wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Dotarł wczoraj do mnie czarny 13.5.. Długo obserwowałem temat i się zastanawiałem nad zakupem :/Dziś chciałem odpalić go w beczce, próby odpalenia i nic, w końcu zagadał i tylko dym i brak chłodzenia, momentalnie zgaszony i już kolejny raz nie próbowałem. Zastanawiam się czy wszystko zrobiłem dobrze. Może jest jakaś ciekawa blokada chłodzenia etc, może czegoś nie wiem :/Jestem zdruzgotany, silnik miał być odpalony po montażu więc skąd brak chodzenia...Mial ktoś jakieś podobne przejścia, może może coś podpowiedzieć czy da się to samemu naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 (edytowane) Dotarł wczoraj do mnie czarny 13.5.. Długo obserwowałem temat i się zastanawiałem nad zakupem :/Dziś chciałem odpalić go w beczce, próby odpalenia i nic, w końcu zagadał i tylko dym i brak chłodzenia, momentalnie zgaszony i już kolejny raz nie próbowałem. Zastanawiam się czy wszystko zrobiłem dobrze. Może jest jakaś ciekawa blokada chłodzenia etc, może czegoś nie wiem :/Jestem zdruzgotany, silnik miał być odpalony po montażu więc skąd brak chodzenia...Mial ktoś jakieś podobne przejścia, może może coś podpowiedzieć czy da się to samemu naprawić?Cześć kolego zanużenie silnika w beczce było odpowiednie ? Minimum tak musi być silnik w beczce powyżej płyty kawitacyjnej Edytowane 11 Listopada 2021 przez woochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 (edytowane) Tak, kratki były w wodzie, nawet więcej był w wodzie niż na Twoim zdjeciu Edytowane 11 Listopada 2021 przez Pat92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 A ile go trzymałeś odpalonego ? Mój jak jest suchy jak pieprz potrzebuje z dobrych kilkunastu sekund zanim zassie wodę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Jak zaczął tak dymic i nie leciała woda od razu wyłączyłem, parę sekund był odpalony.. Zawsze mnie uczono, że woda powinna lecieć od razu inaczej można zachetac silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 (edytowane) Jak zaczął tak dymic i nie leciała woda od razu wyłączyłem, parę sekund był odpalony.. Zawsze mnie uczono, że woda powinna lecieć od razu inaczej można zachetac silnik.Bez przesady kolego daj mu chwilę niech zassie wodę a nawet jeżeli by chłodzenie nie chodziło to od 30 sekund bez chłodzenia nic mu się nie stanie , dym raczej od oleju jest nie od temperatury . . . W instrukcji masz nawet napisane nie kratki masz mieć zanużone tylko minimum płytę antykawitacyjna :-) Edytowane 11 Listopada 2021 przez woochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Też obstawiam, że za szybko spanikowałeś. Nie zawsze brak strumienia kontrolnego oznacza brak chłodzenia, czasami się po prostu zatyka.Dym pewnie z oleju który został po składaniu silnika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 (edytowane) Płyta była zanuzona. Ogólnie to był w wodzie bardziej niż na wcześniejszym zdjęciu.A jeśli to jest brak chłodzenia, to po jakim czasie można taki silnik zajechać bez wody w układzie? Edytowane 11 Listopada 2021 przez Pat92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Kup albo pożycz tzw. słuchawki. Kanały nowego mogą być zawalone jakimiś olejami, smarami itp.Miałem tak z Tohatsu 20 KM jak był nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Kup albo pożycz tzw. słuchawki. Kanały nowego mogą być zawalone jakimiś olejami, smarami itp.Miałem tak z Tohatsu 20 KM jak był nowy.I co wtedy zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Jeżeli woda nie leci po 5 sec znaczy coś nie halo. Ktoś proponuje 30sec. Bez tłuszczu po 30 sec wirnik lub obudowa zaczyna się topić. Dlatego ja zawsze składam to na smar. Tam jest spore tarcie. Sprawdź dziurkę w dyszy może byc czymś zatkana. U mnie woda leci po 3 pociągnięciu nawet jak silnik nie odpali. Jeśli dobrze zanurzyłeś to albo spodzina do zrzucenia i weryfikacji albo odsyłasz do importera (droga wysyłka).Skąd jesteś? Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Wysyłka 130 po mojej stronie co jest mega słabe w przypadku kiedy wyjmujesz z pudełka nowy silnik i okazuje się, że coś nie działa. Każdy mówił, ze po 3-4 pociągnięciach im paliły. Mi zajęło to z 10 co prawda temperatura 5-7stopni ale to chyba nie powinno mieć aż takiego wpływu. Jestem spod wawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Andrzeja pomysł z słuchawkami chyba wygrywa . Załatw sobie słuchawki może ktoś z Wawy Ci pożyczy i podaj wodę pod ciśnieniem . To nie prom kosmiczny tylo zwykła pompka wirnikowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 I co wtedy zrobiłeś? Zadzwonił do mnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 (edytowane) I co wtedy zrobiłeś?W beczce nie chciał zassać to słuchawki od kumpla wyżej pożyczyłem. Teraz bez problemu w beczce odpalam.A słuchawki w razie czego mam do pożyczenia. Edytowane 11 Listopada 2021 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Andrzeja pomysł z słuchawkami chyba wygrywa . Załatw sobie słuchawki może ktoś z Wawy Ci pożyczy i podaj wodę pod ciśnieniem . To nie prom kosmiczny tylo zwykła pompka wirnikowa Słuchawki wtłaczają do kanałów chłodzenia wodę pod ciśnieniem kranowym - dlatego silnikowi łatwiej ją zassać. Ja w swoim życiu przerobiłem wiele silników, mam 2 Stormy już 3 sezony. Uważam, że spokojnie możesz poczekać nawet 20 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 (edytowane) Zadzwonił do mnie Słuchawki słuchawkami, boję się go odpalać aby nie sfajczyc tych gratów w środku bo martwił mnie ten dym, jutro sprawdzę czy nie jest ten otwór od wody przytkany, nie wiem jak bardzo można ingerować (zdejmować przedowy etc) aby ewentualnie objęli to później gwarancja w momencie kiedy nie uda mi się tego problemu rozwiązać samemu. Edytowane 11 Listopada 2021 przez Pat92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Spodzinę możesz zdjąć i się tym nie chwalić to 15min roboty i będziesz wiedział co się dzieje. Gwarancji nie stracisz. Może przy montażu ktoś nie trafił rurką, może coś jest nie tak złożone, może ktoś zapomniał klina wsadzić... Jest wiele możliwości. Zwalasz spodzinę dajesz ją do wiadra i wkrętarką kręcisz, leci woda znaczy problem jest wyżej, nie leci rozbierasz pompę to dodatkowe 4 śrubki. Ja bym nie zasnął od razu bym rozbierał Ale każdy robi po swojemu, ja przerabiałem 2 pary słuchawek w tym jedne oryginalne od Y i mi woda przez nie nie leci. Leci bokami ale nie górą.Co do problemów z odpaleniem mój odpala do -6 max za 3 pociągnięciem, na mieszance 1:30 jaką zalecają do docierania bardzo łatwo zalać silnik, jedno pociągnięcie za dużo na ssaniu i już nie masz iskry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tost Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Kup albo pożycz tzw. słuchawki. Kanały nowego mogą być zawalone jakimiś olejami, smarami itp.Miałem tak z Tohatsu 20 KM jak był nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tost Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Jak bym był złosliwy to Tohatsu=storm. Taka wpadka.Ale nie jestem ????Teraz to właściciele stormów urośli ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Może wężyk doprowadząjący wode do otworu kontrolnego zagięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Działa pany, mieliście rację coś musiało być przytkane bo dopiero jak odpaliłem i lekko dodałem gazu to poszła woda i już daje piękny strumien. Pochodzil trochę w beczce i praca okej, jutro test na wodzie. Jedyne co to strasznie dużo dymu, a mieszanka 1:40/50 ale chyba tak powinno być. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Działa pany, mieliście rację coś musiało być przytkane bo dopiero jak odpaliłem i lekko dodałem gazu to poszła woda i już daje piękny strumien. Pochodzil trochę w beczce i praca okej, jutro test na wodzie. Jedyne co to strasznie dużo dymu, a mieszanka 1:40/50 ale chyba tak powinno być.Brawo Ty :good: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 A powiedzcie mi, głównie tyczy się to osób które pływają na pontonach, transportujecie 13.5 na pawezy czy raczej nie wytrzyma ona drogi z wybojami przy tym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Zrobiłem od zeszłej jesieni 4000km z czego połowa po wyjebach nic się nie dzieje. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi