wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 No właśnie, pytanie jak to się ma np do aku o dużej pojemności, czy jest sens, jaki kupić ten regulator napięcia etc, szukam konkretniejszego info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 https://allegro.pl/oferta/regulator-napiecia-12v-4pin-skuter-quad-atv-12017607359 https://allegro.pl/oferta/akumulator-do-kosiarki-yuasa-garden-u1r-30ah-330a-12335240659Ja mam taki zestaw w yamaszce 8,tylko że ja nie mam dziobowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Houdini Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Ktoś z kolegów posiada może elektrycznego Storma 55lbs? Poproszę o jakąś opinię.Ja posiadam. Od 3 lat go uzywam i poki co nie bylo zadnych awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Czy możecie polecić sprawdzony serwis do Stormów w Warszawie lub okolicach?Potrzebuje zrobić przegląd i wymienić olej w spodzinie a nie mam warunków aby to zrobić samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Za dobry upust w travelku mogę Ci to zrobić. Serwisuję swój 12 sty z kolei silnik samemu. Jak dotąd z sukcesami, gdyż fachowców w tej dziedzinie jak na lekarstwo. A to akurat jest zresztą banalne ???? Oczywiście trochę żartuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Panowie przymierzam się do zakupu takiego STORM-a 18-20 km- czy mieliście jakieś kłopoty z tym silnikiem, na co zwrócić uwagę ? Dzięki za spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Panowie przymierzam się do zakupu takiego STORM-a 18-20 km- czy mieliście jakieś kłopoty z tym silnikiem, na co zwrócić uwagę ? Dzięki za spostrzeżenia.18km 4t bez problemu trzeci sezon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 (edytowane) 18km 4t bez problemu trzeci sezon .Ok, dzięki- a czy faktycznie on ma 18 km, czy tak jak gdzieś czytałem maja zawyżone te oznaczenia ?Mam lódź 4,20 około 130 kg, i tak się zastanawiam czy spokojnie wejdzie w ślizga przy takim silniku 18-20 km z gratami i 2 chłopami 160 kg A który polecacie 4 t czy 2t ? Edytowane 8 Września 2022 przez didiunik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 salmon1977 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Czy pływa ktoś dłuższy czas 4 km w czerosuwie? Myśle o takim pod ponton … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamilk281 Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Cześć. Chcę kupić Storma 13,5 2T ale że śrubą 11. Z tego co się orientuję to te śruby są dobierane losowo w fabryce. W opisie jestŚruba napędowa: tak, 3-9 1/4"x 8/9/11Nie wiem czy dobrze rozumuję ale śruba 11 to będzie średnica 9 i 1/4 całą o skoku 11 cali czyli średnia 23,495 i 27,94 skok? I drugie pytanie czy 13, 5 że śrubą 11 to to samo co 18 km? Zależy mi żeby na silniku było nie więcej na iż 9,9 kW. Pozdrawiam Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Wszystkie 3 moce 13,5/15/18 to to samo. Na chwilę obecną prawie wszystkie przychodzą ze śrubą 9. Musisz sobie sam kupić 11 i tu mała uwaga, bezwioseł sprzedaje 11 za cenę podobną do aliexpres ale są to śruby II kategori. Jakieś odrzuty podłej jakości. Farba złazi od wody, zacieki, poobijane i zawsze tekst "kurier paczkę uszkodził". Te z alika mają cieńsze łopaty, farba idealnie położona i nie złazi. Obecnie paczki dochodzą w 8-12 dni... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 18km 4t bez problemu trzeci sezon . Pytanie ile mth w sezonie robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamilk281 Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 (edytowane) Wszystkie 3 moce 13,5/15/18 to to samo. Na chwilę obecną prawie wszystkie przychodzą ze śrubą 9. Musisz sobie sam kupić 11 i tu mała uwaga, bezwioseł sprzedaje 11 za cenę podobną do aliexpres ale są to śruby II kategori. Jakieś odrzuty podłej jakości. Farba złazi od wody, zacieki, poobijane i zawsze tekst "kurier paczkę uszkodził". Te z alika mają cieńsze łopaty, farba idealnie położona i nie złazi. Obecnie paczki dochodzą w 8-12 dni...Ok. Dzięki. Jak będę bliżej zakupu to się ewentualnie odezwę. Jeszcze pytanie czy te silniki mają na tabliczkach znamionowych wybitą moc w kW czy tylko jest naklejka z mocą na obudowie silnika? Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Września 2022 przez kamilk281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Maja moc w KV i każdy ma tyle samo w nowych. W starych co na czapie to na tabliczce. Ale to sobie potwierdz na wszelki wypadek bo jestem pewien na 99,5% Nie bardzo w to wnikam. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DonF Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Ja kupowałem w kwietniu 13,5 szarego, na śrubie nie było żadnego symbolu, w czerwcu dostałem w prezencie śrubę 11 kupioną w bezwiosel i gabarytowo nie widzę różnicy. Jedynie lakier dokupionej jest jakby matowy. Na tą chwilę używam dokupionej a oryginał po jednym pływaniu leży w garażu na zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamilk281 Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Ja kupowałem w kwietniu 13,5 szarego, na śrubie nie było żadnego symbolu, w czerwcu dostałem w prezencie śrubę 11 kupioną w bezwiosel i gabarytowo nie widzę różnicy. Jedynie lakier dokupionej jest jakby matowy. Na tą chwilę używam dokupionej a oryginał po jednym pływaniu leży w garażu na zapasMierzyłeś średnicę suwmiarką? Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Pytanie ile mth w sezonie robisz?Nie umiem Ci odpowiedzieć bo licznik mth stłukł się przy pierwszej wymianie oleju i tak już zostało . Silnik sprzedałem w czerwcu kumplowi który śmiga po Wiśle i jest z niego zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Długo zastanawiałem się nad zakupem Storma, ma kolega i sobie chwali, pływa jednak bardzo mało. Rozmawiałem z kilkoma mechanikami z obszaru 150km od mojego domu i wyniki ich spostrzeżeń są wręcz tragiczne. Silnik jest świetną kopią, ale zrobioną z kiepskich materiałów, które nie wytrzymają kilku lat normalnej eksploatacji. Żaden z mechaników nie miał na celu sprzedać mi nic innego, a moim zdaniem opinia sprzed kilku dni, od najlepszego, moim zdaniem, mechanika z Polski północnej jest druzgocąca. Darowałem sobie i mam nadzieję, że zrobiłem dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Tak tylko trzeba sobie odpowiedzieć ile się tego silnika będzie używało w sensie mth spędzonych na wodzie. Dwa jak ktoś się liczy z tym że będzie trzeba z czasem wymienić jakiś uszczelniacz, szarpanke naprawić i potrafi sam to zrobić to można rozważyć.Ja osobiście bym tego nie kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Dokładnie. Wszystko zależy jak intensywnie będzie używany silnik i na ile mamy smykałkę do napraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Ciekawe rzeczy prawicie mości Panowie. Kolega kolegi miał i słyszał. Spec mechanik widział. A setki (mysle ze juz tysiace) osób pływa i cieszy się nowym silnikiem. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Ciekawe rzeczy prawicie mości Panowie. Kolega kolegi miał i słyszał. Spec mechanik widział. A setki (mysle ze juz tysiace) osób pływa i cieszy się nowym silnikiem. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaAle to nie jest żadną wiedza tajemna , jest to chiński klon yamahy posiadający wszystkie wady chińskich klonów jak też ich wszystkie zalety (cena) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Mamy dwie opinie. Pierwszą piszą Ci , którzy widzieli ten silnik. Drugą , którzy ten silnik używają. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Faja Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Cena w stosunku do użytych materiałów (gównolit) jest wysoka, skąpy dwa razy traci, Do póki użytkuje i jakoś działa to nikt się w internecie nie przyzna że jest rozczarowany zakupem.To samo przy łodziach skylla.riverfox maweric posiadaja wiele wad o których nikt nie wspomina ale na forum jak że zachwalane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Cały czas czekam na poważną awarię jakiegoś Storma nie spowodowana przez użytkownika. A tu tylko same pierdoły i zwykle przeglądy. Licznik w tym roku dobija do 35 sztuk a już dzwonią z serwisami po sezonie. Za to markowe mam w garażu Suzuki 40 wyciek oleju z pompy.Mercury 9.9 uszkodzone harmonijki.Yamaha malta gaźnik.Tohatsu 5 uszczelka pod głowica. Stan na dzisiaj. A co do Maverika mam i mogę wady wymienić. Śmieszne wiosła do dupy kolibri ma o wiele lepsze. Na 4 sztuki jakie mamy z kumplami 3 trzeba było podklejać na łączeniach odrazu po zakupie. U każdego były to klejenia wielkości 2-5mm. Czy kupił bym go jeszcze raz? Tak oczywiście. Oczywiście nikogo do niczego nie przekonuje. Racja jest jak... Wiadomo. Pływajcie i cieszcie się a nie róbcie aferę w necie. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi