wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 compi Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Działa pany, mieliście rację coś musiało być przytkane bo dopiero jak odpaliłem i lekko dodałem gazu to poszła woda i już daje piękny strumien. Pochodzil trochę w beczce i praca okej, jutro test na wodzie. Jedyne co to strasznie dużo dymu, a mieszanka 1:40/50 ale chyba tak powinno być.Kurde, ale emocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 U mnie przy mawericu 370 Storm 18 4t od dwóch lat na prawęży . Rzadko ale inaczej sobie nie wyobrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Pytam, bo licho wygląda ta pawez w barku, ale może jej nie doceniam, wcześniej 5tka tohatsu nawet nie zdejmowałem ale tu silnik już cięższy.Ogólnie to widziałem, że ludzie na fb polecają jakąś podporę pod silniki za 300pln i nie wiem czy inwestować bo musiałbym dodatkowo dospawać coś do przyczepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 (edytowane) Miałem początkowo podporę ale zgubiłem w drodze nad Żarnowiec Od tej pory nie mam Na tabliczce znamionowej powinieneś mieć do ilu km możesz założyć silnik . Jak się mieści w normach to bym się nie przejmował . unieruchom go tylko w ten sposób żeby się nie kręcił . U mnie silnik jakieś 54 kg .. Edytowane 12 Listopada 2021 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 U mnie na tabliczce jest 10KM ale wisi strom. Rozmawiałem zRyszardem z Maverika mówił że tu bardziej chodzi o wagę. Dopuszczone jest 10KM a 10KM w 4T potrafi ważyć 50kg więc 15 Storma i 38kg można śmiało wieszać i tak zrobilem. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) U mnie na tabliczce przy 370c jest 15kw/20hp …. U mnie na silniku tez jest 9,9 ???????????? Edytowane 13 Listopada 2021 przez sero1975 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Dobra, jestem dziś po testach na wodzie.Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony praca tego silniczka, spodziewałem się, że będzie głośny, nierówne obroty etc. A tym czasem wszystko działa plynnie, przyjemnie.Z rzeczy które zauważyłem to to iż w moim modelu woda z kurka nie płynie od razu jak uruchamiam silnik a 5-10s po odpaleniu mam jednak nadzieję, że to nie jest źle i to chłodzenie jest tam od momentu odpalenia.Mialem też sytuację, że przy zejściu z obrotów silnik zgasł ale raz, raz zgasł też przy niskich obrotach i potem odpalił dopiero po 4 pociągnięciu. Ponton 360 bark, kotwa 9kg, 15l paliwa, skrzynka z przynętami oraz mała skrzynka narzędzi z gasnica. Osiągnąłem 20km/h przy 4000obr pod prąd i 22km/h przy 3900obr z prądem. Próbowałem różnie rozkładać masę po pontonie aby sprawdzić co i jak. Generalnie to docieranie ale jak w próbowałem popłynąć szybciej to niestety pchałem spore ilości wody a nie płynąłem szybciej pomimo większych obrotów.. To pewnie jest kwestia śruby. Nie wiem czemu dają taka śrubę skoro ona nie ma racji bytu :/Koło mnie pływała yamaha 20hp i porównując kulturę pracy to storm wydaje się być cichszy.Pierwsze wrażenie dobre, mam nadzieje, ze wymiana śruby w moim przypadku pomoże bo jak na razie osiągi takie same jak na starym tohatsu 5hp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Może ktoś z was orientował się czy do 13.5 2t można zamontować ładowanie? Wiem, że do 18 4t można kupić taki zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) https://youtu.be/EjhGKOqPdYA Edytowane 13 Listopada 2021 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Może ktoś z was orientował się czy do 13.5 2t można zamontować ładowanie? Wiem, że do 18 4t można kupić taki zestawPogadaj z @womaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) https://youtu.be/EjhGKOqPdYANie sugerujcie sie tym filmikiem - nie tak to powinno byc podlaczone, nie takimi przewodami i nie powinno byc takie napiecie o jakim ten Pan opowiada... Mocno nie profesjonalne i niebezpieczne jest to co jest pokazane na tym filmiku ale co sie tam znam:) Edytowane 13 Listopada 2021 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) Uderzajcie do kolegi gdyż zna się na rzeczy a mój Storm jeszcze się nie zapalił ???????????????? Edytowane 13 Listopada 2021 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 To przepraszam że zapodałem. Myślałem. Że jest ok. Ja chciałem robić u siebie ale odpuściłem zbyt mało pływam na silniku żeby ładowanie coś mi dało (6-8h wędkowania to przeważnie 30~60 minut pracy silnika). Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 To przepraszam że zapodałem. Myślałem. Że jest ok. Ja chciałem robić u siebie ale odpuściłem zbyt mało pływam na silniku żeby ładowanie coś mi dało (6-8h wędkowania to przeważnie 30~60 minut pracy silnika). Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaŁukasz ja dodałem praktycznie tylko dlatego , że tydzień na Żarnowcu spowodował ,że dorobiłem się odcisków , nadwyrężenia/naderwania mięśni a ułomkiem nie jestem . Nie znalazłem metody na poranny start bez.serii szarpnięć a silnik potrafił odbić tak , że aż do dzisiaj to czuję …Teraz jest bajka … zakręcę i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Łukasz ja dodałem praktycznie tylko dlatego , że tydzień na Żarnowcu spowodował ,że dorobiłem się odcisków , nadwyrężenia/naderwania mięśni a ułomkiem nie jestem . Nie znalazłem metody na poranny start bez.serii szarpnięć a silnik potrafił odbić tak , że aż do dzisiaj to czuję …Teraz jest bajka … zakręcę i jazda rozumiem, ze udalo Ci sie zrobic rozrusznik + ładowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) Udalo się, i tu slowa uznania dla Sergiusza za odwage na nietypowa przerobke Storm jednak to nie jest zywa kopia yamaha :/ Edytowane 13 Listopada 2021 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cianbo Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Masakra ten filmik. Gość tak podłączył, że daje mu 17V i nie widzi w tym nic nadzwyczajnego i może jeszcze akumulator tym ładuje.A żeby mieć 12, musiał dodać drugi, zewnętrzny regulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Gość generalnie ma sporo wydumek. Może i nazwa kanału znacząca. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Udalo się, i tu slowa uznania dla Sergiusza za odwage na nietypowa przerobke Storm jednak to nie jest zywa kopia yamaha :/Odwagę ? Przecież ja tylko stałem i asystowałem . Całą rzeźbę zrobiłeś Ty ???????? A tak na poważnie … Jakby ktoś chciał dołożyć rozruch/ładowanie nie koniecznie w Stormie to Piotrek naprawdę wie co robi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 A jak się sprawa ma do śruby 11 do takiego storma? Kupować z bez wiosel czy może ktoś ma coś sprawdzonego już od majfrendow z aliexpress? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 A jak się sprawa ma do śruby 11 do takiego storma? Kupować z bez wiosel czy może ktoś ma coś sprawdzonego już od majfrendow z aliexpress?Ja kupowałem na Ali niestety mój link już wygasł , śmigam cały sezon i jest ok ???? i nie tak jak piszą że farba odchodzi itp . . . Gdyby nie przycierka o piach była by jak nowa ,????i skok też daje rade jak ja kupowałem to na bezwiosel cena razy 2 , więc wybór należy do ciebie . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 Ja kupowałem na Ali niestety mój link już wygasł , śmigam cały sezon i jest ok ???? i nie tak jak piszą że farba odchodzi itp . . . Gdyby nie przycierka o piach była by jak nowa ,????i skok też daje rade jak ja kupowałem to na bezwiosel cena razy 2 , więc wybór należy do ciebie . . .Ja się średnio znam na szukaniu na Ali, z tego co widzę na bezwiosel 200 teraz 11 a jeśli dobrze znalazłem na Ali podobna cena stąd moje pytanie, pewnie coś źle znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 Bierz najtańszą a alika, ostatnie 4 zamawianie przychodziły w przedziale tydzień do max 2... Musisz szukać bo ceny alu szybują w górę i na transport za 2-8zł już ciężko się złapać. Ja ostatnio dostałem jakiś bon na 14% zniżki to wyszła poniżej 120zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 Ja też brałem z Ali jakiś rok temu i płaciłem na pewno poniżej stówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 Ja też brałem z Ali jakiś rok temu i płaciłem na pewno poniżej stówki .Teraz za tę cenę nie kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi