Skocz do zawartości

Jakie niedrogie kotwiczki?

Damian111oneeleven

Rekomendowane odpowiedzi

znalazłem jakieś takie kotwiczki, są bardzo tanie http://allegro.pl/kotwiczki-do-wobler-blystka-cykada-no-8-25 -szt-i2043319118.html

mo?źe ktoś z was kupował te kotwiczki to się podzieli spostrzezeniami czy są ostre, mo?źe znacie jakieś inne niedrogie a dobre kotwiczki w roz 6, 8 ?

oczywiscie ownery są najlepsze, ale za drogie ?źeby je na wszystkie przynęty zakładać..

Powiem Ci szczerze, ze polecił mi takowe http://allegro.pl/kotwiczki-czarny-nikiel-nr-1-0-najtaniej-1 00-szt-i2057520783.html kolega z forum. U?źywam ich i jestem zadowolony, na 100 sztuk na dzień dobry odrzucisz około 10 ( tępe), ale za taką kasę to warto. Sztywne i nie łamią się łatwo ( sporo kleni i kilka bolk?łw.

Witam! kolego ze czarny nikiel z allegro są naprawdę spoko-super cena i jakosc jak na ta cene zadowalajaca....maja jedną wa?źną zaletę-sa sztywne...du?źo lepsze ni?ź te standardowe brązowe druciaki...a tak wog?łle to jaka ilosc Cię interesuje...????

Potwierdzam są niezłe, tylko jedno ale;)...zauwa?źcie, ?źe na 3 groty jeden jest prawie zawsze tępy, chyba ?źe ja jakąś trefną serię trafiłem. Kupiłem kilka rozmiar?łw i mam takie wra?źenie, ?źe jakościowo większe rozmiary są lepsze.

Szukam kotwic rozmiaru 10 - 8 - 6 cenowo podobnie do tych http://allegro.pl/kotwiczki-czarny-nikiel-nr-10-najtaniej-10 0-szt-i2057520786.html

ale... muszą być trochę l?źejsze. I nie chcę druciak?łw, kt?łre się łatwo rozginają. Jest coś takiego? :D

• 4 tygodnie później...

a dlaczego nie chcesz tych z linku?

Nie mają 14-stek, wog?łle dziwna rozmiar?łwka... Moje 10 odpowiadają wedle wymiar?łw z aukcji ich 14-stkom, a moje 8-mki ich 10-tkom. Chciałem wziąć w setkach ale trochę du?źe ryzyko... :wacko:

ps Dzięki za link, kupiłem poza allegro, zobaczymy... Dam znać :D

a dlaczego nie chcesz tych z linku?

Nie mają 14-stek, wog?łle dziwna rozmiar?łwka... Moje 10 odpowiadają wedle wymiar?łw z aukcji ich 14-stkom, a moje 8-mki ich 10-tkom. Chciałem wziąć w setkach ale trochę du?źe ryzyko... :wacko:

ps Dzięki za link, kupiłem poza allegro, zobaczymy... Dam znać :D

kupiłem pudełko 10. Wezme na zlot to sobie obadasz.

• 3 miesiące temu...

Miałem czarny nikiel, ale tak jak jeden kolega wspomniał - najostrzejsze są większe rozmiary, np.8. Przy mniejszych, bardzo du?źo sztuk miało tępy jeden hak. Dla mnie za grube, za cię?źkie do małych, kleniowo-jaziowych wobler?łw, wolę zwykłe druciaki VMC, kt?łre są du?źo bardziej czepliwe.

W małych rozmarach najlepszy stosunek jakości do ceny mają od lat VMC standard (chyba? nr 9649) ale w większych tak od nr6 do 1/0 to ostatnio (od roku)bardzo mi sie sprawdziły VMC-9650-PS choc nie sprawiają wra?źenia ani ładnych ani ostrych nie spadła mi z nich ani jedna ryba wiecej ni?ź z Owner?łw a ich moc jest znacznie większa ni?ź Owner?łw (na oko dwukrotnie). Z tego modelu 8 jest idealna na brzany,- nie maiałem ani jednego rozgiecia co często mi się zdarzało przy Ownerach!A brzany łowie grubo (kij-uncj?łwka i O,23 ?źyłka) na 4-5cm wobki gdzie zalo?źenie kotwicy nr 6 juz zmienia znacząco w sęsie-gasi pracę wobka.

Co do ceny to za 100szt w rozmiarze trzeba zaplacić ok 35 jurk?łw, więc kotwiczka wychodzi po ok 1,5zł co wydaje mi się do zaakceptowania.

No i jeszcze jedna zaleta, poniewa?ź są one w wersji Perma Steel co oznacza, ?źe nadaja się do słonej wody, więc nawet jak z wrodzonego syfiarstwa zostawie nie otwarte pudełko z wobkami w aucie to po dw?łch dniach nie zastaję rdzy tak jak to sie dzieje z np Ownerami (mimo ?źe do wszystkich stosuje k?łłka kostal z nierdzewki) :D

Ja u?źywam Gamakatsu są bardzo ostre i mocne ale cena przygniata bo 3,60 pln za kotwę a wiadomo do woblera trzeba zwykle 2szt co daje ju?ź 7,2pln za same kotwice wabika :(. Moim zdaniem te ceny są chore i warto było by znaleźć jakiś zamienik albo gdyby ktoś miał dostęp do taniego źr?łdła to pewnie lista chętnych była by długa...

...to ja tak kr?łtko-Te!są ok.na fotkach wyglądają na dość grube ale w realu są naprawdę świetne i minimalnie solidniejsze od kotwic Ownera UL[co jest zaletą] do woblerk?łw Kleniowo/Jaziowych w numeracji 10 8mka te?ź mo?źe być do ciut większych bąk?łw.6stka ok do wobk?łw Boleniowych ale raczej takich soft pod sprzęt medium.Sprzedawcę jeśli mo?źna te?ź mogę polecić.Parę razy kupowałem i chłop nadal ?źyje B)

http://allegro.pl/czarne-kotwice-vmc-9649bn-nr-8-5szt-i23976 70628.html

• 1 miesiąc temu...

Odświe?źam, byłem/jestem zadowolony z tych kotwic Kushiro z trotka.pl - kiedyś ju?ź zamawiałem chyba w lutym. Potrzebuję kolejnych, ale nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcia tabeli z rozmiarami i wymiarami danych kotwic. Kiedyś coś takiego było - kotwica nr. ileś tam - tyle szerokości i tyle wysokości. Ma ktoś to zdjęcie lub wie gdzie wisi? :D Pisałem do trotka.pl ale nie dostałem odp.

Dziękuję i pozdrawiam