tomeksawyer Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Czy może ktoś z kolegów wrzucić fotkę założonej prawidłowo rolki w RYOBI/SPRO. Niby zakładałem dziesiątki razy ale im dłużej się zastanawiam tym większa niepewność, może pomeczowe chwilowe zaćmienie... Fotki w sieci też nie są jednoznaczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Z jednego boku średnica rolki jest ok. 0,8 mm większa i ten bok idzie od strony śruby.Jeżeli założy się odwrotnie to rzuca się to w oczy, gdyż od strony kabłąka rolka nie wchodzi w ten srebrny element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeksawyer Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Dzięki serdeczne za fotkę. Wprawdzie znalazłem już rozwiązanie (okazało się, że mam nowego, nieużywanego Team dragona FD935iZ o którym zapomniałem - chyba teraz na sprzedaż bo za dużo kołowrotków) ale taka fotka na forum zawsze się przyda bo będzie można zajrzeć w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) Pozwolę sobie odświeżyć temat . U mnie w niedzielę łożysko umarło . Wczoraj zakupiłem i zabrałem się do składania no i nie chodzi tak jak powinno . Po pierwsze czuć pod obciążeniem ,że ,,szura,, po drugie widać ,że jest luz wzdłuż osi tak jakby brakowało jakiegoś elementu . Bardzo proszę o wyrozumiałość bo jedyny kołowrotek jaki otwierałem to czapla w 1990 a ten jest drugi gdzie odkręciłem śrubkę od rolki i wyjąłem bebechy . Chronologicznie wyglądało to u mnie tak : Za chwilę wstawię resztę bo coś mnie nie chce ze zdjęciami puścić . Edytowane 23 Września 2020 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Taka była kolejność wykręcana : Łożysko było schowane rolce i szersza strona rolki była od strony śruby . Schemat i zestaw części : Panowie pomóżcie . Co zepsułem lub zgubiłem ? . ps . kupiłem go jako używkę i chodziła dobrze ps2., mogło mi coś wylecieć przy rozbiórce w dosyć ciemnej jak na takie roboty kuchni . ps3. jak zaznaczyłem wcześniej nie mam o majstrowaniu przy kołowrotkach bladego pojęcia dlatego proszę o wyrozumiałość , ps4 oddałbym go na serwis ale w Krakowie z tym bardzo krucho a bardzo by mi się on przydał na weekend ps5 pomóżcie mi go uratować bo fajnie chodzi i lubię go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Mogła tam być przezroczysta plastikowa podkładka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Mogła tam być przezroczysta plastikowa podkładkaDzięki ale to za mało info ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Mogła tam być przezroczysta plastikowa podkładkaTa podkładka jest cholernie ważna.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Taki dość duży (o średnicy całej rolki) plastikowy lub teflonowy krążek grubości ok. 0,1-0,5 mm pełniący funkcję ślizgu, umieszczany z jednej strony rolki.Ze schematu wynika, że nawet uwzględniając sam korpus rolki to cały zespół tworzy 6 elementów, na twoim zdjęciu są 4. Z tego rysunku poglądowego trudno coś wywnioskować, nie mam takiego młynka żeby sprawdzić, ale na zdjęciu nie widzę takiego elementu o którym pisze, a jest on często spotykany w rolkach, jego brak to objawy właśnie takie jak opisałeś: zwiększone tarcie i opór, jakby chrobotanie i lekki luzik na rolce.Może bardziej pomogą koledzy, którzy mają ten kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Dzięki Panowie . Czy ktoś ma ten model i mógłby zerknąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 WitamPanowie czy macie informację ,gdzie kupię lub zlecę wymianę rolki w Spro Grand Arc 730 ? Żyłka nacięła już roweczek i potrzebuje nową rolkęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras25 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 WitamPanowie czy macie informację ,gdzie kupię lub zlecę wymianę rolki w Spro Grand Arc 730 ? Żyłka nacięła już roweczek i potrzebuje nową rolkęPozdrawiamA serwis nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Ja zakupiłem tydzień temu cały zestaw - rolka,łożysko,podkładki u polskiego dystrybutora Spro - w firmie EXPERT Sp. z o.o.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi