Greg1407 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Ja od lat.. Swoje wędkarstwo dzielę na kilka metod, ulubionym jest oczywiście spinning.. Jednak zasiadki feederowe na Odrze czy spławik to u mnie norma.. Czy to źle że komuś teraz to czy tamto sprawa przyjemność.. Najważniejsze udany wypad przyroda widoki.. Odpoczynek.. I to co chyba najbardziej nakręca czyli rozkminianie zwyczajów ryb.. Sam fakt połowu to wisienka na torcie.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Mi się vfr 800 na "stare" lata marzy. W mojej ocenie najładniejszy motocykl turystyczno sportowy.Jakoś turystyki mnie nie kręcą, pewnie przez ten wiek człek jest poważniejszy i poważniejsze maszyny mu w głowie.Jeszcze rozważam zmianę na większego smoka, ot coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Józek wysoka szyba do fałefera można delikatnie podnieść kierownicę i cud, miód, a dźwięk V4 ... Wybacz, ale żadne V2 mu nie dorówna I ta sylwetka vfr ... Ech ... na razie marzenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Jakoś turystyki mnie nie kręcą, pewnie przez ten wiek człek jest poważniejszy i poważniejsze maszyny mu w głowie.Jeszcze rozważam zmianę na większego smoka, ot coś takiego.Nie obraź się ale słyszałem kiedyś określenie takiego motocykla jako "kryzys wieku średniego" i coś w tym jest Tu masz niestety rację, sporo muszkarzy zostało karpiarzami...I łowią na stawach hodowlanych, uprawiając tzw. prostytucje wędkarską. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Nie obrażam się. Uważam też, że to nie kryzys wieku średniego, a tęsknota za poważnym motorem jakiego nie miałem. Całą młodość spędziłem na motocyklach ... Od cezetek, poprzez jawy i mz - tki. Ostatnim moim poważnym motorem była zajechana honda cb 400 i potem wiele lat nic ... I jak nie teraz czy za rok to już chyba nigdy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkociniak Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Określenie tyczyło się konkretnego rodzaju motocykli, mi bardziej kojarzą się one z wystawnymi kredensami. Jeśli chodzi o przygody z motoryzacją to przeszliśmy te same etapy, mi zostało upodobanie do innego rodzaju motocykli, takich co to mniej hałasują a za to szybciej Jadą. jeśli miał bym coś kupić ze stajni Harley'a to w rachubę wchodził by tylko Buell. A w związku z tym że całe życie mam deficyt adrenaliny to zona kategorycznie stwierdziła że takiego motoru miał nie będę a innego znów nie chcę. Ot i kółko się zamyka.Kiedy moi koledzy(wieku średniego) których dopadł ów kryzys kulają się stadami po mieście robiąc masę huku ja w tym czasie jadę na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Nie obraź się ale słyszałem kiedyś określenie takiego motocykla jako "kryzys wieku średniego" i coś w tym jest I łowią na stawach hodowlanych, uprawiając tzw. prostytucje wędkarską.Może i coś coś w tym jest ale nie do końca. Ja też wychowany za młodu na motocyklach, przygody z WFM, WSK, Junak, Jawa 350, to było kwestią czasu kiedy wrócę do lat młodości .Jak spotykam ludzi i z nimi rozmawiam to mają podobnie, wracają po latach do korzeni.Połowów na stawach hodowlanych wręcz nie cierpię, wolę łowić w pustej wodzie ale dzikiej.Starocie mnie kręcą w przeciwieństwie do kobiet :lol: . Józek wysoka szyba do fałefera można delikatnie podnieść kierownicę i cud, miód, a dźwięk V4 ... Wybacz, ale żadne V2 mu nie dorówna I ta sylwetka vfr ... Ech ... na razie marzenie Musiałbyś posłuchać dźwięku wydechu w moim na "krótkich strzelbach" - sama poezja Panie dla uszu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Dzięki, wreszcie mi zatrybiło w głowie po kiego grzyba one takie głośne są, jak szpaków do straszenia nie ma. W średnim wieku słuch słabnie...... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Dzięki, wreszcie mi zatrybiło w głowie po kiego grzyba one takie głośne są, jak szpaków do straszenia nie ma. W średnim wieku słuch słabnie......Głośne są dla bezpieczeństwa by głuchmaki w puszkach słyszały, że nie tylko puszki drogę użytkują :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Może i coś coś w tym jest ale nie do końca. Ja też wychowany za młodu na motocyklach, przygody z WFM, WSK, Junak, Jawa 350, to było kwestią czasu kiedy wrócę do lat młodości .Jak spotykam ludzi i z nimi rozmawiam to mają podobnie, wracają po latach do korzeni.Połowów na stawach hodowlanych wręcz nie cierpię, wolę łowić w pustej wodzie ale dzikiej.Starocie mnie kręcą w przeciwieństwie do kobiet :lol: . Musiałbyś posłuchać dźwięku wydechu w moim na "krótkich strzelbach" - sama poezja Panie dla uszu .Ja dla odmiany w temacie sprzętów do jazdy uważam, że nie musi być słychać, ale jak to mówią małolaty ma "ostro zapier ... ać" ???? Za rok zlot zrobimy na moto ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 ...Sławku... pod zlot to zawsze możesz się podpiąć...fajnie jest jak dobrze słychać i zapierdala...ale to o Bracie...pod Bełchatów z Augustowa bryknęli w zeszły weekend...Suwalskie Niedźwiedzie...Brat Virago 750 22 lata, z tego co wiem to poprawiene filtry powietrza i wygar... , Brat zaraz 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 (edytowane) Pewnie fajnie, ale jak już pisałem ja wolę jak mnie nie słychać, ale widać a i setki kilometrów jakby mniej uciążliwe Ponadto na starość zaczynam doceniać ciszę i jakiś tam komforcik z całym szacunkiem dla Was wszystkich, którzy lubią jak słychać Edytowane 19 Czerwca 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Najbardziej bawi mnie wielu z Was, że ...piszą o starości w zestawieniu ze sobą!!! Dzieciaki! we łbach wam się od tych internetów i smart-fonów pojegrało 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Po czterdziestce człowiek ma ... Po czterdziestce człowiek wie ... ???? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 ...Sławku....ja trzymam się reguły...nie schodzę poniżej 50, lecz zdecydowanie mocniej ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Najbardziej bawi mnie wielu z Was, że ...piszą o starości w zestawieniu ze sobą!!! Dzieciaki! we łbach wam się od tych internetów i smart-fonów pojegrało Tiaaaaaa, czytam to czekając na wizytę u lekarza w otoczeniu emerytów.Dobrze że przynajmniej doktórka urodziwa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 ...wizyta u proktologa? to dobrze chociaż, że urodziwa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Heh... jak napisałem, tak zrobiłem.Jako, że moje wody PZW przypominają studnię, w sensie rybności, nie płaciłem składek.Na próbę wróciłem na łowisko mojego dzieciństwa, jeziora Kruki.W oczekiwaniu na sezon na drapieżnika łowie białoryb i łowię go całkiem sporo i to wszelakiego.Nie jest to ani mucha ani spinning, ale ryby są :-) Od 1 czerwca zębate, ale powrót do przeszłości, spławik i nocny feeder baaardzo przyjemny - w sumie do maja i tak nic innego tam nie lza. pzdrtomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Mam podobnie. Na wodę stojącą zamiast feedera polecam swing tipa. :-) Wędka ustawiona w linii z żyłką, nie trzeba się wykręcać, lepiej widać delikatne brania. Chyba że w ciul daleko i głęboko łowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi