wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 15 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 Wydech jest pod wodą a mauzer rezonuje. Pomiar głośności polega na mierzenia cisnienia akustycznego. Tu ścianki mauzera działają jak głośnik. Żeby to było miarodajne musiał by być lepszy sprzęt i przedewszystkim na wodzie.Ale na ucho na wolnych obrotach jest ciszej na jałowym w 4T. Powyżej 2500 obrotów w czasie płyniecia różnice są przynajmniej dla mnie pomijalne. Oczywiście mówimy o silnikach w tych samych mocach i oba na gaźniku.Miałem sytuację na wodzie że podszedł do mnie starszy pan i mówi że patrzył na mnie sceptycznie na silnik. Jak zaczęliśmy śmigać (to woda pod zabawę była) stwierdził że mój silnik jest cichszy niż jego 2 letnia Yamaha 8KM. Gdybym miał lepszy miernik to zrobił bym lepszy test. 2 silniki 15KM 2 i 4T. Test z pokładu na takiej samej łodzi oraz test z przepływającej łodzi. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maynard Opublikowano 15 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 Wydech jest pod wodą a mauzer rezonuje. (...) Tu ścianki mauzera działają jak głośnik. Tak wnioskowałem, że to może być przyczyna. Bo na "gołe ucho", ten 2T powinien generować znacznie więcej decybeli. Zainteresowałem się tematem, bo dzięki temu, że przypadkowo znalazłem Twój kanał na YT, dowiedziałem się też z tego wątku, że są oferowane nowe silniki 2T i w dodatku takie pyrkotka 3.5 KM ważą tyle, co elektryk. No to się zacząłem zastanawiać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 15 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 takie pyrkotka 3.5 KM ważą tyle, co elektryk. No to się zacząłem zastanawiać...Jeśli można pływać spaliną na akwenie gdzie pływasz elektrykiem, to ja osobiście bym się nawet sekundy nie zastanawiał nad spaliną. Tylko nie 3.5 bo to jest silnik mało uniwersalny. Taki powolny pchacz wody i ewentualnie do trola. Tylko do trola 2T tez nie najlepszy pomysł. Więc zastanów się mocno czy nie lepiej jednak coś większego, co już trochę płynie, a nie tylko pcha wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maynard Opublikowano 15 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 Jeśli można pływać spaliną na akwenie gdzie pływasz elektrykiem, to ja osobiście bym się nawet sekundy nie zastanawiał nad spaliną. Tylko nie 3.5 bo to jest silnik mało uniwersalny. Taki powolny pchacz wody i ewentualnie do trola. Tylko do trola 2T tez nie najlepszy pomysł. Więc zastanów się mocno czy nie lepiej jednak coś większego, co już trochę płynie, a nie tylko pcha wodę. Darek, dzięki za radę. Wspomniałem wagę 3.5 KM (10 kg),bo będę za każdym razem wszystko nosił i montował. https://jerkbait.pl/topic/188027-kupi%C4%99-%C5%82%C3%B3dk%C4%99-do-porzucenia-na-pastw%C4%99-losu/#entry3182060 https://jerkbait.pl/topic/162485-tania-łódka-na-jezioro/?p=3181387 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 26 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2024 Jak oceniacie awaryjność i moc silnika storm 3.5 ? Jakie mankamenty ma ta jednostka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 26 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2024 Brak luzu to największy mankament. Dla mnie dyskwalifikuje ten sprzęt. Po za tym prosty oszczędny lekki. Elektryki nie mają do niego podejścia. Do przemieszczania się jak najbardziej ok. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 26 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2024 Brak luzu to największy mankament. Dla mnie dyskwalifikuje ten sprzęt. Po za tym prosty oszczędny lekki. Elektryki nie mają do niego podejścia. Do przemieszczania się jak najbardziej ok. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaTo co piszesz Łukasz dotyczy tylko nowych modeli. Ja mam 3,5KM kupiony w listopadzie 2020 i mam wersję z biegiem do przodu i neutralem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 26 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2024 Jak oceniacie awaryjność i moc silnika storm 3.5 ? Jakie mankamenty ma ta jednostka?Pisałem tu wcześniej o tym silniczku, jest bardzo lekki i poręczny, z wygodną manetką gazu a nie z suwakiem jak u starych 2-suwów Yamahy czy Mercury. Moc oceniam na 2-2,5KM - prędkość w 2 osoby + szpej na Texas 360 to 8-8,5 km/h, na Mercury 3,3 KM było 1km szybciej.Wady: manetka gazu ma odwrotne oznaczenia (do dziś tak produkują), korek paliwa w kapeluszu ma słabej jakości odpowietrznik, łatwo go ukręcić - poza tym żadnych problemów (przynajmniej u mnie) ale ja go używam bardzo sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 26 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2024 A jaką mieszankę do niego lejecie? Ma dwa lata, więc już po dotarciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 26 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2024 A jaką mieszankę do niego lejecie? Ma dwa lata, więc już po dotarciu 1:50 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Testował ktoś może 13.5 2t na śrubie 12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Na sucho czy przy plywadle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Testował ktoś może 13.5 2t na śrubie 12?3 lata pływałem na 12 do wczoraj. .https://youtu.be/rij3O3Ta5bk?si=n_WDdpyFB-wkTY4r Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Do Łodzi 360 + +/- 220-250kg poleciłbyś 11 czy 12? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 (edytowane) Moim skromnym zdaniem ani 11 ani 12 - zaczal bym od 9 i najprawdopodobniej na niej skonczyl Edytowane 15 Marca 2024 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Miałem 11 przy Stormie 18km 4t i za cholerę nie wszedł w ślizg , dopiero 9 go uleczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 damian_pro1 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Witam szanowne grono. Szukam zbiornika paliwa do Storm 6 2t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 A co to jest za zbiornik ? Chyba każdy zbiornik na paliwo ????? Dobierz sobie rozmiar, kształt i cenę..???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Kolega szuka wewnetrznego... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Kolega szuka wewnetrznego... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaA to przepraszam. Też nie rozumiem. Psuje sie zbiornik ? Czy brak seryjnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 damian_pro1 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 damian_pro1 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 chcem zastąpić nim orginalnyy metalowy w silniku Yamaha 5 bo koroduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Nie lepiej linie paliwowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 damian_pro1 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 chodzi o mobilność. mały, lekki, nie zajmuje miejsca na pokładzie, a paliwa w zupelności wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 A ten będzie za mały?https://a.aliexpress.com/_EJBz0Op. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi