wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Przyłączam się do tego pytania, a może lepiej 4T, jeżeli tak to dlaczego? http://jerkbait.pl/topic/88467-silniki-2t-i-4t-wady-i-zalety/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 To inaczej zapytam, z 4 modeli Storma który byście wybrali i dlaczego: 6km 2T (2200), 7km 2T (2390), 4km 4T (2100), 6km 4T (2800), w nawiasach cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 W warunkach gwarancji STORMA jest konieczność przeprowadzenia płatnego przeglądu zimowego. Dziś umawiałem się w serwisie na połowę stycznia i dowiedziałem się, że wcale nie jest pewne czy zdążą zrobić taki przegląd w ciągu jednego dnia i że silniki są płukane glikolem. Czy ktoś już takowy robił? Jakie macie doświadczenia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 To inaczej zapytam, z 4 modeli Storma który byście wybrali i dlaczego: 6km 2T (2200), 7km 2T (2390), 4km 4T (2100), 6km 4T (2800), w nawiasach cena.6KM 4T ze względu na fakt iz można podłączyć zewnętrzną linię paliwową co jest wygodne, bo dolewanie paliwa no wodzie nie jest najlepszym rozwiązaniem, do tego 4T wygodniejszy bo jak zostanie paliwo to możesz przelać do samochodu jeśli masz benzynowy, a nie martwić się, że po zimie mieszanka paliwa z olejem nie będzie ju taka jak jesienią.Minusem 6KM jest waga ponad 30kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Dopływając do brzegu można zakręcić kranik a jak jest linia to ją odpiąć i sobie dopłynąć wypalając paliwo z gaźnika. Tu nie widzę żadnego problemu. A to co zostanie w baku ,mówię to o mieszance w 2T to mamy takie coś jak stabilizator paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MATI87 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Witam. Szukam silnika do kolibri 300. I zastanawiam sie nad stormem 6km 2t. Jakie macie doświadczenia z tymi silnikami. Jak z ich awaryjnoscia. Warte sa uwagi ? Czy moze lepiej dolozyc pare zl i poszukac starszej yamachy 6km 2t. ? Za wszelkie info. z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Witam. Szukam silnika do kolibri 300. I zastanawiam sie nad stormem 6km 2t. Jakie macie doświadczenia z tymi silnikami. Jak z ich awaryjnoscia. Warte sa uwagi ? Czy moze lepiej dolozyc pare zl i poszukac starszej yamachy 6km 2t. ? Za wszelkie info. z góry wielkie dzięki.Ja jedynie mogę powiedzieć ze posiadałem Yamahe 6 2t a kupiłem ją praktycznie okazyjnie od starszego Pana który trzymał ją od nowości w domu a użyta była dosłownie kilka razy.Czy będzie lepszy od Storma 6 raczej nie bo Yamaha 6 2t ma dwa cylindry przez co kultura pracy jak i cichsza praca będą napewno na plus dla yamahy ale z drugiej strony części zamienne do storma są dużo tańsze od Yamahy i dostępne od ręki co w przypadku drugiego silnika można kupić tylko wirnik pompy a resztę trzeba sprowadzać. Jeśli o mnie chodzi to przesiadłem się z yamahy 6 na Storma 13.5/15.i jestem bardzo zadowolony jak bym miał kupować jeszcze raz to napewno kupił bym ten sam silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 (edytowane) W warunkach gwarancji STORMA jest konieczność przeprowadzenia płatnego przeglądu zimowego. Dziś umawiałem się w serwisie na połowę stycznia i dowiedziałem się, że wcale nie jest pewne czy zdążą zrobić taki przegląd w ciągu jednego dnia i że silniki są płukane glikolem. Czy ktoś już takowy robił? Jakie macie doświadczenia? Dziś odebrałem silnik po serwisie zimowym i muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. Miła obsługa, termin dotrzymany (a na tym mi zależało, bo przejeżdżałem służbowo obok i miałem tylko 20 minut na odbiór). W trakcie przeglądu umyto mi silnik z zewnątrz, wypłukano wodę glikolem, wymieniono olej w spodzinie oraz "na wszelki wypadek" wirnik wody (stary otrzymałem z powrotem). Przed przeglądem celowo poluzowałem nakrętkę mocującą śrubę napędową i o dziwo po serwisie jest dokręcona. Cena usługi moim zdaniem przyzwoita 300zł - dostałem paragon, protokół serwisu i wszystko zostało wpisane do książki serwisowej Moje doświadczenia odnośnie STORMA są jak na razie tylko pozytywne Edytowane 17 Stycznia 2020 przez Czechofil 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Stara szkoła mechaników uczyła aby wymienione części pokazać/oddać włascicielowi. Jak widać pełna profeska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 W wiekszosci dobrych warsztatow tak sie robi i oddaje stare czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Przymierzam sie do silnika 18 KM 4 T i pytanie do uzytkownikow jak to sie sprawuje ? Przegladalem caly temat ale raczej malo informacji na temat 4 suwow , raczej wiekszosc to 2 suwy takze chcialbym poznac opinie na temat tego wlasnie silnika czy nie ma z nim wiekszych problemow i czy warto go kupic , oczywiscie cena bardzo atrakcyjna w porownaniu do topowych marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Kolega chciał by wymienić świece na irydowe, oryginalne to DPR6 EA9. Podpowie ktoś czy jest zamiennik irydowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 DPR6EIX-9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Capral 2T 15 KM wygląda praktycznie identycznie co około 500 zł droższy Storm. Czy ktoś może wie czy pochodzą z tej samej fabryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 DPR6EIX-9Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Capral 2T 15 KM wygląda praktycznie identycznie co około 500 zł droższy Storm. Czy ktoś może wie czy pochodzą z tej samej fabryki? Dzięki za info, widzę że 18 też w dobrej cenie i nie wymagają serwisu u nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Dzięki za info, widzę że 18 też w dobrej cenie i nie wymagają serwisu u nich...18 to chyba to samo co 13,6. Ta sama pojemność i waga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 No właśnie ciekawe skąd ta różnica. wrocę z urlopu bedę dzwonił do Storma i Caprala skąd to się bierze.Bo chyba się zdecydowałem na chinola. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Już to badaliśmy. To te same silniki, naklejka 13,6 KM po to aby patent obejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 13.5 to jest to samo co 18-tka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 13.5 jest zablokowana ale jest możliwość odblokowania na 18 km bez utraty gwarancji i pływać sobie bez patentu tak mówił serwis Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 13.5 jest zablokowana ale jest możliwość odblokowania na 18 km bez utraty gwarancji i pływać sobie bez patentu tak mówił serwis Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaMówisz o Capral czy Storm?Jak odblokować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kieroz Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) O stormie Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Stycznia 2020 przez lamiglas87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 A ja myślę, że 13,5 to jest już odblokowana na 15 koników.I nic więcej nie zrobimy. Dla czego ? ano dlatego że jest to kopia Yamahy 15 , nie było w tym bloku 18-IMO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Panowie 13.5/15 i 18-tka są w 100% te same silniki niczym nie różniącye się od siebie(osobiście rozmawiałem ze sprzedającym)chodzi tu tylko o patent.Jakby 18-tka była faktycznie 18-tką to kosztowała by troszkę więcej a jak pewnie zauważyliście ceny tych silników są takie same,więc nie ma co tu za bardzo rozmyślać i jeśli ktoś z was ma zamiar kupić silnik (mowa tu o 2T)a nie ma uprawnień to naprawdę warto kupić Storma 13.5 i napewno będzie zadowolony (ja przynajmniej jestem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi