wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Taki silniczek mój kumpel kupił w Danii za 250 PLN. Jeszcze go nie odpalaliśmy bo nie było czasu ale podobno jest sprawny. Silnik jest z 91 roku. Moje pytanie czy nie powinien mieć zbiornika wewnętrznego? Ma linie paliwową. Jak odpali to będziemy chcieli zrobić przegląd bo w środku nie ciekawie wyglądał. Mercury 4,5 km z 91 roku. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu TapatalkaChyba nie ten wątek .. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamilk281 Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Sorry. Zapędziłem się. Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Gdy na obiad jesz kebaby... . Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamilk281 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Jaka jest różnica między tymi stormami? Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Taka, że czarny to 15-ka 2T, a szary to 15-ka 4T.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 2t vs 4t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Jaka jest różnica między tymi stormami? Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamilk281 Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Już obejrzałem [emoji38] Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek_M Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaSuper kanał prowadzisz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Panowie, bawil się ktoś może w dokładanie ładowania do storma 13.5 2t? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Panowie, bawil się ktoś może w dokładanie ładowania do storma 13.5 2t? Jest w wątku . Wystarczy trochę się wysilić …. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Zakładam 2 w miesiącu. Było w wątku. Jest na YT.... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto_s Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Witam, poczytałem trochę ten wątek (przyznaję nie cały ) i większość wpisów odnośnie 2t dotyczy wersji 7km lub typoszeregu 13,5/15/18 km. Mnie najbardziej interesuje wersja 9.8 km. Czy ktoś użytkuje i może się wypowiedzieć? Czy ten silnik ma możliwość łatwego zwiększenia mocy do ~15 km jak np. tohatsu 9.8B? Czy ktoś dokładał w tych silnikach (lub innych 2t podobnej mocy) rozrusznik elektryczny?Generalnie rozważam storma 9.8 2t lub ściągnięcie Tohatsu 9.8B z Ukrainy (ale ten temat dopiero badam). Będę wdzięczny za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Chińczyk 9.8 2T ma pojemność: 169 cm3. Tyle też ma Yamaha 6 / 8 2T i tam się nic nie zrobi go góry bo nie ma z czego. Więc nie wiem skąd chińczyk wytrzasnąl 9.8 z podobnej pojemności w standardzie. A już 15 hp ze 169 cm3 to opowieści z mchu i paproci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Tu temat Stormow umiera. Masz pytania na Facebooku jest grupa Storm ma 2700 członków większość posiada Stormy zawsze ktoś coś podpowie. Tak jak kolega wyżej napisał, Stormy zawsze zniżamy moc w dół. Nic w nich odblokować się nie da. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Witam, poczytałem trochę ten wątek (przyznaję nie cały ) i większość wpisów odnośnie 2t dotyczy wersji 7km lub typoszeregu 13,5/15/18 km. Mnie najbardziej interesuje wersja 9.8 km. Czy ktoś użytkuje i może się wypowiedzieć? Czy ten silnik ma możliwość łatwego zwiększenia mocy do ~15 km jak np. tohatsu 9.8B? Czy ktoś dokładał w tych silnikach (lub innych 2t podobnej mocy) rozrusznik elektryczny?Generalnie rozważam storma 9.8 2t lub ściągnięcie Tohatsu 9.8B z Ukrainy (ale ten temat dopiero badam). Będę wdzięczny za odpowiedzi.Tośka 9,8 z tego co wiem nie da się zrobić na 15 km . Co innego wersja 9.9 . Poprawcie mnie jeśli się mylę ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Ten Storm 9.8 2T to wygląda jak kopia Yamahy 6-8 2T czy udana tak jak jednostka wyżej trudno powiedzieć . Tu ten silnik ma max 8km i nic więcej mieć nie może i zgadzam się z tym co wyżej Darek napisał. Nie ukrywam ,że mnie korci ten motorek aby go zanabyć jako zapasowy Łukasz ,dasz namiar na tą grupę z FB . Tu albo na priv. dziękuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 https://www.facebook.com/groups/4990596957647713/?ref=share Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 @M a r a s Absolutnie to nie jest kopia Yamahy 2T 6/8 hp. Zupełni inny składak nie wiadomo z czego poskładany. Yamaha 6/8 nie ma głowycy przykręcanej. Całościowo też zupełnie inaczej wygląda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 To raczej jest tylko pokrywka a cylindry są ślepe. Kiedyś w podobnym ściągałem "głowice" a tam zonk. [emoji3] Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 No to żyłem w innym świecie A jakieś opinie ktoś ma odnośnie tego motorka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 (edytowane) @Tresor Co nie zmienia faktu że z Yamahą 6/8 nie ma ten Storm nic wspólnego.Jednak to nie jest ślepa glowica. Gdyby była ślepa świece były by z boku a nie od czoła @M a r a s Za duzo mniej jak 5kkz to masz używaną praktycznie jak nową Yamahę 8HP w stanie niemal fabrycznym. Robisz jej standardowy serwis za kilka stówek i dekady pływania w słodkiej wodzie na ryby przed tobą i nie jesteś w staniej jej krzywdy zrobić. Więc nie wiem jaki sens mają twoje rozwarzania Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez darek63 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 (edytowane) Myślę że silniki są mało popularne bo dopłacisz kilka stówek i masz sprawdzonego, niezawodnego i mocnego 13.5.A ja w końcu się doczekałem 13.5 do rozebrania. Czekałem 2 lata aż się komuś wysypie i jest. Chyba będę zmieniał taka część:[emoji3].Masz rację że od boku w tym co ja miałem było tak:.Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka A sam silnik jest kopią tohatsu 8KMZerkajcie na blok:https://www.boats.net/catalog/tohatsu/outboard/8hp/m8b-2002/cylinder-crank-case-assy Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez Tresor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 (edytowane) Na tym pustym polu 2T jakie nam unia zafundowała, Storm 13.5 2T to jedyny jak dla mnie sensowny silnik jeśli chodzi o Stromy 2T. Choć przy cenie niemal 6kkz jak go teraz wywindowali, ja osobiście bym go nie kupił. jak się dobrze poszuka w tej cenie czy nieco wiecej jest oryginał . Jednak wielu ludzi nie ma pojęcia o silnikach, mechanice i całej reszcie, i dla takich osób jest to z reguły jedyne słuszne rozwiązanie. Lepsze niż kupować używkę bo przynajmniej jakiś czas względny spokój i na minę nie wdepnie przy zakupie. A sam widzisz co jest na ogłoszeniach. Trzeba bardzo gęste sitko mieć przy zakupach używek i siać. Nieraz taki odsiew i rok zajmie. Ale inaczej można się nieźle przejechać. Dlatego 13.5 jak najbardziej jest alternetywą jak by na to nie patrzył dla wielu ludzi. Stormy 13.5 już parę lat się kręcą, więc można też przypuszczać, że nadchodzi na ich głębsze remonty powoli czas. Nie takie co po 10 godzin w sezonie pływają, ale te z większymi przebiegami, czy nie umiejętnie eksploatowane pewnie będą coraz częściej gościły na serwisie. Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez darek63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Ten co mam ma problemy z winy użytkownika. Poszedł w czasie sztormu na lewiznę z RIBem. Odnalazł się po kilkunastu godzinach wywalony na skały. Spodzina prawie przetarta. 50% farby nie było. Co się działo z nim w tym czasie nie wiadomo. Kompresja jak w nowym ale strasznie szumią łożyska. Podejrzewam że opił się wody z Adiatyku a tam wiadomo ile soli...Pali na dotyk. Tak go Chorwaci wypastowali na czarno:[emoji3]. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi