wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 damian_pro1 Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 niestert ten nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 damian_pro1 Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 przejrzałem chyba cały internet i w gre wchodzi tylko używka Storm 6 2t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 przejrzałem chyba cały internet i w gre wchodzi tylko używka Storm 6 2ta importera ( bezwioseł ) pytałeś czy Ci może sprowadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 damian_pro1 Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 tak. mają tylko jeden model zbiornika, bez uchwytów mocujących na górze. nawet go zamowiłem i musze odesłać bo nie bardzo pasuje. trzeba by kombinować zeby dorobić jakieś mocowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Po takiej walce chyba zrobił bym z kwasu. Samemu cena nie była by zła. Zlecić komuś to już pewnie drooogo. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Po takiej walce chyba zrobił bym z kwasu. Samemu cena nie była by zła. Zlecić komuś to już pewnie drooogo. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaTo zrób koledze. Serwisujesz silniki, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Del Edytowane 22 Marca 2024 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 damian_pro1 Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Ale chłopaki bez niepotrzebnej uszczypliwości. Temat nie jest pilny. Narazie służy mi orginalny metalowy zbiornik któryy chciałbym wymienić na plastikowy bo koroduje (mankamemt tych modeli). Dziwi mnie poprostu fakt że na rynku chińskim jest wiele kopi Yamahy 5 2t pod rużnymi markami a zbiornik w nich występujący nie jest dostępny w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Nie ma uszczypliwości. Jest ok.Jak nie znajdziesz może regeneracja? Jest pełno firm co to robi. Samemu można są filmy na YT. Pierwszy z brzegu:https://youtu.be/D1ZHO5rwmqY?si=vokF9yihY9_-S7Ao Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 damian_pro1 Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Ok. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 Szukam koszyczek żeby schować właścicielowi w niedzielę prezent od zajączka... :[emoji12] . Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 A dobre to ? Cena jak za 15 letnią yamahę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 Właściciel ma 50km suze beż kompresji na środkowym garku. Miałem naprawiać Ale jakoś tak bez przekonania. Szukał używki. Zabrał mnie nawet po zakup jednej Ale miała dziurę w tłoku... Szukał Szukał i kupił to. Czy dobre? Pewnie jak każdy nowy 10-15 lat bezstresowego pływania bedzie. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 Właściciel ma 50km suze beż kompresji na środkowym garku. Miałem naprawiać Ale jakoś tak bez przekonania. Szukał używki. Zabrał mnie nawet po zakup jednej Ale miała dziurę w tłoku... Szukał Szukał i kupił to. Czy dobre? Pewnie jak każdy nowy 10-15 lat bezstresowego pływania bedzie. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaAle znasz jakieś silniki STORM w tej pojemności i mocy użytkowane kilka lat ? Ja myślalem że tylko maluchy robią. 10-15 lat bezstresowego użytkowania ? Współczesny produkt ? No optymistycznie podchodzisz jak na serwisanta silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 25 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2024 Parsuny już tyle lataja a to jest to samo.Chinole kopiują sprawdzone konstrukcje. W polskich warunkach czyli przy pływaniu 50-200mth rocznie myślę że spokojnie. Oczywiście są ludzie co kręcą po 600-1000mth rocznie. Moczą w morzach typu Śródziemne. Statystyczny kowalski jak będzie dbał o oleje i chłodzenie spokojnie te 10-15 lat popływa. Widzę ile ludzie mth kręcą. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Odpalił . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 granvorka Opublikowano 26 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2024 Witajcie Kochani, na wstępie napiszę liczę na Waszą pomoc. Mam silnik Storm 12 KM i łódkę Alpha 390cm. Zestaw praktycznie nowy, niestety jestem zawiedziony prędkością. Łódka płynie na pełnej prędkości w 1 osobę max 18km/h. W 2 osoby prędkość spada do 12km/h. Czy to jest normalne? Czy można jakoś zwiększyć prędkość? Śrubę mam założoną oryginalną, może powinienem zmienić na inną? Widziałem filmiki na których ludzie podobnymi zestawami pływali 30 km/h dlatego zdecydowałem się na zakup silnika i jestem trochę zawiedziony. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 27 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 Dobrze trym ustawiony? Może silnik za nisko siedzi? Długość stopy odpowiednia do lodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 granvorka Opublikowano 27 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 Prawdopodobnie chodzi o trym. Porozmawiałem troszkę z ludźmi i też tak mówią. Mam chyba zbyt równolegle silnik do rufy, a powinien być większy kąt. Myślicie, że może to zwiększyć prędkość? Co jeszcze mogę zmienić? Dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 27 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 (edytowane) Ustawieniem trymu niewiele zyskasz na prędkości. Ciut może się poprawić jak go optymalnie ustawisz, ale to nie jest przyczyną zbyt słabej mocy. Trym bardziej służy do tego żeby łódź nie kaczkowała i nie nurkowała dziobem. Stormy 12 to tak naprawdę niecałe 10. Jeśli masz odpowiednio długą kolumnę silnika dobraną do łodzi i nie płynie, to potrzebujesz większej mocy jak te około 10HP. Zmierz obroty silnika czy osiąga WOT na max odkręconej manetce. Jeśli nie, musisz schodzić ze skokiem śruby w dół, aż osiągnie WOT na pełnej manetce. Edytowane 27 Maja 2024 przez darek63 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 27 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 Zmierz jeszczę czy masz prawidłową odległość między dnem lodzi a płyta antykawitacyjna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 granvorka Opublikowano 27 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 Panowie, bardzo dziękuję za odpowiedzi i pomoc. W czwartek popróbuję z trymowaniem i pomierzę prędkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Doman Opublikowano 27 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2024 Panowie, bardzo dziękuję za odpowiedzi i pomoc. W czwartek popróbuję z trymowaniem i pomierzę prędkość. Kolego do łodzi 390 i 2 osób to trzeba 20 hp a nie 10 . Nic ci nie da trymowanie jak masz taka lipę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 29 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2024 (edytowane) Panowie, bardzo dziękuję za odpowiedzi i pomoc. W czwartek popróbuję z trymowaniem i pomierzę prędkość. Ja miałem Storma 13,5 2 t i Semperem 380 we dwie osoby bez problemu wchodził momentalnie w ślizg .o ile dobrze pamiętam to ten zestaw płynął we dwie osoby 28 km/h.Załóż obrotomież i zobacz do jakich obrotów silnik się wkręca ,może trzeba zmienić śrubę,albo spróbować podnieść silnik na pawęży(ja swój podnosiłem 2 cm). Kolega ma Storma 15 4t przy Alfie 395 i we dwie osoby bez problemu lata w ślizgu. Edytowane 29 Maja 2024 przez rapek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 daamianr Opublikowano 9 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2024 Cześć Jestem nowy na forum i od marca posiadam silnik Storm 7k 2T, dotarty na wolnych obrotach. Do tego jest katamaran Mawerik 370, waga pontonu około 36kg. Kupiłem katamaran ze względu na małe opory jednak ponton płynie bardzo wolno 9-12km/h , a z wiatrem czasem 13- 14. Zamontowałem obrotomierz i obloty maksymalmalne dochodzą tylko do 2350 obrotów/min. Czy macie jakiś pomysł jak zwiększyć obroty? Dziękuje Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi