Skocz do zawartości

Chyba sie starzeję...

domeldoom

Rekomendowane odpowiedzi

Ja od lat.. Swoje wędkarstwo dzielę na kilka metod, ulubionym jest oczywiście spinning.. Jednak zasiadki feederowe na Odrze czy spławik to u mnie norma..

Czy to źle że komuś teraz to czy tamto sprawa przyjemność.. Najważniejsze udany wypad przyroda widoki.. Odpoczynek.. I to co chyba najbardziej nakręca czyli rozkminianie zwyczajów ryb.. Sam fakt połowu to wisienka na torcie.. :)

• Like 4

Mi się vfr 800 na "stare" lata marzy. W mojej ocenie najładniejszy motocykl turystyczno sportowy.

Jakoś turystyki mnie nie kręcą, pewnie przez ten wiek człek jest poważniejszy i poważniejsze maszyny mu w głowie.Jeszcze rozważam zmianę na większego smoka, ot coś takiego.

post-45918-0-25065700-1529345235_thumb.jpg

Jakoś turystyki mnie nie kręcą, pewnie przez ten wiek człek jest poważniejszy i poważniejsze maszyny mu w głowie.Jeszcze rozważam zmianę na większego smoka, ot coś takiego.

Nie obraź się ale słyszałem kiedyś określenie takiego motocykla jako "kryzys wieku średniego" i coś w tym jest :P

Tu masz niestety rację, sporo muszkarzy zostało karpiarzami...

I łowią na stawach hodowlanych, uprawiając tzw. prostytucje wędkarską.

• Like 1

Nie obrażam się. Uważam też, że to nie kryzys wieku średniego, a tęsknota za poważnym motorem jakiego nie miałem. Całą młodość spędziłem na motocyklach ... Od cezetek, poprzez jawy i mz - tki. Ostatnim moim poważnym motorem była zajechana honda cb 400 i potem wiele lat nic ... I jak nie teraz czy za rok to już chyba nigdy  :) 

• Like 1

Określenie tyczyło się konkretnego rodzaju motocykli, mi bardziej kojarzą się one z wystawnymi  kredensami. Jeśli chodzi o przygody z motoryzacją to przeszliśmy te same etapy, mi zostało upodobanie do innego rodzaju motocykli, takich co to mniej hałasują a za to szybciej Jadą. jeśli miał bym coś kupić ze stajni Harley'a to w rachubę wchodził by tylko Buell. A w związku z tym że całe życie mam deficyt adrenaliny to zona kategorycznie stwierdziła że takiego motoru miał nie będę a innego znów nie chcę. Ot i kółko się zamyka.

Kiedy moi koledzy(wieku średniego) których dopadł ów kryzys kulają się stadami po mieście robiąc masę huku ja w tym czasie jadę na ryby ;)

Nie obraź się ale słyszałem kiedyś określenie takiego motocykla jako "kryzys wieku średniego" i coś w tym jest :P

I łowią na stawach hodowlanych, uprawiając tzw. prostytucje wędkarską.

Może i coś coś w tym jest ale nie do końca. Ja też wychowany za młodu na motocyklach, przygody z WFM, WSK, Junak, Jawa 350, to było kwestią czasu kiedy wrócę do lat młodości :) .Jak spotykam ludzi i z nimi rozmawiam to mają podobnie, wracają po latach do korzeni.

Połowów na stawach hodowlanych wręcz nie cierpię, wolę łowić w pustej wodzie ale dzikiej.

Starocie mnie kręcą w przeciwieństwie do kobiet :lol:  :lol: :lol: . 

Józek wysoka szyba do fałefera można delikatnie podnieść kierownicę i cud, miód, a dźwięk V4 ... Wybacz, ale żadne V2 mu nie dorówna ;) I ta sylwetka vfr ... Ech ... na razie marzenie  :(

Musiałbyś posłuchać dźwięku wydechu w moim na "krótkich strzelbach" - sama poezja Panie dla uszu :).

Dzięki, wreszcie mi zatrybiło w głowie po kiego grzyba one takie głośne są, jak szpaków do straszenia nie ma. W średnim wieku słuch słabnie......

Głośne są dla bezpieczeństwa by głuchmaki w puszkach słyszały, że nie tylko puszki drogę użytkują :P  :P :P . 

Może i coś coś w tym jest ale nie do końca. Ja też wychowany za młodu na motocyklach, przygody z WFM, WSK, Junak, Jawa 350, to było kwestią czasu kiedy wrócę do lat młodości :) .Jak spotykam ludzi i z nimi rozmawiam to mają podobnie, wracają po latach do korzeni.

Połowów na stawach hodowlanych wręcz nie cierpię, wolę łowić w pustej wodzie ale dzikiej.

Starocie mnie kręcą w przeciwieństwie do kobiet :lol: :lol: :lol: .

Musiałbyś posłuchać dźwięku wydechu w moim na "krótkich strzelbach" - sama poezja Panie dla uszu :).

Ja dla odmiany w temacie sprzętów do jazdy uważam, że nie musi być słychać, ale jak to mówią małolaty ma "ostro zapier ... ać" ???? Za rok zlot zrobimy na moto ☺

• Like 1

...Sławku... pod zlot  to zawsze możesz się podpiąć...fajnie jest jak dobrze słychać i zapierdala...ale to o Bracie...pod Bełchatów z Augustowa bryknęli w zeszły weekend...Suwalskie Niedźwiedzie...Brat Virago 750 22 lata, z tego co wiem to poprawiene filtry powietrza i wygar... :), Brat zaraz 43

Pewnie fajnie, ale jak już pisałem ja wolę jak mnie nie słychać, ale widać :D a i setki kilometrów jakby mniej uciążliwe :) Ponadto na starość zaczynam doceniać ciszę i jakiś tam komforcik z całym szacunkiem dla Was wszystkich, którzy lubią jak słychać :)

Edytowane przez SlawekNikt

Najbardziej bawi mnie wielu z Was, że ...piszą o starości w zestawieniu ze sobą!!! Dzieciaki! we łbach wam się od tych internetów i smart-fonów pojegrało :rolleyes:  :P  :D  :D  :D

Tiaaaaaa, czytam to czekając na wizytę u lekarza w otoczeniu emerytów.

Dobrze że przynajmniej doktórka urodziwa

• Like 2

• 9 miesięcy temu...

Heh... jak napisałem, tak zrobiłem.

Jako, że moje wody PZW przypominają studnię, w sensie rybności, nie płaciłem składek.

Na próbę wróciłem na łowisko mojego dzieciństwa, jeziora Kruki.

W oczekiwaniu na sezon na drapieżnika łowie białoryb i łowię go całkiem sporo i to wszelakiego.

Nie jest to ani mucha ani spinning, ale ryby są :-)

Od 1 czerwca zębate, ale powrót do przeszłości, spławik i nocny feeder baaardzo przyjemny - w sumie do maja i tak nic innego tam nie lza.

pzdr

tomek

• Like 1