Witam Od niedawana jestem (czy szczesliwym to sie okaze) posiadaczem silnika Merc 5km 2t 06 z krotka kolumna.
Silnik jest od pierwszego wlasciciela ktory plywal nim okazjonalnie a co za tym idzie nie serwisowal za duzo. Dowiedzialem sie ze bardzo wazna czescia w tych silnikach jest sprawana pompa wody dlatego postanowilem ze oprocz filtra paliwa, oleju w spodzinie , swiecy, czysczenia gaznika etc wymienil bym te kreciolek!
Drodzy znawcy tematu prosze podpowiedzcie co oprocz w.w. elementu narzedzi i zapalu i zdrowego rozsadku bedzie mi potrzebne aby wykonac powyzsza czynnosc czy jakies o-ringi/ uszczelniacze/pasty a moze wymienic trzeba bedzie cos jeszcze przy okazji?
Bede wielce wdzieczny za kazda dobra rade, naprowadzenie (mile widziane linki instrukcje)
Pytanie
abdulwielkikaptur
Witam
Od niedawana jestem (czy szczesliwym to sie okaze) posiadaczem silnika Merc 5km 2t 06 z krotka kolumna.
Silnik jest od pierwszego wlasciciela ktory plywal nim okazjonalnie a co za tym idzie nie serwisowal za duzo.
Dowiedzialem sie ze bardzo wazna czescia w tych silnikach jest sprawana pompa wody dlatego postanowilem ze oprocz filtra paliwa, oleju w spodzinie , swiecy, czysczenia gaznika etc wymienil bym te kreciolek!
Drodzy znawcy tematu prosze podpowiedzcie co oprocz w.w. elementu narzedzi i zapalu i zdrowego rozsadku bedzie mi potrzebne aby wykonac powyzsza czynnosc czy jakies o-ringi/ uszczelniacze/pasty a moze wymienic trzeba bedzie cos jeszcze przy okazji?
Bede wielce wdzieczny za kazda dobra rade, naprowadzenie (mile widziane linki instrukcje)
Lukasz
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi