dobrze. Może jest jakaś ciekawa blokada chłodzenia etc, może czegoś nie wiem :/

Jestem zdruzgotany, silnik miał być odpalony po montażu więc skąd brak chodzenia...

Mial ktoś jakieś podobne przejścia, może może coś podpowiedzieć czy da się to samemu naprawić?

Cześć kolego zanużenie silnika w beczce było odpowiednie ?

Minimum tak musi być silnik w beczce powyżej płyty kawitacyjnej

a5cca64d016cdbe9med.jpg

Edytowane przez woochu

• 0

Jak zaczął tak dymic i nie leciała woda od razu wyłączyłem, parę sekund był odpalony.. Zawsze mnie uczono, że woda powinna lecieć od razu inaczej można zachetac silnik.

Bez przesady kolego daj mu chwilę niech zassie wodę a nawet jeżeli by chłodzenie nie chodziło to od 30 sekund bez chłodzenia nic mu się nie stanie , dym raczej od oleju jest nie od temperatury . . .

W instrukcji masz nawet napisane nie kratki masz mieć zanużone tylko minimum płytę antykawitacyjna :-)

Edytowane przez woochu

• 0

Jeżeli woda nie leci po 5 sec znaczy coś nie halo.

Ktoś proponuje 30sec. Bez tłuszczu po 30 sec wirnik lub obudowa zaczyna się topić. Dlatego ja zawsze składam to na smar. Tam jest spore tarcie.

Sprawdź dziurkę w dyszy może byc czymś zatkana. U mnie woda leci po 3 pociągnięciu nawet jak silnik nie odpali.

Jeśli dobrze zanurzyłeś to albo spodzina do zrzucenia i weryfikacji albo odsyłasz do importera (droga wysyłka).

Skąd jesteś?

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• 0

Wysyłka 130 po mojej stronie co jest mega słabe w przypadku kiedy wyjmujesz z pudełka nowy silnik i okazuje się, że coś nie działa.

Każdy mówił, ze po 3-4 pociągnięciach im paliły. Mi zajęło to z 10 co prawda temperatura 5-7stopni ale to chyba nie powinno mieć aż takiego wpływu.

Jestem spod wawy.

• 0

Andrzeja pomysł z słuchawkami chyba wygrywa . Załatw sobie słuchawki może ktoś z Wawy Ci pożyczy i podaj wodę pod ciśnieniem . To nie prom kosmiczny tylo zwykła pompka wirnikowa :D

Słuchawki wtłaczają do kanałów chłodzenia wodę pod ciśnieniem kranowym - dlatego silnikowi łatwiej ją zassać. Ja w swoim życiu przerobiłem wiele silników, mam 2 Stormy już 3 sezony. Uważam, że spokojnie możesz poczekać nawet 20 sekund

• 0

Zadzwonił do mnie :D :D :D

:)

Słuchawki słuchawkami, boję się go odpalać aby nie sfajczyc tych gratów w środku bo martwił mnie ten dym, jutro sprawdzę czy nie jest ten otwór od wody przytkany, nie wiem jak bardzo można ingerować (zdejmować przedowy etc) aby ewentualnie objęli to później gwarancja w momencie kiedy nie uda mi się tego problemu rozwiązać samemu.

Edytowane przez Pat92

• 0

Spodzinę możesz zdjąć i się tym nie chwalić to 15min roboty i będziesz wiedział co się dzieje. Gwarancji nie stracisz. Może przy montażu ktoś nie trafił rurką, może coś jest nie tak złożone, może ktoś zapomniał klina wsadzić... Jest wiele możliwości. Zwalasz spodzinę dajesz ją do wiadra i wkrętarką kręcisz, leci woda znaczy problem jest wyżej, nie leci rozbierasz pompę to dodatkowe 4 śrubki. Ja bym nie zasnął od razu bym rozbierał :) Ale każdy robi po swojemu, ja przerabiałem 2 pary słuchawek w tym jedne oryginalne od Y i mi woda przez nie nie leci. Leci bokami ale nie górą.

Co do problemów z odpaleniem mój odpala do -6 max za 3 pociągnięciem, na mieszance 1:30 jaką zalecają do docierania bardzo łatwo zalać silnik, jedno pociągnięcie za dużo na ssaniu i już nie masz iskry...

• 0

Działa pany, mieliście rację coś musiało być przytkane bo dopiero jak odpaliłem i lekko dodałem gazu to poszła woda i już daje piękny strumien. Pochodzil trochę w beczce i praca okej, jutro test na wodzie. Jedyne co to strasznie dużo dymu, a mieszanka 1:40/50 ale chyba tak powinno być.

• Like 3

• 0

Działa pany, mieliście rację coś musiało być przytkane bo dopiero jak odpaliłem i lekko dodałem gazu to poszła woda i już daje piękny strumien. Pochodzil trochę w beczce i praca okej, jutro test na wodzie. Jedyne co to strasznie dużo dymu, a mieszanka 1:40/50 ale chyba tak powinno być.

Brawo Ty :D :good: :good: