Okonhel Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Niestety trafiają się sztuki z tępymi grotami.Średnio ze 3 szt na 20. Mnie jakoś ta przypadłość omija zarówno przy podgiętych jak i przy prostych. Miałem 2 w jakiś sposób wadliwe kotwiczki na 300- 400 szt. ale nie były to tępe groty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Ja kiedyś kupowałem FTK podgięte i było wszystko ok. Później kupiłem kilka paczek i te podgięte w małych rozmiarach były zrobione z grubszego drutu (dla mnie już trochę za grubo do pstrągowych woblerków), a duże rozmiary (1/0-3/0) były w 20-30% krzywe, albo zagiętymi/tępymi grotami. Drut, mimo, że dość gruby w tych dużych był też dość miękki. Kotwica 2/0 się odgięła podczas holu szczupaka 90. Wolałbym nie mieć takich przygód przy rybie życia. Trochę się zawiodłem. Kwestia pewnie partii. Przy tych cenach trudno o jakąś dokładną kontrolę jakości. Generalnie te podgięte są super czepliwe i bardzo je lubiłem, jednak nie wiem, czy kupować kolejne paczki... Nie zużywam tego aż tak dużo, więc kupuję kotwice po prostu w sklepie stacjonarnym, jak mi potrzeba (na razie jestem zadowolony z Jaxonów Sensual). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 FTK faktycznie duży rozrzut jakościowy, kompletny brak kontroli. Ja miałem dwa opakowania podgiętych i były w porządku ale na kilka opakowań prostych, w każdym część kotwic miała wady - tępe lub zakrzywione groty oraz dziwne wżery na powierzchni. Chociaż co ciekawe, kiedy porobiłem testy rozginając je kombinerkami to okazało się, że w sumie są zaskakująco mocne.Z aliexpress mam kilka pudełek świetnych prostych kotwic HXC, jakość w każdym przypadku bez zarzutu, jak dla mnie niewiele im brakuje do 13B. Niestety, sklep od pewnego czasu jest nieaktywny, może jeszcze się pojawią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Kupiłem ostatnio jerka z top tackle i ma super kotwice. Wiecie czy gdzieś znajdę ich kotwice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Kupiłem ostatnio jerka z top tackle i ma super kotwice. Wiecie czy gdzieś znajdę ich kotwice?Fakt, że TT daje świetne kotwice do swoich jerków. Szukałem ich ale nie znalazłem. Podobne są tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Mnie jakoś ta przypadłość omija zarówno przy podgiętych jak i przy prostych. Miałem 2 w jakiś sposób wadliwe kotwiczki na 300- 400 szt. ale nie były to tępe groty.U mnie niestety na każde opakowanie, a miałem ich już sporo, trafiały się kotwiczki z jednym przytępiony lub przygiętym grotem.Może ja zbyt wymagający jestem.Jednak cena czyni cuda i jestem w stanie zaakceptować 17 dobrych sztuk w paczce ???? Edytowane 4 Grudnia 2021 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 U mnie niestety na każde opakowanie, a miałem ich już sporo, trafiały się kotwiczki z jednym przytępiony lub przygiętym grotem.Może ja zbyt wymagający jestem.Jednak cena czyni cuda i jestem w stanie zaakceptować 17 dobrych sztuk w paczce Zamawiasz w FTK Official Store czy też w innych sklepach? Bo jak zamawiałem kotwiczki FTK w innych sklepach to mi przysyłali proste zamiast podgiętych i jeszcze inne grzeszki się zdarzały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zamawiasz w FTK Official Store czy też w innych sklepach? Bo jak zamawiałem kotwiczki FTK w innych sklepach to mi przysyłali proste zamiast podgiętych i jeszcze inne grzeszki się zdarzały... Miałem podobnie.I jeszcze mieli do mnie "pretensje" ????, że im zwracam uwagę.Różnica w cenie jest nie duża, ale ... ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 (edytowane) Jeśli chodzi o kotwiczki z Ali to polecam też Proberos, zarówno podgięte jak i proste, podgięte Tuya a z większych numerów (1/0-3/0) Balleo. Jak ktoś potrzebuje z krótszym trzonkiem do krótszych woblerów to Short Shank. Edytowane 5 Grudnia 2021 przez Okonhel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Jeśli chodzi o kotwiczki z Ali to polecam też Proberos, zarówno podgięte jak i proste, podgięte Tuya a z większych numerów (1/0-3/0) Balleo. Jak ktoś potrzebuje z krótszym trzonkiem do krótszych woblerów to Short Shank.Polecam kotwiczki Short Shank ze sklepu wLure jak i zwykłe z podgiętym grotem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Polecam kotwiczki Short Shank ze sklepu wLure jak i zwykłe z podgiętym grotem.Owszem wygląd super mocarny (sugeruje wysoką jakość ) i ostre ale słabizna drut miękki . Wiem kupiłem. https://pl.aliexpress.com/item/4001292229245.html?spm=a2g0o.productlist.main.15.51db5bb0sWpdJd&algo_pvid=8c14757d-2e43-4e4a-8f7a-2b51b026a514&algo_exp_id=8c14757d-2e43-4e4a-8f7a-2b51b026a514-14&pdp_ext_f=%7B%22order%22%3A%22815%22%2C%22eval%22%3A%221%22%7D&pdp_npi=4%40dis%21PLN%2122.89%2122.89%21%21%215.95%215.95%21%40211b813b17542225492842834ef122%2110000015642307439%21sea%21PL%21803236238%21X&curPageLogUid=Jt1kX7oQEOUy&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Joudao 4X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Polecam te:https://pl.aliexpress.com/item/1005006720528352.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.51.49b61c24IMFRiU&gatewayAdapt=glo2pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Mikado jaws Pewnie to jakieś chińskie kotwice ale dobre jakościowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) Polecam te:https://pl.aliexpress.com/item/1005006720528352.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.51.49b61c24IMFRiU&gatewayAdapt=glo2polTeż póki co polecam. Edytowane 4 Sierpnia przez elpojo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi