wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Nie wiem ile ważysz, ale wydaje mi się że żeby płynąć szybciej musiałbyś mieć raczej większy silnik do tego pontonu. Brakuje ci trochę mocy. Możesz spróbować do niego dokupić śrubę o mniejszym skoku o jeden cal (jeżeli nie wkręcasz się teraz na obroty maksymalne, a raczej nie, bo byś płyną szybciej z fabryczną śrubą). Może pomóc, ale nie musi - może uda się przebić do jakiegoś ślizgu i popłyniesz szybciej. Te 7km to jest na papierze, one mają prędzej 5-6km jak inne jednocylindrowe o zbliżonej pojemności (to chyba klon Tohatsu, a oni robią na takim bloku 4 i 5km). Producent trochę zakrzywia rzeczywistość . Mierzysz jak na rysunku powyżej. Bardziej pasowałby tu 9.8-10km. Ja przy wadze 85 kg plus niewiele gratów miałem max. 25 km/h na wodzie stojącej. Kolibri KM330D z kilem, Tohatsu 6 KM 4T. Łatwiej wchodził w ślizg gdy siedziałem na środku - przedłużka rumpla mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ewel Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Ja ważę około 100kg. Właśnie mi przyszła przedłużka i będę testował ale to chyba już raczej w nowym sezonie bo już raczej typowo pontonu nie będę rozkładał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Ja ważę około 100kg. Właśnie mi przyszła przedłużka i będę testował ale to chyba już raczej w nowym sezonie bo już raczej typowo pontonu nie będę rozkładał To wszystko są półśrodki i męczarnia tak naprawdę. Analogicznie to tak jak by wsadzić silnik od 126p do 2 tonowego auta i udawać że jedzie. Ale do wszystkiego trzeba podobno dorosnąć. W pewnym momencie przychodzi refleksja, że nie da się zjeść cukierka i mieć cukierka. Wtedy wymienia się to co kuleje na takie prawidłowe. Ponton 330 do sprawnego pływania to minimum 10HP na rufie. Najlepiej z 15. Wtedy jest zapas. Dajesz manetką chwilkę na max, wychodzi z wody z 3 sekundy dajesz manetkę na 1/4 1/3 i leci sobie swobodnie w ślizgu na małych obrotach. O to w tym chodzi, a nie jak małpa po pokładzie się uwijać żeby zaczęło w ogóle płynąć. Sorry za szczerość i bezpośredniość, ale tak jest i nic tego nie zmieni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ewel Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października To mój pierwszy silnik spalinowy. Z perspektywy czasu teraz bym dołożył te 2k i kupiłbym teraz na pewno 9.8 lub 13,5... no ale co zrobisz...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października To mój pierwszy silnik spalinowy. Z perspektywy czasu teraz bym dołożył te 2k i kupiłbym teraz na pewno 9.8 lub 13,5... no ale co zrobisz... Też się bawiłem najpierw w jakieś stare Hondy 4T 7.5 co nie płynie wcale. Później 2T 8HP. To już płynęło, ale trzeba pałować cały czas. Więc wszystko sprzedałem i kupiłem 15. to dopiero pływa. Idzie zima. Masz czas. Sprzedaj to co masz, i kup takie które jest prawidłowe do tego gumiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października To mój pierwszy silnik spalinowy. Z perspektywy czasu teraz bym dołożył te 2k i kupiłbym teraz na pewno 9.8 lub 13,5... no ale co zrobisz...????Co zrobisz? To co ja. Sprzedajesz 7 i kupujesz 13,5 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
8 Lip
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
8 Lip 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi