wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Wirnik Czyli wymienić świecę? A wirnik nasmarować?Jak świeca nie ma oznak zużycia, to tylko sprawdź przerwę. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Wirnik Czyli wymienić świecę? A wirnik nasmarować?Wirnik wymienić ????????Wirnik wymienia się co sezon dla bezpieczeństwa i spokojnej głowy , ja też zmieniłem na nowy choć stary po 51mth nie wykazywał żadnego zużycia ale nie wiesz kiedy się rozleci a cały czas na kontrolkę wody raczej nikt nie patrzy i w czasie pływania jak nie będzie chłodzenia to wtedy będziesz żałował że nie wymieniłeś wirnika za 15zl ????????Ja dodam jeszcze od siebie że w swoim stormie zalewam do cylindrów troszkę oleju(do mieszanki) i szarpnę parę razy aż wydechem trochę wyleci ???? 4-5 miesięcy stania go czeka to niech ma . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 (edytowane) Wracałem raz na wiosłach 3km pod prąd Odry właśnie przez wirnik. Był grudzień trwało to prawie 3h. Zaczynałem w kurtce skończyłem w koszulce na ramiączkach...Był miękki ale oderwał sie kawaleczk gumy i zatkał rurkę chłodzenia. Koszt niewielki a głowa spokojna.Ze świecą podobnie kosztuje 20zł a w 2T szczególnie po dawce zalecanej do docierania zawsze jest w oleju. W Yamaha przy dawce 1:100 wyglądała zawsze ładnie. W Stormie przy 1:50 zawsze jest upaćkana.Decyzja należy do ciebie. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Grudnia 2021 przez Tresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Nie wystarczy szczotka druciana? Jeżeli elektrody nie są zyżyte, to nowa świeca po godzinie nie będzie się różnić od tej czyszczonej. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 No i może lepiej używać syntetyków low smoke. Nie jest to jakiś wielki wydatek, a nie brudzi tak w środku. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arkad Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Wirnik pompy, świeca + smarowanie wszystkiego i może czekać wiosny.gdzie taki wirnik kupić, w bezwioseł koszt 50zł, są dwie wielkości. Wymiana to coś skomplikowanego? Uszczelki też wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 gdzie taki wirnik kupić, w bezwioseł koszt 50zł, są dwie wielkości. Wymiana to coś skomplikowanego? Uszczelki też wymieniać?Wirnik do czarnego, czyli yamaha ja mam taki w zipie Vhttps://pl.aliexpress.com/item/32871842559.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fUErB1E 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Wirnik do czarnego, czyli yamaha ja mam taki w zipie Vhttps://pl.aliexpress.com/item/32871842559.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fUErB1EAle kolega ma Storma 7 także wirnik będzie pewnie inny , musiał by dopasować , ale tak jak kolega pisze ja zamawiałem z Ali na zapas za tą kasę nie ma co ????zawsze mam zapasowy na łódce wyrazie w. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 A czemu nie wymienic olej w spodzinie w szczegolnosci kiedy trzyma sie lodke na dworze lub nie ogrzewanym garazu jezeli dostala sie woda to mroz rozsadzi lower i wtedy dopiero sa koszta a olej kosztuje co dwie kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 (edytowane) Wracałem raz na wiosłach 3km pod prąd Odry właśnie przez wirnik. Był grudzień trwało to prawie 3h. Zaczynałem w kurtce skończyłem w koszulce na ramiączkach...Był miękki ale oderwał sie kawaleczk gumy i zatkał rurkę chłodzenia. Koszt niewielki a głowa spokojna.Ze świecą podobnie kosztuje 20zł a w 2T szczególnie po dawce zalecanej do docierania zawsze jest w oleju. W Yamaha przy dawce 1:100 wyglądała zawsze ładnie. W Stormie przy 1:50 zawsze jest upaćkana.Decyzja należy do ciebie. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaŚwiece wyglądają nieźle, niewiele różnią się od świec z przechodzonego 4t.Tak jak @psulek uważam że wystarczy poczyścić tuleję gwintowaną i wkręcić na powrót. Porcelany nie należy czyścić metalową szczotką bo zostawia metaliczne ślady, a to przecież izolator. Sadze na izolatorze można wypalić nad palnikiem gazowym, tu są dobre.Proporcja oleju do paliwa to jedno, a drugie to to temperatura w komorze spalania, a ta zależy od obciążenia.Myślę że jeśli silnik nie jest wciąż na maksymalnej mocy, to można nieco zmniejszyć ilość oleju, do np: 1/60.Z drugiej strony, z opracowania opublikowanego w necie wyczytałem, że nawet silniki przeznaczone na mieszankę 1/100 powinny pracować na mieszance 1/80, bo na 1/100 już występuje zwiększone tarcie. Edytowane 13 Grudnia 2021 przez Stołczynianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Yamaha 2T ma 1:100 . Gdy robię mieszankę to liczę/mierzę tą proporcję ale zawsze robię małą dolewkę oleju i pewnie gdzieś tak 1:80 wychodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 salmon1977 Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Szukam informacji i opini na temat silników Storm5-6 km w 4 takcie ,ktoś może użytkuje już jakiś czas ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arkad Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Dzisiaj zabrałem się za wymianę oleju w spodzinie, niestety wygląda jak mleko. Czyli pewnie woda? Podpowie ktoś co wymienić i gdzie kupić oringi. Silnik 7km 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Dzisiaj zabrałem się za wymianę oleju w spodzinie, niestety wygląda jak mleko. Czyli pewnie woda? Podpowie ktoś co wymienić i gdzie kupić oringi. Silnik 7km 2TTrzeba dać cienką podkładkę pod oring . Kolega @Tresor to rozkminiał w wątku ????. Oring w każdym sklepie z oringami … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Od 4 minuty. Ja zalecam wymianę gumki na orginał. Oring zalecał ktoś inny:.https://youtu.be/SHLGdv75P1Q Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arkad Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Od 4 minuty. Ja zalecam wymianę gumki na orginał. Oring zalecał ktoś inny:. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaDzięki, a podpowiesz, gdzie mogę kupić taki zestaw? Wysłałem zapytanie do bez wioseł, bo nie jestem pewien czy to jest to, ale na razie nie dostałem odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 (edytowane) Bez wioseł ma takie same jak masz zamontowane. Więc nie wiem czy jest sens. Jest na ich stronie chyba 49zł. Na filmie jest podany numer. Wpisz i szukaj orginału kto ma najtaniej w PL.Mam właśnie taki sam silnik w domu. Harmonijka jeszcze miękka, właściciel nie chciał wymieniać, ale już luz jest. Wymontowałem umyłem zmywaczem do hamulców i wsadziłem na uszczelniacz do misek olejowych. Myślę że parę lat wytrzyma.A przedewszystkim sprawdziłeś którędy ucieka powietrze? Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Maja 2022 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arkad Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Nie, z mechaniką mi nie po drodze.Jednak patrząc na Twój film powinienem ogarnąć. Podejrzewam że na jednej śrubie (tej lewej u góry) uszczelka jest słaba. Ale wymienić tą harmonijkę? Znalazłem coś takiego:http://bezwiosel.pl/uszczelki/327-zestaw-uszczelnien-spodziny-storm-yamaha-6-7.html http://bezwiosel.pl/uszczelki/342-uszczelniacz-ciegna-biegow-t6-t7-f6-storm-yamaha-harmonijka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Zrób próbę szczelności i wtedy będzie jasne. Nie ma potrzeby wymieniać wszystkiego. Nawet jak nie masz manometru dmuchnij czym kolwiek w otwór do wlewania oleju. Tylko nie przesadź max 1bar. (Ustami napompujesz 0.7bara). Wczoraj wkleiłem harmonijkę i właśnie składam. Nie ma siły żeby to ruszyć.W razie co pisz jakimś komunikatorem to podpowiem co i jak.. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arkad Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Ok. Dzięki. Dzisiaj po południu sprawdzę. I się odezwę.Arek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kirszan Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Pomocy. Pacjent storm 2t 18KM czarny. Przed pierwszym pływaniem wymiana wirnika, oleju...Przyszło do odpalenia w beczce i NIC. Gruszka napompowana, twarda. Wykreciłem świece czarne, wilgotne i iskra jest. Silnik nawet na ułamek sekundy nie zagada. Zeszły sezon palił dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Gaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 (edytowane) . Edytowane 27 Maja 2022 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kirszan Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Pomocy. Pacjent storm 2t 18KM czarny. Przed pierwszym pływaniem wymiana wirnika, oleju...Przyszło do odpalenia w beczce i NIC. Gruszka napompowana, twarda. Wykreciłem świece czarne, wilgotne i iskra jest. Silnik nawet na ułamek sekundy nie zagada. Zeszły sezon palił dobrze... GaznikMówisz gaźnik. Masz na myśli wykręcenie czyszczenie, na coś konkretnego zwrócić uwagę? Czy to objaw jakiegoś uszkodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Pomocy. Pacjent storm 2t 18KM czarny. Przed pierwszym pływaniem wymiana wirnika, oleju...Przyszło do odpalenia w beczce i NIC. Gruszka napompowana, twarda. Wykreciłem świece czarne, wilgotne i iskra jest. Silnik nawet na ułamek sekundy nie zagada. Zeszły sezon palił dobrze...Domyślam się ,że od ostatniego pływania pewnie od jesieni ub. roku nie odpalałeś silnika do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi