Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

18km 4t bez problemu trzeci sezon .

Ok, dzięki- a czy faktycznie on ma 18 km, czy tak jak gdzieś czytałem maja zawyżone te oznaczenia ?

Mam lódź 4,20 około 130 kg, i tak się zastanawiam czy spokojnie wejdzie w ślizga przy takim silniku 18-20 km z gratami i 2 chłopami 160 kg :)

A który polecacie 4 t czy 2t ?

Edytowane przez didiunik

• 0

Cześć. Chcę kupić Storma 13,5 2T ale że śrubą 11. Z tego co się orientuję to te śruby są dobierane losowo w fabryce. W opisie jest

Śruba napędowa: tak, 3-9 1/4"x 8/9/11

Nie wiem czy dobrze rozumuję ale śruba 11 to będzie średnica 9 i 1/4 całą o skoku 11 cali czyli średnia 23,495 i 27,94 skok? I drugie pytanie czy 13, 5 że śrubą 11 to to samo co 18 km? Zależy mi żeby na silniku było nie więcej na iż 9,9 kW. Pozdrawiam

Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka

• 0

Wszystkie 3 moce 13,5/15/18 to to samo. Na chwilę obecną prawie wszystkie przychodzą ze śrubą 9. Musisz sobie sam kupić 11 i tu mała uwaga, bezwioseł sprzedaje 11 za cenę podobną do aliexpres ale są to śruby II kategori. Jakieś odrzuty podłej jakości. Farba złazi od wody, zacieki, poobijane i zawsze tekst "kurier paczkę uszkodził". Te z alika mają cieńsze łopaty, farba idealnie położona i nie złazi. Obecnie paczki dochodzą w 8-12 dni...

• Like 1

• 0

Wszystkie 3 moce 13,5/15/18 to to samo. Na chwilę obecną prawie wszystkie przychodzą ze śrubą 9. Musisz sobie sam kupić 11 i tu mała uwaga, bezwioseł sprzedaje 11 za cenę podobną do aliexpres ale są to śruby II kategori. Jakieś odrzuty podłej jakości. Farba złazi od wody, zacieki, poobijane i zawsze tekst "kurier paczkę uszkodził". Te z alika mają cieńsze łopaty, farba idealnie położona i nie złazi. Obecnie paczki dochodzą w 8-12 dni...

Ok. Dzięki. Jak będę bliżej zakupu to się ewentualnie odezwę. Jeszcze pytanie czy te silniki mają na tabliczkach znamionowych wybitą moc w kW czy tylko jest naklejka z mocą na obudowie silnika?

Edytowane przez kamilk281

• 0

Ja kupowałem w kwietniu 13,5 szarego, na śrubie nie było żadnego symbolu, w czerwcu dostałem w prezencie śrubę 11 kupioną w bezwiosel i gabarytowo nie widzę różnicy. Jedynie lakier dokupionej jest jakby matowy. Na tą chwilę używam dokupionej a oryginał po jednym pływaniu leży w garażu na zapas

post-58634-0-05962900-1663925970_thumb.jpg

post-58634-0-69951800-1663925979_thumb.jpg

post-58634-0-26181300-1663925989_thumb.jpg

• 0

Ja kupowałem w kwietniu 13,5 szarego, na śrubie nie było żadnego symbolu, w czerwcu dostałem w prezencie śrubę 11 kupioną w bezwiosel i gabarytowo nie widzę różnicy. Jedynie lakier dokupionej jest jakby matowy. Na tą chwilę używam dokupionej a oryginał po jednym pływaniu leży w garażu na zapas

Mierzyłeś średnicę suwmiarką?

• 0

Długo zastanawiałem się nad zakupem Storma, ma kolega i sobie chwali, pływa jednak bardzo mało. Rozmawiałem z kilkoma mechanikami z obszaru 150km od mojego domu i wyniki ich spostrzeżeń są wręcz tragiczne. Silnik jest świetną kopią, ale zrobioną z kiepskich materiałów, które nie wytrzymają kilku lat normalnej eksploatacji. Żaden z mechaników nie miał na celu sprzedać mi nic innego, a moim zdaniem opinia sprzed kilku dni, od najlepszego, moim zdaniem, mechanika z Polski północnej jest druzgocąca. Darowałem sobie i mam nadzieję, że zrobiłem dobrze.

• Like 1

• 0

Tak tylko trzeba sobie odpowiedzieć ile się tego silnika będzie używało w sensie mth spędzonych na wodzie. Dwa jak ktoś się liczy z tym że będzie trzeba z czasem wymienić jakiś uszczelniacz, szarpanke naprawić i potrafi sam to zrobić to można rozważyć.

Ja osobiście bym tego nie kupił

• 0

Ciekawe rzeczy prawicie mości Panowie.

Kolega kolegi miał i słyszał. Spec mechanik widział. A setki (mysle ze juz tysiace) osób pływa i cieszy się nowym silnikiem.

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

Ale to nie jest żadną wiedza tajemna , jest to chiński klon yamahy posiadający wszystkie wady chińskich klonów jak też ich wszystkie zalety (cena)

• Like 1

• 0

Cena w stosunku do użytych materiałów (gównolit) jest wysoka, skąpy dwa razy traci, Do póki użytkuje i jakoś działa to nikt się w internecie nie przyzna że jest rozczarowany zakupem.To samo przy łodziach skylla.riverfox maweric posiadaja wiele wad o których nikt nie wspomina ale na forum jak że zachwalane.

• Like 2

• 0

Cały czas czekam na poważną awarię jakiegoś Storma nie spowodowana przez użytkownika. A tu tylko same pierdoły i zwykle przeglądy. Licznik w tym roku dobija do 35 sztuk a już dzwonią z serwisami po sezonie.

Za to markowe mam w garażu

Suzuki 40 wyciek oleju z pompy.

Mercury 9.9 uszkodzone harmonijki.

Yamaha malta gaźnik.

Tohatsu 5 uszczelka pod głowica. Stan na dzisiaj. :)

A co do Maverika mam i mogę wady wymienić. Śmieszne wiosła do dupy kolibri ma o wiele lepsze. Na 4 sztuki jakie mamy z kumplami 3 trzeba było podklejać na łączeniach odrazu po zakupie. U każdego były to klejenia wielkości 2-5mm. Czy kupił bym go jeszcze raz? Tak oczywiście. :)

Oczywiście nikogo do niczego nie przekonuje. Racja jest jak... Wiadomo. Pływajcie i cieszcie się a nie róbcie aferę w necie.

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• Like 2