wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tost Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Już ktoś pisał na forum, że z podniesionymi kołami pływa się szybciej ????Warto na przyszłość zapamiętać ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Ja swojego Storma docieram na mieszance normalnie 50:1. jak podaje producent.Pierwsze 10 mth spokojnie na pół gwizdka ale czasami na chwile odkręcam na maxa i znowu połowa gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 (edytowane) Nie, 2 lata temu ścigałem się z kumplem. Wczoraj się zdziwiłem jak pływałem, bo ponton długo wchodził w ślizg i płynąłem max 18 km/h. Wszystko wróciło do normy jak złożyłem kółka w pontonie Po zmianie silnika pomyślałem że jest źle dobrana śruba - za duża, ale był jeszcze ten kłopot że chlapało okrutnie. Przepłynąłem tak kilka km. w ślizgu i z rodziną na pokładzie, no i płynąc wolno dostrzegłem jasne kółko w wodzie. Czytałem artykuł z prób skutera na zmniejszonej ilości oleju, i wynika z niego że zwiększone tarcie jest już od 80:1.Tak więc myślę że 50:1 to bezpieczna dawka. Edytowane 9 Sierpnia 2021 przez Stołczynianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 (edytowane) Miałem wczoraj na serwisie zimowym w lato szarego Storma. (Sumiarz zakończył sezon i silnik będzie wisiał do maja). Dużo w internetach dyskusji czym sie różni. Bezwioseł twierdzi że to samo tylko czarny ma 18 a srebny 15KM. Silnik leżał rok w kartonie a w tym sezonie nie wiadomo ile latał mth zrobił kilka wycieczek po 100km w jedną stronę + sumowe zasiadki kilkudniowe.Kamera w cylindrach pokazała sterylną czystość bez nawet pyłku nagaru.Ciśnienie w obu garach było 9 (w trzech czarnych jakie mierzyłem w tym 2 po wyjęciu z pudełka było zawsze 8)Prawie wszystkie śruby sa na klucz 10mm, w czarnych jest więcej rozmiarów.Wszystko jest zamalowane farbą. Niby ladnie to wygląda ale po odkręcaniu farba schodzi ze śrub i robią sie ciapki. Nawet podstawa i obudowa pompy malowana, wydaje się to dziwne bo ta farba będzie schodzić i będą pojawiać się jej kawałki wewnątrz spodziny.Kalamitki też zamalowane trzeba było oskrobac kulkę ale za to są 3 a nie jedna jak w czarnym. (2 dodatkowe na ósce od trymu)Inna manetka gazu.Silnik na wolnych pracuje równiej i jak by bardziej miękko niż czarne.Śruba 11 w standarcie.Oczywiście jak w czarnych wszystko suche, smar to chyba deficytowy temat u Chińczyków.Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Września 2021 przez Tresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 A co powiecie o Storm 25 4T z rozruchem i ładowaniem? Mam 18 2T. Łajba 410 (ala Romana) W pojedynkę ze szpejem max 30km/h (3/4manetki później nic się nie zmienia). Dwie osoby max 25km/h (manetka na max) w zasadzie na granicy ślizgu. Zastanawiam się czy warto zamienić na 25. Czy zmiana będzie znacznie odczuwalna. Jaka jest niezawodność tej konstrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 (edytowane) Dobrze masz dobraną śrubę? Różnica pomiędzy Storm 18 2T a 25 4T będzie taka sama jak pomiędzy 15 a 20km. Czyli ~5km/h. Edytowane 10 Września 2021 przez Dragster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 (edytowane) Witam ,mam romanę 440 z hondą BF 20kM 4T z 2020r. , całość ze szpejem jakies 350kg 43kh,jak dojdzie kolegz 38-40kh zależy czy flauta ,czy jest fala. Edytowane 10 Września 2021 przez perch22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 (edytowane) Grubo. Ja moją Bremą 390V wraz ze szpejem (czyli dziobówka, aku 100ah, trochę gratów na suma łącznie ze mną) czyli jakieś 350kg razem 39km/h maks. Dwie osoby po 100kg ~37km/h. Fizyki raczej nie oszukasz. 450cm o wadze 500kg to jakieś 30km/h przy silniku 4T 20KM. Edytowane 10 Września 2021 przez Dragster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 (edytowane) Dragster, mocno się mylisz! Ze względu na specyfikę pracy, mam łodzie z wieloma silnikami. W mojej romanie kiedyś wisiał mariner 2t 15 i prędkośc max we dwoje plus szpej to 22km/h, jak wstawiłem 15km 4t suzuki w tym samym składzie prędkość wzrosła do 32km/h a zapomniałem jeszcze doszedł aku i dziobówka! Pomiędzy 18 w 2t a 25 w 4t będzie przepaść i prędkość mocno wzrośnie, myszlę, że spokojnie pod 40km/h. Gucio, gwarantuję Ci, że przeżyjesz szok, jestem pewien w 100% że to będzie mega przeskok. Przy 25 koniach musisz jednak rejestrować łódkę, już 20 w 4t w miarę młoda da Ci prędkość załadowaną łodzią powyżej 30km/h. Edytowane 10 Września 2021 przez Matteoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 (edytowane) @Matteoo, ten 25KM stroma jest to tak naprawdę 20km "podkręcony" na śrubie. Ale faktycznie do 40km/h może dojść. Z tego co użytkownicy Romany się chwalą to pływalność jest bardzo dobra. Osobiście zacząłbym od obrotomierza na tym 18KM Edytowane 10 Września 2021 przez Dragster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Dragster, masz rację to niby kopia yamahy, tylko niestety kiepska. Ja storma w 4t bym nie kupił, 2t lepiej zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 I to chyba byłoby tyle w temacie tego f25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Tak zasuwał aż mu laczki spadły.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 @GrzesM tego właśnie tego się obawiałem. Nawet czekałem na ten test od Ciebie. Śruba 12" może nieco pomóc skoro masz maks obroty na 3/4 manetki. (Szkoda, że od Suzuki nie pasuje bo mam taką oryginalną, bym pożyczył na test) Ja musiałem przy Suzuki 20KM i Brema 390V zejść do skoku 10". Tak by we dwie osoby oscylować przy maks 6000RPM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Na szczęście to nie mój zestaw????, zapożyczone z YouTube. Ja zdecydowałem się na laminat i prawdziwe 30 HP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 U mnie też nie jest źle przy Suzi 20KM: . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 (edytowane) Witam, Romana na 20-tce 4T tutaj ta sama Romana na 10-tce 4T Edytowane 11 Września 2021 przez perch22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 I to chyba byłoby tyle w temacie tego f25. https://youtu.be/i1zQTqo0Mq4Ciekawe jak z tego spinningujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Zobacz 4 posty wyżej ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Ciekawe jak z tego spinningujesz...Jak ta wypowiedź ma się do silnika Storm ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Wolf Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Ja swojego Storma docieram na mieszance normalnie 50:1. jak podaje producent.Pierwsze 10 mth spokojnie na pół gwizdka ale czasami na chwile odkręcam na maxa i znowu połowa gazu.a nie powinno sie docierac 1:30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Daj spokój 1:30 to na tym diesel by poszedł . Po 10mth na takiej mieszance, świece śmietnik, zewsząd wypływa olej, no i nagar się robi. Ja docierałem na 1:50+ Czyli do każdej 100 oleju dodawałem może z 5-10ml. Dobijam do 100mth i nie widzę problemów. Dwa silniki z którymi mam styczność były docierane na 1:45 i też nie ma z nimi żadnych problemów. Ten jeden będzie ciekawy jak mu będę robił serwis zimowy, bo co prawda nie ma licznika ale tam będzie z 300mth do stycznia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 arkad Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 CześćMam takie pytanie laika, czy można w jakiś prosty sposób zwiększyć moc Storma 7km 2t?Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 CześćMam takie pytanie laika, czy można w jakiś prosty sposób zwiększyć moc Storma 7km 2t?ArekNie i o ile mi wiadomo to nie ma nawet 7 KM tylko 5-6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi