wildriver Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 PLECIONADlaczego dla jaj?Są ostre,na pewno ostrzejsze od mustadów i VMC,nie wiem jak z wytrzymałością,ale cena chyba też spox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROKERS Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 wyglądają ok. szkoda że nie mają mniejszych rozmiarów bym sobie do woblerków wziął na próbę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Potrzebujesz mniejsze niż 12 ? bo do takich są.http://www.sklep.phoenix-fishing.com/kotwiczki-c-22.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Czy te kotwiczki nadadzą się do wobków?. Albo mi się zdaje, czy one mają dłuższy trzonek. Pytam bo cena atrakcyjna ale potrzebuję krótkie trzonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Do wobków używam VMC na krótkim trzonku, fajne bo się nie czepiają jak jest nieduży wobek z dwoma kotwiczkami. Ten z linku trzonek wydaję się tradycyjnej długości Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez sol321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Spoko bo miałem sobie zamawiać teraz mustady, a tu okazuje się że terazniejsza produkcja zeszła na psy.Kupiłem w zeszłym sezonie ok 50 szt i szczerze powiedziawszy, to łamią mi się końcówki grotów, nie wiem czy to jakaś wada tych kotwic bo nie testowałem innych w tych warunkach (kamienie i beton). Tak się cholera złamią że nie ma możliwości naostrzyć.Dodam że dokładnie nie znam modelu ponoć xxx strong I to fakt bo mocarne są, ale zawsze coś jest kosztem czegoś Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Te słowa w opisie kotwic do czegoś zobowiązują "Tylko u nas 100% zwrotu gotówki, jeśli bedziesz niezadowolony, lepszej oferty nie znajdziesz, bo wiemy, że to kotwice najwyższej jakości!!" myślę, że moga być coś warte te kotwice, ale to trzeba sprawdzić. Cena bardzo przystępna, rozmiary które mnie interesują +- 1 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 sol321Wybierz VMC .Chyba,że chcesz coś chemicznie ostrzonego to:http://www.sklep.phoenix-fishing.com/kotwiczka-kogutow-phoenix-p-956.htmlNie łowiłem na nie,ale miałem w ręku i na prawdę wyglądają dobrze i są bardzo ostre.Kupiłem ostatnio jakieś VMC w sklepie do małych woblerków i na drugi raz na pewno wybiorę te Phoeniksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Prawdę mówiąc to do wszystkich kotwiczek znanych firm można się do czegoś przyczepić. Jedne są ostre jak diabli ale są łamliwe, inne zaś nie są ostre albo tępią się szybko ale nie pękają na byle zaczepie. Wydaje mi się ze sami musimy sobie dobrać kotwice do własnych woblerów i do warunków w jakich łowimy. Wiadome, jest to ciężkie ale jak na przykład łapiemy w warunkach tak zwanych bez zaczepowych użyjemy tych łamliwych ale ostrych i na odwrót. Jedynie Owner pozostaje na tej granicy i to nie do końca. Panowie ale temat jest o niedrogich kotwiczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Jakie niedrogie kotwiczki ?- siedzę i patrze na to pytanie i powiem Wam, że element taki jak kotwiczkaczy kółeczko łącznikowe proporcjonalnie do wartości zestawu na jaki łowimyjest niewielka, dlatego uważam, że w tym przypadku oszczędności sa nie wskazaneOwner lub Gamakastu to sprawdzone firmy i każdy cos dla siebie znajdziea jeśli ktos potrzebuje większe ilości to albo niech wymienia je partiami albo będziełowił ze świadomością ze przez oszczędność rzędu 2-3zl można stracić rybe życiabardzo podoba mi sie to jak kupuje woblery od "twórców" to dostaje je bez kotwic(oczywiście otrzymuje tez info z jakimi kotwicami były testowane)z pewnością wielu z Was kupując firmowe woblery tak jak i ja wymienia kotwice na markowe? Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Najlepiej wybrać ownerki,tylko w zalezności od tego kto gdzie i jak łowi,mogą one przewyższać wartość woblera kilkukrotnie.Dajmy na to łowisz na opasce sandacze,jeśli łowiłeś to wiesz,że każdy nieostry grot może się zemścić,płytka opaska to wymiana kotwiczek czasem kilka razy na wypad.Druga strona medalu moc kotwicy Także albo taniej często wymieniasz,albo drożej i masz mocniejsze ale mniej ostre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Najlepiej wybrać ownerki,tylko w zalezności od tego kto gdzie i jak łowi,mogą one przewyższać wartość woblera kilkukrotnie.Dajmy na to łowisz na opasce sandacze,jeśli łowiłeś to wiesz,że każdy nieostry grot może się zemścić,płytka opaska to wymiana kotwiczek czasem kilka razy na wypad.... wymiana kotwiczek (owner) kilka razy na wypad Są przecież osełki (ostrzałki) Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez tasiek321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 @Wojti tu przyznaję Ci rację . Niech każdy dobierze to co chce. Wiadomo że nie każdego stać na wydatek kilku złotych co kilka minut w pogoni za wymarzoną rybą. Zdarzały mi się takie przypadki. To jest jak w totku, nie ma reguły. Dasz super kotwicę , zerwiesz mega przynetę i na odwrót, dasz słabą kotwicę to jest szansa na odzyskanie super przynęty ale stracisz rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Jakie niedrogie kotwiczki ?- siedzę i patrze na to pytanie i powiem Wam, że element taki jak kotwiczkaczy kółeczko łącznikowe proporcjonalnie do wartości zestawu na jaki łowimyjest niewielka, dlatego uważam, że w tym przypadku oszczędności sa nie wskazaneOwner lub Gamakastu to sprawdzone firmy i każdy cos dla siebie znajdziea jeśli ktos potrzebuje większe ilości to albo niech wymienia je partiami albo będziełowił ze świadomością ze przez oszczędność rzędu 2-3zl można stracić rybe życiabardzo podoba mi sie to jak kupuje woblery od "twórców" to dostaje je bez kotwic(oczywiście otrzymuje tez info z jakimi kotwicami były testowane) z pewnością wielu z Was kupując firmowe woblery tak jak i ja wymienia kotwice na markowe? Jak mam ładować koguta za kogutem w karcze na Wiśle łowiąc z brzegu to ja dziękuję za kotwice po 3 zł, bo to ponad połowa ceny całego koguta. Przy woblerach ma to sens i sam zmieniam kotwiczki na sprawdzone, ale kogut to inna bajka. 1-1,5zł to dla mnie max, droższej kotwiczki nie kupię do kuraków. Zwłaszcza że za 70 groszy mogę dostać VMC na które po sezonie łowienia nie narzekam. Minus jest ich taki że jak sie nie wysuszy kogutów to rdzewieją i farbują piórka. Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez sol321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Uważam,że w tej cenie Phenixy prezentują się bardzo dobrze.Ryby zweryfikuja czy będę nimi uzbrajał wobki czy pozostanę przy Ownerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) @solo321szanuje Twoje zdanie i pewnie wielu się z nim tu zgodzi, ja niestety mam inne podejście, łowiąc sandacze (a wiemy jak twarde maja pyski)tym bardziej zakładam sprawdzone kotwice: Owner lub Gamakatsu PSmożne napisze tak, kotwice nie sa drogie to my chyba za mało zarabiamy Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) ... wymiana kotwiczek (owner) kilka razy na wypad Są przecież osełki (ostrzałki) Druga strona medalu moc kotwicy Także albo taniej często wymieniasz,albo drożej i masz mocniejsze ale mniej ostre ...możesz łowić ownerami,ale nie bedziesz ich tak często wymieniał jak te po złotówce,więc będziesz łowił lepszymi/mocnymi które będą się tępić tak samo szybko... Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez wildriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Katowice mikado sensual są bardzo dobre, niestety najmniejszy rozmiar to nr 12. Wykonane są z dość grubego drutu(przez to dość ciężkie) ale wytrzymałe i nie tępią się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROKERS Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 potwierdzam w tym przedziale cenowym Mikado Sensual są bardzo dobre podobne trochę do kotwiczek Bushido ale Sensuale wydają się dużo lepsze,mam też haki do bocznego troka tej firmy jak za te pieniądze to rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 sol321Wybierz VMC .Chyba,że chcesz coś chemicznie ostrzonego to:http://www.sklep.phoenix-fishing.com/kotwiczka-kogutow-phoenix-p-956.html Zamówiłem 2/0 i 3/0 . Zobaczymy jak to wygląda i sprawuje się już za kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zamówiłem 2/0 i 3/0 . Zobaczymy jak to wygląda i sprawuje się już za kilka dni słowo Japan przy zakupie zawsze stanowi dodatkowy atut,tylko czy made czy technology Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 To próba. Porównam z 13B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neptun Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Orientuje się ktoś gdzie w okolicach Rudy Śląskiej/Katowicach/Zabrzu dostanę tanie kotwiczki nr 14? Potrzebuję dość szybko 14 sztuk, a w Fishing-marcie, Okoniu, Jeżozwierzu nie mają, jak już to ownery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 To próba. Porównam z 13B.I jak wyszło porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 I jak wyszło porównanie? Słabo. Kotwice bardziej miękkie i mniej sprężyste niż 13B. Fakt ten byłby jeszcze do zaakceptowania, ale przy ich ogólnie słabej ostrości, powykrzywianych i tępych (!) grotach, uważam, że to "shit!". Nie polecam.Jeżeli ktoś używa i dla niego są ok., mogę mu taniej odsprzedać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi