markverc Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Od dłu?źszego czasu u?źywam VMC, cienki drut, wytrzymałe i bardzo chwytliwe. Do tego wykorzystuję je do budowy chwost?łw. Przy innych kotwicach często zdarzało się ?źe pozostająca wilgoć w chwoście szybko wykańczała kotwicę- korozja i w palcach mo?źna było ułamać. A VMC daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 WitamMiał ktoś do czynienia z mniejszymi modelami kotwiczek firmy "Connelle"???Dajmy na to nr 14 Większe modele widziałem (są niezłe) ,ale nie wiem jak te małe wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 A nie chodzi Ci o Cannelle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Gorąco polecam kotwiczki Kamatsu. W styczniu na trociach ich uzywalem. Ostatnio byłem w moim sklepie po kotwiczki do kogutów. Pojechalem wlasnie po Kamaki, ale znajomy zaproponowal...Mikado. Na poczatku wysmialem go, ale dal mi do reki i bylem w szoku. Mikado sensual dokladnie. Jesli macie możliwość zbadania ich na żywca, to sprawdzcie je, a myślę, że będzie tak samo zdziwieni, jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Maticsh Proszę napisz cenę kamatsu i mikado i czy są 10 i 14 rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Za Kamatsu w rozm. 2 placilem ok 1,80 za sztuke, a Mikado w tych samych wielkosciach cos kolo 1,10 pln. Mysle, ze Kamatsu znajdziesz w poszukiwanych przez Ciebie rozmiarach, nie wiem jak z Mikado. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Czy macie jakieś doświadczenia z VMC 9651, mają bardzo krótki trzonek, czy są równie dobre jak 9649? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michau25 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Mam oba modele różnica widoczna w długości trzonka i tyle, tak są identyczne. Jak masz małego woblera na dwie kotwice polecam bo się nie plączą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Mikado robią tylko od 12 w dół, są bardzo ostre i nie rozginają się ale trochę grube. Kosztują za opakowanie ok.10zł, mniejszych w opakowaniu jest 10szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 bushido.są rozmiary rewelacyjne jak za tę kasę.Canelle,kushiro,sato-syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekchowaniec Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Polecam Trapera, piekielnie ostre choć szybko się tępią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 bushido.są rozmiary rewelacyjne jak za tę kasę.Canelle,kushiro,sato-syf Polecam Trapera, piekielnie ostre choć szybko się tępią Bushido/Traper jedno g.... ychym znaczy jedo i to samo Znaczy bardzo fajne kotwy Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekchowaniec Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 na początek chciał bym aby zwrócić uwagę na pewna sprawę a mianowicieczytając watek od początku 90% linków odsyłających do allegro jest już nieaktywnastrasznie źle się to czyta - możne warto przy podawanych linkach do aukcji mimo wszystko podawać nazwy i dokładne modele?tyle tego biadolenia, może jakiś Mod sie nad ta sprawa kiedyś zastanowi wracając do tematu, osobiście do kotwic przywiązuje bardzo wielka uwagęjak tylko mogę to wymieniam na Gamakatsu lub Ownery a z każdym sezonem większego zaufania nabieram dokotwic Mikado Sensual niestety nie wiem czy występują w małych rozmiarach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Kamatsu w połowie zeszłego roku wypuściło przez Kongera kotwiczki Round Bent są to bardzo ostre i mocne kotwiczki z dość grubego drutu więc nadają się do większych i/lub cięższych przynęt. Kotwiczki używałem w tamtym sezonie, przedstawiciel twierdził, że robione są przez Owner-a, gdybym dostał je bez opakowania to bym uwierzył. Niestety nie bardzo nadają się do mniejszych i/lub lekkich woblerów kleniojaziowych gdyż ich masa jest znaczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyryl Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam.Tu masz Cannelle, są montowane na dużych i małych blachach.Syf nie syf, spróbować warto. Miały być tanie ;-)<http://www.blystkiabc.pl/>Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Cały czas się zastanawiam na jaką firmę się zdecydować. Mustad czy VMC, chodzi mi o rozmiary 1-4. Cenowo jest bardzo podobnie. Ma to być do kogutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 ja od zeszłego sezonu używam Mikado sensual. W cenie podobnej do Mustadów są ale kiedyś zawidłem się na główkach Mustada i od tamtej pory tylko Sensuale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Na główki mustada przestałem łowić jak szedłem do pierwszej komunii... Kotwice to chyba inna bajka. A jeśli już mowa o główkach to używam tylko kamatsu (tylko trzeba sobie sprawdzić bo nie wszystkie sa jednakowo mocne) kosztują śmieszne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) sol321Wybierz VMC .Chyba,że chcesz coś chemicznie ostrzonego to:http://www.sklep.phoenix-fishing.com/kotwiczka-kogutow-phoenix-p-956.html Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez wildriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROKERS Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Cały czas się zastanawiam na jaką firmę się zdecydować. Mustad czy VMC, chodzi mi o rozmiary 1-4. Cenowo jest bardzo podobnie. Ma to być do kogutów.jeżeli masz wybierać moim zdaniem zdecydowanie lepsze są VMC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgadza się.Mustad traci ostrość w locie, od tarcia o powietrze, potrafi się rozgiąć na sam widok bolenia.Tyle psów ile ja na tych brązowych classic’ach wieszałem to nawet chińska ubojnia nie widziała.Kupiłem kiedyś dużą paczkę, sugerując się renomą firmy i teraz robią za balast gdy woblery ustawiam, do niczego innego ich nie polecam. VMC – te budżetowe są o niebo lepsze, chociaż wiadomo, tanie, więc i cudów się nie spodziewajmy.Co nie zmienia faktu, że na killerach i tak ST36 wieszam, inaczej nie wypada po prostu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 sol321Wybierz VMC .Chyba,że chcesz coś chemicznie ostrzonego to:http://www.sklep.phoenix-fishing.com/kotwiczka-kogutow-phoenix-p-956.html@wildriver, czy te kotwy z tego linku są czegoś warte, czy to tak dla jaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) W tym sezonie będę testował te kotwy które podlinkował @Wildriver.Rozmiary #10,#8,#6#,4 mają być alternatywą dla Ownerów ST36BC.Zobaczymy jak przejdą testy Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez Mariano Italiano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 W tamtym roku łowiłem na koguty, które ukrecił kolega właśnie na VMC i nie mogę narzekać na ich wytrzymałość, bo nawet sumki do 150cm wyjeżdzały na brzeg. O Mustada się zapytałem bo kupiłem parę i na sucho wydają się być mocniejsze, dużo grubszy drut przy tym samym rozmiarze. Tyle że to na sucho, a jak nad wodą to nie wiem dlatego się zapytałem. Teraz już wszystko jasne VMC i koniec. Do kogutów droższych nie będę stosował bo łowię głównie na Wiśle i jak kogut na którego mam fajne brania przeżyje ze 3 wyprawy bez zerwania to już jest cud.Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi