wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 (edytowane) Czaje, zamuliłem lekko Edytowane 28 Września 2022 przez Dragster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 (edytowane) Witam nie chodzi mi o licytację kto więcej pływa,czy nadaje się do trolingu ,tyle co pływałem z kolegą na Suzuki 30kM 2t to powiem że nic mu nie było poza tym że 25l paliwa nie starczało na cały dzień wędkowania na 20-ce w 4t, 12,5 litra mam na trzy dni wędkowania ,uganiania się całe lato za okoniem po1000 hektarowym jeziorze . Pozdrawiam Edytowane 28 Września 2022 przez perch22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Kolego a do trola też na mieszance 50:1 ? Jakieś specjalne traktowanie ? Szczerze to obawiałem się całodziennych trolowan właśnie z tych opowieści że 2T się nie nadajeMieszanka cały czas 50:1 tak jak pisze w instrukcji. IMO - jest to już spora dawka oleju . Trochę to dziwne o czym już wyżej pisałem bo Storm to kopia Yamahy a tam sugerowana mieszanka to 1:100 . Olej ,który leję do mieszanki to Castrol Outboard 2T czyli ten Jest podobny ,też Castrol 2T czyli ten tyle tylko ,że ten czerwony jest do skuterów a tam jak wiadomo w większości przypadków silnik jest chłodzony powietrzem. A nasze zaburtowe są chłodzone wodą ( są też powietrzem ale o nich teraz nie rozmawiamy ) wiec temperatura silnika jest inna co za tym idzie specyfikacja oleju też jest inna. I jak sprzedawca mówi ,że jest to samo to po prostu bzdury opowiada.Wracając do trollingu to po dłuższym przepłynięciu prędkością trolingową gdy damy w palnik manetką to za każdym razem puści dyma z wydechu ale taka to już jest konstrukcja silnika 2T ,że dym za sobą zostawia.Mam jeszcze Yamahę 2T 6km odblokowaną na 8km i też dużo pływałem w trolu tam mieszankę robiłem ciut większą niż 1: 100 bo zawsze odrobinę więcej lałem wspomnianego oleju . Nie ,że trolinguję ot tak bardziej z rozsądku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Witam nie chodzi mi o licytację kto więcej pływa,czy nadaje się do trolingu ,tyle co pływałem z kolegą na Suzuki 30kM 2t to powiem że nic mu nie było poza tym że 25l paliwa nie starczało na cały dzień wędkowania na 20-ce w 4t, 12,5 litra mam na trzy dni wędkowania ,uganiania się całe lato za okoniem po1000 hektarowym jeziorze . PozdrawiamOczywiście ,że nikt się nie licytuje bo każdy z nas ma inne priorytety w życiu i inne możliwości aby wyjechać na ryby. Pełna zgoda .Co do spalania to też pełna zgoda 2T pali więcej . Każdy sam może sobie rozpisać plusy i minusy silnika 2T vs 4T . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Jak miałem 2T to też używałem Castrola outboard 2t. Wg mnie bardzo dobry olej za rozsądne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Jak miałem 2T to też używałem Castrola outboard 2t. Wg mnie bardzo dobry olej za rozsądne pieniądzeTzn tani a nie bardzo dobry , spełnia swoją rolę ale co do jakości to bym nie przesadzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 A ten znów zaczyna bredzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 (edytowane) A ten znów zaczyna bredzić.Porozmawiaj sobie z mechanikami na temat olejów Castrol a później zabieraj głos Edytowane 29 Września 2022 przez highvoltage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Tzn tani a nie bardzo dobry , spełnia swoją rolę ale co do jakości to bym nie przesadzałTak spełnia swoją rolę a co ma złotem tłoki smarować. Używałem go pewnie z 10lat do dwóch silników 2t. Silniki nigdy nie miały awarii.Dla mnie wystarczy aby uznać że spełnia swoją rolę. A castrolami są oryginalnie zalane i serwisowane samochody fora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Silnik nigdy mnie nie zawiódł miało być. Słownik pięknie zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek_M Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 (edytowane) Panowie, chce kupić silnik max 6KM, raczej 4T, choć rozważe też 2T. Który silnik możecie polecić jako sprawdzoną, warta uwagi jednostkę? Edytowane 29 Września 2022 przez Przemek_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Jestem z branży, tak że wiem co gdzie mogę zalać. Z takimi intrnetowymi fafofcami jak ty to o olejach nie pogadam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Tzn tani a nie bardzo dobry , spełnia swoją rolę ale co do jakości to bym nie przesadzał A może tak konkretnie i przykłady ,że ten jest zły a inny idealny . U mnie w domu co mogę to zalewam Castrolem odkąd pamiętam . Jak miałem Komarka to lałem Mixol a drugi to był Hipol ale te czasy minęły Nie piszę ,że jest naj, naj bo pewnie inne też są OK . Mi się sprawdził i dla tego nie tracę czasu na szukanie innego .Jak ktoś używa innego oleju czy też jeździ na innej marce opon nic mi do tego. Ale jak już piszemy j.w ,że jakość czegoś jest do bani to warto napisać konkrety .Ten Castrol smaruje zarówno Yamahę i Storma i najważniejsze ,że do koloru i wyglądu świecy po wykręceniu z głowicy nie mam żadnych zastrzeżeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Jestem z branży, tak że wiem co gdzie mogę zalać. Z takimi intrnetowymi fafofcami jak ty to o olejach nie pogadam .Zalewaj czym chcesz , dla mnie to możesz i na rzepakowym pływać, a 10 lat intensywnej eksploatacji to ten silnik i tak nie wytrzyma.Jest takie powiedzenie że tanie mięso to psy jedzą , idealnie do tego oleju się to nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Zalewaj czym chcesz , dla mnie to możesz i na rzepakowym pływać, a 10 lat intensywnej eksploatacji to ten silnik i tak nie wytrzyma.Jest takie powiedzenie że tanie mięso to psy jedzą , idealnie do tego oleju się to nadaje I dalej bez konkretów ... Już chyba wystarczy bo staje się to nudne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Dziwi mnie, że ktoś pcha się przy 2t w zwykły, mineralny olej kierując się tylko marką, jak można kupić bezdymnego syntetyka za rozsądne pieniądze. Kto raz użyje oleju syntetycznego lub półsyntetyka low smoke, niezależnie od typu sprzętu, to do kopciucha już nie wróci. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Forecast Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Dziwi mnie, że ktoś pcha się przy 2t w zwykły, mineralny olej kierując się tylko marką, jak można kupić bezdymnego syntetyka za rozsądne pieniądze. Kto raz użyje oleju syntetycznego lub półsyntetyka low smoke, niezależnie od typu sprzętu, to do kopciucha już nie wróci. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaI wydłuża żywotność silnika nie generując takiej ilości osadów i nagarów różnego rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 który sprawdzony syntetyk 2T TC-W3 możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Forecast Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 https://allegro.pl/oferta/shell-nautilus-premium-outboard-oil-2t-tc-w3-1l-7521928041 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Ja używam tego https://raksa.com.pl/olej-quicksilver-tc-w3-premium-plus-duplikat-1.htmli tegohttps://raksa.com.pl/olej-quicksilver-tcw-3-2t-duplikat-1.html To są syntetyczne czy mineralne? Nigdy tego nie wiem w końcu może się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Przemek_M Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Panowie, chce kupić silnik max 6KM, raczej 4T, choć rozważe też 2T. Który silnik możecie polecić jako sprawdzoną, warta uwagi jednostkę?Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Ja używam tego https://raksa.com.pl/olej-quicksilver-tc-w3-premium-plus-duplikat-1.htmli tegohttps://raksa.com.pl/olej-quicksilver-tcw-3-2t-duplikat-1.html To są syntetyczne czy mineralne? Nigdy tego nie wiem w końcu może się dowiem.Czerwony jest mineralny, a plus to synthethic blend - cokolwiek to znaczy. W tej kwocie to można xd100 kupić, ale są i syntetyki low smoke tc-w3: https://allegro.pl/oferta/mannol-outboard-marine-tc-w3-api-td-1l-9527639851 A api TD/ TCW-3, bezdymny w cenie .. no właśnie. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 I dalej bez konkretów ... Już chyba wystarczy bo staje się to nudne.Koledzy już odpowiedzieli nie będę dublował. Ja jeżeli już pływam 2t to używam oryginału Yamahy lub innego zamiennika podobnej jakości. Samo zasyfianie gaźnika jak paliwo wyschnie jest do mnie wystarczającym argumentem żeby nie żałować na tym. Jak ma być tani to na castrolu też będzie pływał. Miłego pływania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Dokladnie jak psulek mowi do 2t tylko syntetyczny olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamilk281 Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 (edytowane) Taki silniczek mój kumpel kupił w Danii za 250 PLN. Jeszcze go nie odpalaliśmy bo nie było czasu ale podobno jest sprawny. Silnik jest z 91 roku. Moje pytanie czy nie powinien mieć zbiornika wewnętrznego? Ma linie paliwową. Jak odpali to będziemy chcieli zrobić przegląd bo w środku nie ciekawie wyglądał. Mercury 4,5 km z 91 roku. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Października 2022 przez kamilk281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi