wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Też mam urlop od piątku 2 tygodnie, plus garaż zawalony silnikami. Najblizszy wolny termin to pewnie druga połowa lipca... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 Co oznacza że te silniki są tylko do użytku sportowego te 2t że nie wolno na nich oficjalnie pływać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 Że nie wolno ich oficjalnie sprzedawać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Pływał może ktoś Stormem 13,5 2T z pontonem 430cm???Jakie macie osiągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makkow9 Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 może te silniki nie lubią być używane w trollingu, dlatego sprzedawca napisał adnotacje ze do użytku sportowego Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 może te silniki nie lubią być używane w trollingu, dlatego sprzedawca napisał adnotacje ze do użytku sportowego Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaBzdura, omija przepisy dotyczące sprzedaży nowych silników 2T w UE. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makkow9 Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 a ja myślałem ze to zabezpieczenie anty gwarancyjne , dzięki za sprostowanie Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 (edytowane) Co jest rzeczywiście mocniejsze 4t 6km czy 2t 7km ? Edytowane 21 Lipca 2022 przez jacob1993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 22 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 To jak pytanie, czy cięższe jest 6kg ołowiu, czy 7kg pierza. W tych silnikach, jeżeli pomiary producent robi w ten sam sposób powinna być silniejsza 7ka. Ogólnie to jedynie do sprawdzenia na tej samej łodzi z tym samym sternikiem, inaczej ten 1km może zniknąć na innej łodzi, przy delikatnie nawet innej pawęży itd itp. Ja mając do wyboru, bym wybrał 6km w 4t. Więcej za, niż przeciw. W tych wielkościach silników to bym od obu tych nowych, wolał używanego ale nie zmęczonego markowego typu suzuki lub tohatsu 5km. Znacznie lepsza jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Witam, mam krypę 4,1m około 130 kg + załoga 150- co byście polecili jaki silniczek.Jak wam się sprawują te silniki, jak z jego żywotnością.Przeczytałem wątek i cenowa są spoko w porównaniu do Yamahy czy innych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaroufo Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Witam.STORM 2T 18KM.Chciałbym wyciągnąć z niego ładowanie akumulatora.Dwa zielone kabelki wystają, jak zdejmę obudowę silnika... Przeszukiwałem temat, żeby znaleźć info na ten temat i nie mogłem namierzyć...Albo starość albo pomroczność pociemna... Mógłby mi ktoś napisać jakie po kolei kroki trzeba poczynić, żeby zrobić to z głową ???Jak ktoś pomoże rozkminić to na flaszkę nie pożałuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Witam.STORM 2T 18KM.Chciałbym wyciągnąć z niego ładowanie akumulatora.Dwa zielone kabelki wystają, jak zdejmę obudowę silnika... Przeszukiwałem temat, żeby znaleźć info na ten temat i nie mogłem namierzyć...Albo starość albo pomroczność pociemna... Mógłby mi ktoś napisać jakie po kolei kroki trzeba poczynić, żeby zrobić to z głową ???Jak ktoś pomoże rozkminić to na flaszkę nie pożałuję...uderz do @womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Kup regulator zapnij 2 kabelki i masę i masz ładowanie. Czas akcji 2minuty.Tu akurat Yamaha ale w Stormie identycznie w końcu to kopia tej Yamy.. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zakładam, ze musisz dokupić regulator napięcia taki zwykly na 4 kabelki od skutera działa, przykręcić gdzieś do silnika, podłączyć i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaroufo Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Regulator napięcia Suzuki AN UE BURGMAN GSX RGV GS AW0078 za 49 zł z KRASNE - Allegro.pl - (8643649430) Ten się nada ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Ktoś z kolegów posiada może elektrycznego Storma 55lbs? Poproszę o jakąś opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Wiem, ze taki regulator na 4 kabelki na pewno pasuje a z pięcioma nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arkad Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Też mam urlop od piątku 2 tygodnie, plus garaż zawalony silnikami. Najblizszy wolny termin to pewnie druga połowa lipca... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaCześć odezwałem się do Ciebie na priw, ale nie wiem, czy nie masz zapchanej skrzynki?Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Wysłał by ktoś linka do śruby 7 1/2 X7 pasującej do Storma 7km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zandermafija Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Jak spisuje się model 3,5 2T? Nie chce mi się już targać aku i elektryka przez las do łódki, a ten silniczek waży nie wiele... jakieś opinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Jak spisuje się model 3,5 2T? Nie chce mi się już targać aku i elektryka przez las do łódki, a ten silniczek waży nie wiele... jakieś opinie ?Silniczek jest OK - ale jak to chińczyk wymaga od razu serwisu (smarowanie i regulacja). Mam go 2 sezon ale pływałem tylko jeden bo czasu brak. Do ceny zakupu trzeba doliczyć ok 350zł za autoryzowany serwis, który po pierwszych 10 godzinach wyreguluje wszystko i posmaruje a przy okazji będzie przegląd gwarancyjny. Wcześniej miałem Yamahę 2 i Mercury 3,3KM. Mocowo jest pośrodku - oceniam go na rzeczywiste 2,5KM - osiągam na nim podobne prędkości jak na elektrycznym Haibo M250 24V - np. na Texas 360 w 2 osoby + szpej 8km/hNa pewno jego zaletą jest to, że ma neutral i bieg do przodu (Yamahę od razu pali się na biegu) a wagowo jest bardzo lekki. Skąd jesteś? Jak z Mazowieckiego to się możemy umówić na ryby i sobie potestujesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zandermafija Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Dzięki za informację. Jestem z okolic Koszalina i jeszcze rzadko w Polsce tak, że wspólny wypad niestety odpada. Serwis to sobie sam zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Panowie, czy ktos może przerabiał temat związany z ładowaniem z silnika storm 13.5? Chciałbym ogarnąć sobie dziobowke, pytanie czy do stormika można dołożyć coś aby ladowal aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Stronę wcześniej był poruszany temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Panowie, czy ktos może przerabiał temat związany z ładowaniem z silnika storm 13.5? Chciałbym ogarnąć sobie dziobowke, pytanie czy do stormika można dołożyć coś aby ladowal aku?Ale tylko kwasiaka i yo nie za duzej pojemnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi