Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To jak pytanie, czy cięższe jest 6kg ołowiu, czy 7kg pierza. W tych silnikach, jeżeli pomiary producent robi w ten sam sposób powinna być silniejsza 7ka. Ogólnie to jedynie do sprawdzenia na tej samej łodzi z tym samym sternikiem, inaczej ten 1km może zniknąć na innej łodzi, przy delikatnie nawet innej pawęży itd itp. Ja mając do wyboru, bym wybrał 6km w 4t. Więcej za, niż przeciw. W tych wielkościach silników to bym od obu tych nowych, wolał używanego ale nie zmęczonego markowego typu suzuki lub tohatsu 5km. Znacznie lepsza jakość.

• 0

Witam.

STORM 2T 18KM.

Chciałbym wyciągnąć z niego ładowanie akumulatora.

Dwa zielone kabelki wystają, jak zdejmę obudowę silnika... Przeszukiwałem temat, żeby znaleźć info na ten temat i nie mogłem namierzyć...Albo starość albo pomroczność pociemna... Mógłby mi ktoś napisać jakie po kolei kroki trzeba poczynić, żeby zrobić to z głową ???

Jak ktoś pomoże rozkminić to na flaszkę nie pożałuję...

• 0

Witam.

STORM 2T 18KM.

Chciałbym wyciągnąć z niego ładowanie akumulatora.

Dwa zielone kabelki wystają, jak zdejmę obudowę silnika... Przeszukiwałem temat, żeby znaleźć info na ten temat i nie mogłem namierzyć...Albo starość albo pomroczność pociemna... Mógłby mi ktoś napisać jakie po kolei kroki trzeba poczynić, żeby zrobić to z głową ???

Jak ktoś pomoże rozkminić to na flaszkę nie pożałuję...

uderz do @womaly23

• 0

Też mam urlop od piątku 2 tygodnie, plus garaż zawalony silnikami. Najblizszy wolny termin to pewnie druga połowa lipca...

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

Cześć odezwałem się do Ciebie na priw, ale nie wiem, czy nie masz zapchanej skrzynki?

Arek

• 0

Jak spisuje się model 3,5 2T? Nie chce mi się już targać aku i elektryka przez las do łódki, a ten silniczek waży nie wiele... jakieś opinie ?

Silniczek jest OK - ale jak to chińczyk wymaga od razu serwisu (smarowanie i regulacja). Mam go 2 sezon ale pływałem tylko jeden bo czasu brak. Do ceny zakupu trzeba doliczyć ok 350zł za autoryzowany serwis, który po pierwszych 10 godzinach wyreguluje wszystko i posmaruje a przy okazji będzie przegląd gwarancyjny.

Wcześniej miałem Yamahę 2 i Mercury 3,3KM. Mocowo jest pośrodku - oceniam go na rzeczywiste 2,5KM - osiągam na nim podobne prędkości jak na elektrycznym Haibo M250 24V - np. na Texas 360 w 2 osoby + szpej 8km/h

Na pewno jego zaletą jest to, że ma neutral i bieg do przodu (Yamahę od razu pali się na biegu) a wagowo jest bardzo lekki.

Skąd jesteś? Jak z Mazowieckiego to się możemy umówić na ryby i sobie potestujesz

• Like 1