wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kirszan Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Domyślam się ,że od ostatniego pływania pewnie od jesieni ub. roku nie odpalałeś silnika do tej pory.Dokładnie, od grudnia nie odpalany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kirszan Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Pomocy. Pacjent storm 2t 18KM czarny. Przed pierwszym pływaniem wymiana wirnika, oleju...Przyszło do odpalenia w beczce i NIC. Gruszka napompowana, twarda. Wykreciłem świece czarne, wilgotne i iskra jest. Silnik nawet na ułamek sekundy nie zagada. Zeszły sezon palił dobrze...Problem rozwiązany!!!Poprosiłem o pomoc kolegę TRESOR z naszego forum. Telefon, szybka decyzja i na drugi dzień silnik fruwa jak nowy.Jeśli ktoś potrzebuje pomocy w serwisie i naprawach polecam TRESORA, duża wiedza doświadczenie i fachowość.Jeszcze raz dzięki. ^_^ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DominikBP Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 To napisz jeszcze gdzie był problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Wystraszył się doktora i zagadał za drugim pociągnięciem... Znaczy się pojawił się kaszel.Główna przyczyna zrywka do wymiany, trzeba było ją odpiąć.Później gaźnik czyszczenie, regulacja dawki i zapłonu.Plus inne standardowe czynności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kirszan Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 To napisz jeszcze gdzie był problem ?Zrywka czyli wyłącznik bezpieczeństwa był problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DominikBP Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Super że udało się to ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Po 3 sezonach moja linia paliwowa (oryginał Storma) nie wygląda jakby miała przeżyć ten sezon. Wolę kupić nową zawczasu niż mieć problem na wodzie. Co polecacie? Oryginał Yamahy odpada ze względu na cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Wystraszył się doktora i zagadał za drugim pociągnięciem... Znaczy się pojawił się kaszel.Główna przyczyna zrywka do wymiany, trzeba było ją odpiąć.Później gaźnik czyszczenie, regulacja dawki i zapłonu.Plus inne standardowe czynności.On ma regulacje zaplonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 (edytowane) Oczywiście przecież to kopia Yamahy 15KM. Tylko stroboskop i znaki można sobie wywalić do śmietnika. Często nawet nie ma znaków na kole. Wszystko na ucho się ustawia. Problem jest z wolnymi jak ustawisz na znaki czyli +5 i -30 zdychają wolne obroty. Najlepiej chodzą w okolicy -5~7 ale ja na to nie zwracam uwagi ustawiam na słuch. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka. Edytowane 30 Maja 2022 przez Tresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DominikBP Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Bardzo dobry słuch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Czehofil ja od zawsze uzywam lini paliwowych do samochodu robi pare sezonow bez problemu i wymieniam na nowa nie ufam temu siwemu dziadostwu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sadek8 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Storm 13,5/18km czarny 2t, pojawia się problem ze zrywką, a dokladnie z guzikiem. Trzeba bardzo mocno cala reka go wciskać, zeby w ogole sie udało zgasić. Moge wyjąć zrywke, a on dalej pracuje. Czy da sie jakos szybko i prosto to wyregulować czy zdjac silnik i serwis? PozdrawiamSadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Wymienić. Niektórzy podgrzewają opalarka. Ale ja bym wolał wymienić. Koszt śmieszny i robota prosta. Potrzebny klucz rurkowy 13mm i drugi do zrywki lub żabka. 5min roboty. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Storm 13,5/18km czarny 2t, pojawia się problem ze zrywką, a dokladnie z guzikiem. Trzeba bardzo mocno cala reka go wciskać, zeby w ogole sie udało zgasić. Moge wyjąć zrywke, a on dalej pracuje. Czy da sie jakos szybko i prosto to wyregulować czy zdjac silnik i serwis? PozdrawiamSadekJa zamawiałem z linku poniżej bo w zeszłym roku zgubiłem ten czerwony kapturek i zamowił.cała zrywkę działa wzororo 24,03 zł 28%OFF | Silnik zaburtowy łodzi Kill Stop Switch smycz zabezpieczająca akcesoria motocyklowe przełączniki motocyklowehttps://a.aliexpress.com/_vk7uiE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sadek8 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Jak nie da rady naprawic to nie problem zamówić, ale zanim dojdzie jakoś musze go gasić i myslalem ze gdzies jakies kabelki po prostu nie stykają i to zrobię od ręki, a tu chwile jednak bedzie trzeba czekac na paczke, ale dziekuje za link jesli bede wymienial calkowicie to faktycznie zamowiePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sadek8 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Wymienić. Niektórzy podgrzewają opalarka. Ale ja bym wolał wymienić. Koszt śmieszny i robota prosta. Potrzebny klucz rurkowy 13mm i drugi do zrywki lub żabka. 5min roboty. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaA jest jakas mozliwość naprawy tego do momentu jak nie dojdzie zamiennik?Na co musialbym zwrocic uwage? Czasami gasi lepiej czasami gorzej, jak wyciagne zrywke i bardzo mocno docisne to uda sie zgasić choć trwa to co jakis czas coraz dłużej, a wczesniej działało lekko i płynnie Dzieki za podpowiedzPozdrawiamSadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 (edytowane) Gaś go ssaniem On działa na "zwarcie" rozbebesz wyciągnij sobie dwa kabelki i rób zwarcie.To takie 2 pomysły na szybko Zrywkę zamów w PL zapłacisz kilka zł więcej a będziesz miał na wtorek jak masz smarta to 40zł...https://allegro.pl/oferta/zrywka-bezpieczenstwa-kompletna-12175226936Ta z allegro trzeba dorabiać końcówki.Tu masz z ASO http://bezwiosel.pl/uklad-zaplonowy/122-zrywka-silnika-uniwersalna-komplet.html Edytowane 19 Czerwca 2022 przez Tresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sadek8 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Bardzo dziekuje za podpowiedzi tak też zrobie, przynajmniej juz wiem jak go zgasić awaryjnie w razie co do momentu podmianki. Jeszcze raz dziekuje @Tresor oraz @woochu za szybka podpowiedź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arkad Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 CześćA ja mam kolejny problem z moim stormem 7km 2t, uszczelki spodziny wymieniłem, to teraz najpierw obroty zaczęły falować, tracił moc, an na końcu z przodu przy próbie odpalenia efektowny wybuch , paliwo cieknie w okolicach gaźnika, nie rozbierałem jeszcze, ale nie wiem jakie uszczelki i gdzie je kupię.Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Żadnych uszczelek. Poprostu rozkręć gaźnik i wyczyść. W siódemkach standardem są czarne paprochy w gazniku. Nie ruszaj tylko dawki to nic nie będziesz musiał ustawiać.One mają mikroskopijne otworki jakikolwiek śmieć powoduje problemy a żadnego filtra... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Po 3 sezonach moja linia paliwowa (oryginał Storma) nie wygląda jakby miała przeżyć ten sezon. Wolę kupić nową zawczasu niż mieć problem na wodzie. Co polecacie? Oryginał Yamahy odpada ze względu na cenęLeszek, kup zwykły fagumit o odpowiedniej średnicy, jak gruszka i złączki dobre to przełóż. Jak do wywalenia, to kup oryginały yamaha/quicksilver i posłuża. Do tego opaski zaciskowe i masz linię. U mnie fagumit był dwa lata w warunkach zewnętrznych, łódka na wodzie i nic się nie działo. Nawet z tym odcinkiem, co był na słońcu. Jak chcesz, to wpadnij do mnie, niedaleko jest rolny, sprzedają przewody po kilka PLN z metra, opaski mam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Czechofil kup dobra gruszke a przewody samochodowe nigdy nie urzywalem tego siwego dziadostwa nawet nowe odrazu szlo w smietnik a instalowalem dobrej jakosci linie samochodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Panowie dziękuję za podpowiedzi - Już nabyłem nową linię ze wzmocnionego przewodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Panowie dziękuję za podpowiedzi - Już nabyłem nową linię ze wzmocnionego przewoduPochwal się kolego co gdzie i za ile ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arkad Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 (edytowane) Żadnych uszczelek. Poprostu rozkręć gaźnik i wyczyść. W siódemkach standardem są czarne paprochy w gazniku. Nie ruszaj tylko dawki to nic nie będziesz musiał ustawiać.One mają mikroskopijne otworki jakikolwiek śmieć powoduje problemy a żadnego filtra... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaZa chwilę będę miał urlop i sprawdzę. Dzięki za pomocA w razie czego będę mógł się do Ciebie umówić na szybki serwis? mieszkam koło Piły, czyli mamy do siebie około 250 kmArek Edytowane 22 Czerwca 2022 przez arkad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi