volfi Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Witam mam pytanie dla bardziej doswiadczonych sprzętomaniak?łw;)jaki jest cię?źar wy?źutowy tej wędki?w gramach,szukam wedeczki na sandacze z łodki pod koguty i gumyST. CROIX 6-12 lb 1/4 - 5/8 oz 7`. Model : TIC70MM Length 7' Number of pieces 2 Action Mod. Power M Line Weight (lbs.) 8-17 Lure Weight (oz.) 1/4-5/8 Rod Weight (oz.) 3.8 Handle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 r?łwnie?ź witamy kolegę na forumcw tej wędeczki: Lure Weight (oz.) 1/4-5/8a resztę sobie przelicz http://pl.wikipedia.org/wiki/Uncja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Opisałeś dwa modele, 12 i 17lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 ST. CROIX 6-12 lb 1/4 - 5/8 oz 7`. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 ..długość 213cm, c.w do ok.18gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 @volfi - na jakich zbiornikach chcesz namierzać sandacze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 głownie kozlowa gora ale tez przeczycedzieki patu za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Szukał bym coś mocniejszego - do 1oz. Przy zaporze w Przeczycach trochę mało 18gr, na kilku innych te?ź przydało by się mocniej. Mieszkam obok, mam Tidemaster-a jak chcesz sprawdzić w realu daj znać - optymalny patyk na śląskie zapor?łwki. Pała pod jigi i koguty do 1oz, ładnie zachowuje się w trakcie holu - u mnie zero spad?łw. Daniel XRods opisał go do 1oz. Mo?źemy się spotkać i ocenisz w realu. Kijek oczywiście nie jest na sprzeda?ź, jednak parę razy pojawiały się inne egzemplarze w dziale sprzedam. Poza wyśmienitymi walorami u?źytkowymi jest tr?łj składem... Dyskretne łowienie... http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=4357& ;amp ;amp ;amp ;amp ;prevloaded=1&&start=300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 ...akcja moderate w jednoskładzie na koguciane sandacze ???szukaj czegoś w faście lub x-fascie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 do kogut?łw znacznie lepsza będzie fast a ja osobiście wybrałbym 3/4 lub 1 oz mowa oczywiście o modelach legend tournament i wy?źej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 W SCV te 5/8 mo?źna pomno?źyć razy dwa. Spokojnie łowię 3-4calową gumą plus 30-35gr ołowiu, tudzie?ź kurołapką 30gr. Mowa o Elitce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 mo?źna / nie mo?źna - przecią?źyć się da jednak uparcie twierdzę ?źe st croix wie co pisze na wędkach - nie robią tego od dzisiaj, kila gram?łw ok ale znaczne przeginanie w dłu?źszym okresie czasu mo?źe przynieść raczej słabe efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 mo?źna / nie mo?źna - przecią?źyć się da jednak uparcie twierdzę ?źe st croix wie co pisze na wędkach - nie robią tego od dzisiaj, kila gram?łw ok ale znaczne przeginanie w dłu?źszym okresie czasu mo?źe przynieść raczej słabe efekty Moglbys przyblizyc znaczenie przemijajacego czasu w kwestii przeciazania wedek w zakresie stosowanych przynet ? Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Permanentne przecią?źanie wędki w dłu?źszym okresie czasu mo?źe i jestem przekonany ?źe wręcz musi znacząco osłabić blank co w ostateczności doprowadzi do złamania.Określenie czasu i poziomu przecią?źenia mo?źliwe jest raczej na podstawie szczeg?łłowych badań kt?łre zapewne producent prowadzi.W moim odczuciu zakres gramatury podanej na wędce określa wagę przynęty pod jaką wędka pracuje optymalnie (najlepiej) a rzucić to mo?źna i więcej i to większością wędek tylko jedne złamią się wcześniej a inne p?łźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Permanentne przecią?źanie wędki w dłu?źszym okresie czasu mo?źe i jestem przekonany ?źe wręcz musi znacząco osłabić blank co w ostateczności doprowadzi do złamania.W moim odczuciu zakres gramatury podanej na wędce określa wagę przynęty pod jaką wędka pracuje optymalnie (najlepiej) a rzucić to mo?źna i więcej i to większością wędek tylko jedne złamią się wcześniej a inne p?łźniej. Rozumiem. Dzieki.Ja to widze troche inaczej. Ale moze mam zle wyobrazenie o wlasciwosciach wlokien grafitowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Permanentne przecią?źanie wędki w dłu?źszym okresie czasu mo?źe i jestem przekonany ?źe wręcz musi znacząco osłabić blank co w ostateczności doprowadzi do złamania.Określenie czasu i poziomu przecią?źenia mo?źliwe jest raczej na podstawie szczeg?łłowych badań kt?łre zapewne producent prowadzi.W moim odczuciu zakres gramatury podanej na wędce określa wagę przynęty pod jaką wędka pracuje optymalnie (najlepiej) a rzucić to mo?źna i więcej i to większością wędek tylko jedne złamią się wcześniej a inne p?łźniej.No to ja długo testuję wytrzymałość St.Croix.5/8oz to slider 101oz to slider 12Na razie parę tysięcy/chyba 4xśrednio 2000 sezon/rzut?łw przez 4 lata .No jest wieczysta gwarancjaproducenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgoda, taki scenariusz nie musi sprawdzić się w ka?źdym przypadku i oby nie, jest wiele czynnik?łw kt?łre mogą mieć wpływ na taka sytuację.Na marginesie ciekawy jestem ile st croix?łw łamanych jest w Polsce a ile na całym świecie, pewnie serwis posiada takie dane. Dobra pora kończyć bo temat dotyczył trochę innej sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giniu666 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Witam Temat trochę mo?źe stary ale warto mo?źe komuś Sie przyda. U?źytkuje od trzech sezon?łw jedno kawalkowych Avida 7'6 ex fast do 1/8-3/8 oz sprawuje się wyśmienicie ale swoim osobistym zdaniem uwa?źam, ?źe najlepiej spisuje Sie pod przynetami 10-17gram.Od dw?łch sezon?łw u?źytkuje Legend elite 7'6 do 5/8 oz i stosuje go do takich samych przynet tylko ?źe na wodzie płynącej. M?łj kolega ma takie same kije i dla niego granicą dla lzejszego avida jest glowka 25 gr+ guma. Kij ma ju?ź z siedem lat i avid czuje Sie znakomicie.W st.croix raczej chodzi o subiektywne odczycie-a tak?źe to czy chcemy podbijac czy podciagac? A to ma znaczenie bo niejednokrotnie mimo ?źe lowi Sie tym samym jedni łowią inni nie. PozdrawiamGM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi