elpojo Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Również korzystam FTK przy woblerach bolebiowych, szczupakowych czy kleniowych. Z polskiej dystrybucji polecam stosunkowo niedrogie firmy Expert, nieco cieńsze od FTK, stąd lepszs do wobków zedowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Macie rację z ali są BKB... też wcale nie tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Fajne i lekkie są BKK chyba dystrybutorem jest mikado, nie są najtańsze ale jakościowo super. Stosuje je do wobków pstrągowych i kleniowo-jaziowych. Na kamatsu trafiłem jakieś buble w tamtym roku i się zraziłem. Jeśli chodzi o wieksze rozmiary i wieksze wobki to używam chińskich FTK lub bimoo.Czy te FTK nadadza sie do przynet trociowych czy lepiej dolozyc i pozakladac np Ownery ST 41? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Czy te FTK nadadza sie do przynet trociowych czy lepiej dolozyc i pozakladac np Ownery ST 41?Jak najbardziej. Zakładam 6, 4 i 2 do wahadeł. Nie zdarzyło mi się abym jakąś rozgiął na zaczepie ????♂️.Tylko ja troci nie łowię. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Jak najbardziej.Zakładam 6, 4 i 2 do wahadeł. Nie zdarzyło mi się abym jakąś rozgiął na zaczepie ♂.Tylko ja troci nie łowię. A jakiej wytrzymalosci likni uzywales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 (edytowane) ... w dobrej cenie i bardzo ostre są kotwiczki TRAPERA "BUSHIDO" oraz MIKADO "SENSUAL" ... natomiast do trociowania super są kotwiczki SAVAGE GEAR - taki odpowiednik OWNERA ST36 - tylko że są trochę grubsze od oryginału ... Edytowane 18 Lipca 2020 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Panowie, nie wiem, czy dobry wątek, ale chyba najlepszy z możliwych. Otóż biorąc pod uwagę ilość przynęt, które pochłania Wisła, szukam dobrych kotwic wielkości 8,6,4. Poza oczywistą oczywistością, czy ostrością, zależy mi, aby kotwica nie była „krucha” i dawała się naostrzyć po zaczepie. Kiedyś używałem kotwic „tymonowek”, ale miałem z nimi taki problem, ze łamały się przy wyczepianiu ryb. W tym roku stracilem bardzo ładną rybę właśnie przez ulamany grot, przy wcale nie zabetonowanymi hamulcu. Dodatkowo naostrzyć się już ich nie dawało. Mam wrażenie, ze tym akurat kotwicom szkodziło uderzanie o kamienie, które przy łowieniu na rafie jest standardem.Moje ulubione kotwice to gamakatsu 13, ale przy obecnych cenach warto poszukać alternatywy. Dodatkowo widzę, ze kilka ownerow po zimie zardzewiało, co daje do myślenia, jeśli chodzi o jakość. Jeśli chodzi o UL, uważam, ze łatwo kupić tanie i dużo lepsze kotwice niż druciane VMC. Kiedyś kupiłem w centrum wędkarstwa w Warszawie małe kotwice pakowane po 10szt. Chyba wychodziło po 70gr/szt, a są bardzo ostre i po zaczepie można je wciąż naostrzyć. Oczywiście rozgniata się, ale do UL mocy wystarcza. Z tego, co kojarzę, to chyba kotwice Mikado albo jakiegoś innego znanego producenta rozdzielane z dużych opakowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 A jakiej wytrzymalosci likni uzywales?Mam nawiniętą PE 1,2.Producent podaje wytrzymałość 22 - 25 lb. Jak już jest "głuchy" zaczep to zostaje odczepiacz ???? albo rwanie ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekp Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 PanowieW kwestii kotwic trociowych od wielu lat i niezmiennie numerem 1 u mnie jest Gamakatsu nr 2 model 13B do blach, rozmiar 4 do woblerów. Trzymają długo ostrość, w skrajnych warunkach "dobrze" współpracują z wyczepiaczem a jak w końcu się trochę stępią dobrze służą do zbrojenia gum verticalowych. W tym roku do woblerów zacząłem używać modelu NS w rozmiarze 4 - dużo mocniejsza kotwica od 13B plus w tym rozmiarze nie ma opcji rozgięcia, co w przypadku 4 13B się zdarzało. Dodatkowo w modelu NS występuje rozmiar 3 ciekawa alternatywa do mniejszych blach i dużych woblerów.p.s. może ktoś ma sprawdzone kółeczka w rozmiarze 3,5 - 4mm, używam Kamatsu strong ale chętnie ogarnę tańsze w dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek8 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Rozglądam sie za kotwiczkami do dozbrojek, szukam kotwic z dwoma ramionami. Moze ktos używa i mógłby polecić coś do gum 15/25cm. Chińskie zamienniki również wchodzą w grę, choć przeglądając nie znalazlem takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Używał ktoś z was kotwic Berkley Fusion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Co to za kotwiczki? Obecnie są one zakładane w woblerach Kenart . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) Na pierwszy rzut oka są identyczne jak te, w które zbrojone są chińskie jerki c.f. lure od Top Tackle Industries. Nie znam producenta kotwic ale chiński kierunek wydaje się prawdopodobny. Edytowane 11 Marca 2021 przez Grzegorz B. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Muszę przyznać, że te ich kotwiczki są mega ostre. Pierwsze, które sobie wbiłem w palec chyba trzeba będzie napisać i może się pochwalą co to za kotwiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Piszesz o tych z woblerów Kenart czy c.f. lure? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Piszesz o tych z woblerów Kenart czy c.f. lure? c.f. lure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) To mamy trochę różne pojęcie mega ostrości Oczywiście nie powiem, że są tępe ale czasem mają problemy w "teście paznokciowym" i ja je podostrzam we wszystkich nowych jerkach od Top Tackle. Jedyne kotwice z alie z prostym grotem, których nie podostrzam to srebrne hxc. Możliwe, że jestem tochę przewrażliwiony na punkcie ostrości, w przynętach w Salmo czy StrikePro też podostrzam Edytowane 11 Marca 2021 przez Grzegorz B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Lub ja trafiłem na jakieś ostre, ale mam tylko dwie czy trzy przynęty od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) Raczej nie, ich ostrość jest przyzwoita, ale wiadomo że co innego wbić w palec, a co innego w paznokieć. Jak dla mnie,te kotwice ogólnie są super, mocne, starannie wykonane i mają fajny profil. Sam jestem ciekawy kto je robi i gdzie można je dostać. Edytowane 11 Marca 2021 przez Grzegorz B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Zerknijcie na phoenix wydają się podobne z resztą będę miał trochę do odsprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Na pierwszy rzut oka są identyczne jak te, w które zbrojone są chińskie jerki c.f. lure od Top Tackle Industries. Nie znam producenta kotwic ale chiński kierunek wydaje się prawdopodobny.Dostałem informację, że c.f. lure używa chińskich kotwczek firmy Aojin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Dobrze wiedzieć, może pojawią się w sprzedaży detalicznej. Na ten moment nie udało mi się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Dobrze wiedzieć, może pojawią się w sprzedaży detalicznej. Na ten moment nie udało mi się znaleźć.Pewnie są pod innym brandem... Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Kotwice VMC model 9651BN (krótki trzonek,1Xwzmacniane) - da radę przy trociach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Powinny dac rade, kawal drutu w nich jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi