Roch Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Ponieważ Roch jest zielony w te klocki, pyta: jaka jest granica rozsądku, jeśli chodzi o rozmiary glidera? Zacząłem strugać szczupaczka. Chcę wiedzieć jaka jest graniczna długość takiego szczupłego glidera? Od ilu centymetrów zaczynają się problemy z nadmiarem drewna? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że wiecej drewna = więcej ołowiu (glider ma być wolnotonący), i że jest to ograniczenie pierwsze i naważniejsze. To wziąłem już pod uwagę. Chodzi mi głównie o doświadczenia ludzi, którzy łowili przynętami rozmiaru XXXL. Bedę też wdzięczny za sugestie co do ilości i rozmieszczenia kotwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 pomiedzy 18 a 23 cm kazdy wabik jest wystarczajaco duzykotwice proponuje 3 sztuki, wielkosci 2/0przy wabiku o dlugosci 21 cm pierwsza 7 cm od 'glowy'jerka, druga na 14 cm i trzecia na ogonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 30 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Dzięki za rzeczową odpowiedź. Mój będzie miał 22 cm (samo drewno)+ 3 cm płetwy ogonowe. Skończę -pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 a czy w naszych przepisach, nie bylo cos kiedys napisane ze nie mozna uzywac przynet z wiecej niz dwiema kotwicami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 a czy w naszych przepisach, nie bylo cos kiedys napisane ze nie mozna uzywac przynet z wiecej niz dwiema kotwicami?Kiedyś było. Teraz już jest inaczej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi