Astral Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 WitamSzukam blanku pod okonia/szczupaka na lekko/średnio do opadu. Bardzo czuły, szybki, krótki dwuskład do 2,2m o akcji parabolicznej i mocnym dolniku. Wiem, wiem bardzo duże wymagania. Nie orientujecie się czy można dostać taki kijek? Priorytetem w moich poszukiwaniach wędziska jest jego czułość.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Avid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 jerkbait.pl-blank-na-okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilio Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Avid Podpisuje się pod tym. AVS70MF albo w AVS70MF2 - te bym obczaił na Twoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 (edytowane) HMG66L-MFS-2 znajdziesz za 450 pln z szipingiem na jebaju ... Edytowane 13 Czerwca 2018 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Witam nieco dłużej ale są czułe Matagi Super Shore 7'6 ' L , Matagi Super Nimble Minnow TR 78 oba ca 4-12 g plus ES 4" i SS ML nieco ciężej 10-17 g plus ES 4" blanki są szybkie , czułe , dobrze pokażą opad mają ładne ugięcie pod rybą ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Pytanie pod jakie dokładnie przynęty bo to jest najważniejsze. Wtedy można coś dobrać a kilka rzeczy mam w głowie. Podanie budżetu by się przydało. Avid??? Wybaczcie ale Kolega szuka cyt:"Bardzo czuły, szybki, oraz Priorytetem w moich poszukiwaniach wędziska jest jego czułość." a nie tępaka jakim jest ta seria. To już zwykłe dragonki czy mikada są czulsze. Poza tym szybkością też nie grzeszy, jedynie ma mocny dolnik. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Nie podałeś kolego ceny i groszki się rozsypią . Po taniości - Kamisori . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Matagi Super Shore. mam używam wersje LL do niby 7g wyrzutu. Lekki, kopliwy.Pod okoniami pracuje pięknie, mocy w dolniku jest, szczupaki jako przyłów około 60 cm nie robią zbytnio wrażenia na nim a i był chwilowy hol suma około 1,5 m (pękł przypon fc 0,25mm) ale typowo pod szczupaka czy większego okonia brałbym Matagi Super Shore ML lub Nimble Minnow TR78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Graphiteleader Tiro Prototype, szybki, bardzo czuły, a pod ryba parabola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 (edytowane) Budżet nie gra roli. Avidy miałem w ręku na sucho nie jednokrotnie nie urzekają mnie te wędki. Chciałbym wędzisko z którym nie będę się nudził nawet jak nic nie będzie brało. Mam mhx'a 871-2 i od razu wszystkie wędki poszły w kąt, więc stawiam na pracownie. Cw od 5g/8g do 15g głowka+guma max tak najczęściej łapię, najczęściej opadem. Zdarza się obrotówka, rzadziej wobler, wahadło. Na szczytówkę nie patrzę kompletnie tylko na plecionkę wpadająca do wody. Brania przekazywane na dłoń są u mnie głównym sygnalizatorem. Na wodach stojących lub ze średnim uciągiem do 2-3m, często na płyciznach. Celuje w większe okonie i szczupaki czy szczupaki i okonie w zależności od chęci i akwenu. W skrócie chcę kosę która mi wszystko opowie o dnie i nie zgubi ryb. Edytowane 13 Czerwca 2018 przez Astral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Suzuki rxf 8 lb 702 lub 762 . Mam krótszy model i spełnia swoje zadania, ewentualnie oczko lżej ale nie pociągnie tyle górą nie będzie komfortu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 może któryś z St.Croix 2,3m i 10lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 13 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 (edytowane) SG Finezze ML lub M. Moim skromnym zdaniem nawet bardziej czułe niż Legend Tournament. Model 3-12 spokojnie da radę, lecz mógłby być ciut dłuższy niż te 192cm. Mocny dolnika, czuły szczyt a przy rybach 50cm ugnie się jak trzeba. Za te pieniądze wybitna seria. Edytowane 13 Czerwca 2018 przez Kamil_Olsztyn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Dla mnie np. tzw. " czucie " to jest sprawa zupełnie drugorzędna ... 99% czasu na rybach to jednak nie są zawody gdzie liczy się każdy ox. Dzisiejsze kije już dawno osiągnęły himalaje w przekazie brań dzięki materiałom z, których są zrobione. Do tego plecionka i trochę wyobraźni i można poczuć albo zobaczyć większość brań. Mi zawsze bardziej zależy, żeby kijem dobrze poprowadzić dany set przynęt, żeby mieć jak największą kontrolę. Dzięki temu wiem co dzieje się pod wodą i nie muszę się specjalnie zastanawiać czy mogę "czuć" brania lepiej. Zaoszczędza się w ten sposób też trochę kaski ... człowiek sobie w końcu uświadamia, że szukanie " tego jedynego kija " mija się z celem bo go nie ma. Albo inaczej ... bo ich jest na rynku za dużo . Taki OT. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Przy takim opisie Kamisori odpada . Ja przesiadłem się z P904 na St extreme 10 lb . Spełna on Twoje wymagania . Niemniej jednak ma w szczycie 1,6 mm ( to nie jest mało ) i nie jest tak paraboliczny jak byś chciał . Nazwał bym go bardziej " surowym " kijem . Wybór jest spory kragi , matagi , suzuki , borony . Poszukaj tutaj ugięcia które Cię interesuje i http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-21 i jedz do pracowni dogadać szczegóły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Jeśli woda płynąca to zdecydowanie tak jak pisałem wyżej Matagi z opisu gramatur to raczej SS ML chyba że nieco łagodniej to ten TR 78( woblery inne twarde) jeśli stojąca to polecam suzuki 762 8 lub 762 12 pierwszy realnie do ca 14 g all in , ten drugi pewnie realnie 25 all in . Na wodzie stojącej ja przynajmniej nie potrzebuję " ostrego" kija , więc ta seria się sprawdzi okoń / szczupak 702 8 lub 762 8 tym drugim jednak 15 g plus guma to już nieco za dużo 702 12 762 12 z opisu 18 g realnie myślę 25 g może być jednak mało komfortowo z 5 g plus 3"ES . Istotna uwaga SS ML wybitnie pod gumy , woblery obrotówki wahadłówki to nie jego żywioł z kolei suzuki w tych twardych przynętach ma przewagę myślę nad serią SS w tym przypadku z mocą ML ...... Jeśli chcesz połączyć guma i inne przynęty twarde i mieć dobre czucie opadu to TR 78 jest pomiędzy SS ML , a suzuki 762 8 i mocą i zadaniowo do pracy z różnymi przynętami .... u mnie suzuki 702 6 i 762 8 oraz matagi SS LL i ML tego TR 78 miałem do oceny jako blank w ręku ....alternatywą z w/w może być elitka 70mf2 lub 76mf2 czyli 12 lb jednak dół będzie nieco twardszy w miarę możliwości zobacz ten kij może przypasuje i wtedy rób na tym blanku kij w pracowni ...powodzenia przy wyborze pozdrawiam Maciej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 i jeszcze bym się zastanowił na phenixem 722 L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Jest jeszcze opcja na bogato, czyli Phenix K2 blank TX tylko tyle że jednoskład. (mam kija zrobionego na blanku TX-684MH-C i jest cudnie. Szybki, strasznie kopiący, sztywny ale ładnie pracuje pod rybkami 50-60cm.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Graphiteleader Silverado do 15g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 (edytowane) Graphiteleader Silverado do 15gJutro idę macać nówkę, w bardzo atrakcyjnej cenie. Boję się że mi się spodoba ta kosa, a obiecałem sobie jakiś czas temu że nie wydam na wędkę więcej niż pięć stówek. Dzisiaj macałem SG Finezze 250 3-16gr, świetna kosa z czułym szczytem. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Czerwca 2018 przez barwena1977 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Budżet nie gra roli. Avidy miałem w ręku na sucho nie jednokrotnie nie urzekają mnie te wędki. Chciałbym wędzisko z którym nie będę się nudził nawet jak nic nie będzie brało. Mam mhx'a 871-2 i od razu wszystkie wędki poszły w kąt, więc stawiam na pracownie. Cw od 5g/8g do 15g głowka+guma max tak najczęściej łapię, najczęściej opadem. Zdarza się obrotówka, rzadziej wobler, wahadło. Na szczytówkę nie patrzę kompletnie tylko na plecionkę wpadająca do wody. Brania przekazywane na dłoń są u mnie głównym sygnalizatorem. Na wodach stojących lub ze średnim uciągiem do 2-3m, często na płyciznach. Celuje w większe okonie i szczupaki czy szczupaki i okonie w zależności od chęci i akwenu. W skrócie chcę kosę która mi wszystko opowie o dnie i nie zgubi ryb. ...jak tak się sprawy mają to najlepiej zrobisz jak skontaktujesz się z @woblerwz ( pracownia cagerods ) - myślę że szybko znajdziecie wspólny temat ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 ...jak tak się sprawy mają to najlepiej zrobisz jak skontaktujesz się z @woblerwz ( pracownia cagerods ) - myślę że szybko znajdziecie wspólny temat ...O tak, ostatnio dostałem bojowe zadanie od kolegi specyficzny kij sandaczowy no i @woblerwz podjął rękawicę .Kolega jest mega zadowolony, kij idealnie spełnia swoje zadanie.Cóż tu mówić, Wojtek zna się na rzemiośle wędkarskim i czuje czego klient oczekuje od wyrobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Tak z Wojtkiem rozmawialem juz przed pierwszym postem, jednak temat jest dosc problematyczny ale wszystko idzie w dobrym kierunku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 No bo jeszcze są Blass'y ...np Slimy. Szybkie , paraboliczne... Duży wybór wariantów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi