Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pomocy. Pacjent storm 2t 18KM czarny. Przed pierwszym pływaniem wymiana wirnika, oleju...

Przyszło do odpalenia w beczce i NIC. Gruszka napompowana, twarda. Wykreciłem świece czarne, wilgotne i iskra jest. Silnik nawet na ułamek sekundy nie zagada. Zeszły sezon palił dobrze...

Problem rozwiązany!!!

Poprosiłem o pomoc kolegę TRESOR z naszego forum. Telefon, szybka decyzja i na drugi dzień silnik fruwa jak nowy.

Jeśli ktoś potrzebuje pomocy w serwisie i naprawach polecam TRESORA, duża wiedza doświadczenie i fachowość.

Jeszcze raz dzięki. ^_^ ^_^ ^_^

• Like 1

• 0

Oczywiście przecież to kopia Yamahy 15KM. Tylko stroboskop i znaki można sobie wywalić do śmietnika. Często nawet nie ma znaków na kole. Wszystko na ucho się ustawia. Problem jest z wolnymi jak ustawisz na znaki czyli +5 i -30 zdychają wolne obroty. Najlepiej chodzą w okolicy -5~7 ale ja na to nie zwracam uwagi ustawiam na słuch.

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

.

f57e60624e574553c1c1a47da7bc7970.jpg55e99cdffdec617ddcce76d8d0cde93f.jpg

Edytowane przez Tresor
  • Like 1

• 0

Storm 13,5/18km czarny 2t, pojawia się problem ze zrywką, a dokladnie z guzikiem. Trzeba bardzo mocno cala reka go wciskać, zeby w ogole sie udało zgasić. Moge wyjąć zrywke, a on dalej pracuje. Czy da sie jakos szybko i prosto to wyregulować czy zdjac silnik i serwis?

Pozdrawiam

Sadek

Ja zamawiałem z linku poniżej bo w zeszłym roku zgubiłem ten czerwony kapturek i zamowił.cała zrywkę działa wzororo

24,03 zł 28%OFF | Silnik zaburtowy łodzi Kill Stop Switch smycz zabezpieczająca akcesoria motocyklowe przełączniki motocyklowe

https://a.aliexpress.com/_vk7uiE

• Like 1

• 0

Jak nie da rady naprawic to nie problem zamówić, ale zanim dojdzie jakoś musze go gasić i myslalem ze gdzies jakies kabelki po prostu nie stykają i to zrobię od ręki, a tu chwile jednak bedzie trzeba czekac na paczke, ale dziekuje za link jesli bede wymienial calkowicie to faktycznie zamowie

Pozdrawiam

• 0

Wymienić. Niektórzy podgrzewają opalarka. Ale ja bym wolał wymienić. Koszt śmieszny i robota prosta. Potrzebny klucz rurkowy 13mm i drugi do zrywki lub żabka. 5min roboty.

A jest jakas mozliwość naprawy tego do momentu jak nie dojdzie zamiennik?

Na co musialbym zwrocic uwage? Czasami gasi lepiej czasami gorzej, jak wyciagne zrywke i bardzo mocno docisne to uda sie zgasić choć trwa to co jakis czas coraz dłużej, a wczesniej działało lekko i płynnie

Dzieki za podpowiedz

Pozdrawiam

Sadek

• 0

Gaś go ssaniem :)

On działa na "zwarcie" rozbebesz wyciągnij sobie dwa kabelki i rób zwarcie.

To takie 2 pomysły na szybko :) Zrywkę zamów w PL zapłacisz kilka zł więcej a będziesz miał na wtorek jak masz smarta to 40zł...

https://allegro.pl/oferta/zrywka-bezpieczenstwa-kompletna-12175226936

Ta z allegro trzeba dorabiać końcówki.

Tu masz z ASO :)

http://bezwiosel.pl/uklad-zaplonowy/122-zrywka-silnika-uniwersalna-komplet.html

Edytowane przez Tresor
  • Like 1

• 0

Cześć

A ja mam kolejny problem z moim stormem 7km 2t, uszczelki spodziny wymieniłem, to teraz najpierw obroty zaczęły  falować, tracił moc, an na końcu z przodu przy próbie odpalenia efektowny wybuch :( , paliwo cieknie w okolicach gaźnika, nie rozbierałem jeszcze, ale nie wiem jakie uszczelki i gdzie je kupię.

Arek

• 0

Żadnych uszczelek. Poprostu rozkręć gaźnik i wyczyść. W siódemkach standardem są czarne paprochy w gazniku. Nie ruszaj tylko dawki to nic nie będziesz musiał ustawiać.

One mają mikroskopijne otworki jakikolwiek śmieć powoduje problemy a żadnego filtra...

• Like 3

• 0

Po 3 sezonach moja linia paliwowa (oryginał Storma) nie wygląda jakby miała przeżyć ten sezon. Wolę kupić nową zawczasu niż mieć problem na wodzie.

Co polecacie? Oryginał Yamahy odpada ze względu na cenę

Leszek, kup zwykły fagumit o odpowiedniej średnicy, jak gruszka i złączki dobre to przełóż. Jak do wywalenia, to kup oryginały yamaha/quicksilver i posłuża. Do tego opaski zaciskowe i masz linię. U mnie fagumit był dwa lata w warunkach zewnętrznych, łódka na wodzie i nic się nie działo. Nawet z tym odcinkiem, co był na słońcu. Jak chcesz, to wpadnij do mnie, niedaleko jest rolny, sprzedają przewody po kilka PLN z metra, opaski mam ;) .

• Like 1

• 0

Żadnych uszczelek. Poprostu rozkręć gaźnik i wyczyść. W siódemkach standardem są czarne paprochy w gazniku. Nie ruszaj tylko dawki to nic nie będziesz musiał ustawiać.

One mają mikroskopijne otworki jakikolwiek śmieć powoduje problemy a żadnego filtra...

Za chwilę będę miał urlop i sprawdzę. Dzięki za pomoc

A w razie czego będę mógł się do Ciebie umówić na szybki serwis? mieszkam koło Piły, czyli mamy do siebie około 250 km

Arek

Edytowane przez arkad