Xeo Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Szukałem, przeczesywałem czeluście forum i internetów ale za dużo aktualnych informacji o jeziorze nie znalazłem.W Lipcu wybieram się nad Jezioro Wulpińskie (miejscowość Majdy) na tydzień i szukam szerszych i aktualniejszych informacji na temat rybostanu. Ktoś coś może pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Jak trafisz na okres żerowania to połowisz. Rozumiem, że mówisz o okoniach ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Głównie na nie się nastawiam, ale będę jeszcze polował na białoryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Na leszcza ustawiaj się przy wyspie kormoranów od strony Olsztyna. Masz łódź ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Niestety nie, nastawiam się na bliższe połowy głównie z brzegu i łódki z ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Na jakim ośrodku będziesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Na jakim ośrodku będziesz ?Hotelik Wulpink w Majdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Ja za wiele na tej wodzie nie łowiłem ale w tej zatoce po prawej miałem ostatnio dwie 80-tki a co do okoni to okolice ośrodka copernicus( zasłyszane od miejscowych) i w tamtych okolicach również trafiałem 80+. Wszystko było w okolicach trzcin i podwodnej roślinności. Więcej nie pomogę bo byłem tam tylko kilka razy i to na krótko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Witam, koledzy, nie zakładam nowego tematu tylko podpinam się pod istniejący. Czy macie jakieś informacje, czy coś możecie powiedzieć o tym jeziorze, ale od strony Dorotowa? Na mapie batymetrycznej wygląda na mało atrakcyjne, od brzegu, bo równiutko i powoli schodzące dno. Ale są dwie wyspy niedaleko. Może w ich okolicy? Ktoś coś tam próbował? Jakieś rady odnośnie zarówno spinningu jak i białej ryby? PozdrawiamBartłomiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Wczoraj połowiłem okoni Tu nie ma żadnej filozofii. Sonda w dłoń i do dzieła. Na całym jeziorze obowiązuje strefa ciszy. Edytowane 5 Lipca 2018 przez Robert Crocker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Cześć, dzięki za odpowiedź. Będę miał łódkę do dyspozycji oraz deepera. Przyznam się szczerze nigdy nie używałem jeszcze echosondy . A dno w tym zbiorniku jest mocno zarośnięte? Można bez obawy rzucić feedera na grunt? Czy, jak na jeziorze Wydmińskim, tylko spławik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Od str. Tomaszkowa jest wyspa kormoranów. Przy pasie trzcin nęć leszcza i łów na spławik. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Dzięki za odpowiedź . Widzę, że masz to jezioro opanowane . Ja uwielbiam jeziora Krainy Warmii i Mazur. Jakoś tak mnie uspokajają i relaksują. Jadę z żoną i dzieciakami. Może dzieciaki zarażę tą fascynacją. Szkoda tylko, że tak daleko trzeba jechać... A polecisz coś bliżej Dorotowa? Któraś z wysp od strony Dorotowa? Jedna jest duża na środku, a druga mniejsza po prawej. Do nich powinienem dać radę dopłynąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Okonie i szczupaki są wszędzie. Białej nie łowię to nie powiem. Wyspa i okolice to zawsze przecież potencjalnie dobre miejsce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 No jasne. Będę próbował. Dziękuję za pomoc! PozdrawiamBartłomiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Dzięki za odpowiedź . Widzę, że masz to jezioro opanowane . Ja uwielbiam jeziora Krainy Warmii i Mazur. Jakoś tak mnie uspokajają i relaksują. Jadę z żoną i dzieciakami. Może dzieciaki zarażę tą fascynacją. Szkoda tylko, że tak daleko trzeba jechać... A polecisz coś bliżej Dorotowa? Któraś z wysp od strony Dorotowa? Jedna jest duża na środku, a druga mniejsza po prawej. Do nich powinienem dać radę dopłynąć Jak juz doplyniesz do duzej wyspy to od zachodniej strony od niej jest taka dosc rozlegla gorka podwodna. Jak jeszcze bywalem na tym akwenie to miejsce bylo z tych obowiazkowych. Jesli mialbys problemy ja znalezc to mniej wiecej tak. Zaznaczam, ze zaznaczam z pamieci. Ostatni raz tam bylem... 20 lat temu ? Powodzenia! Edytowane 5 Lipca 2018 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Dziękuję za odpowiedzi ! Dopadłem jakąś batymetryczną mapę, to faktycznie w tym miejscu jest dość spory blat. Upatrzyłem jeszcze sobie miejsce, pomiędzy tą dużą wyspą, o której rozmawiamy a taką małą na wchód od niej.Ech, szkoda, że tylko na tydzień tam się wybieram, bo jezioro wygląda ślicznie i jest bardzo dużo fajnych miejscówek do odwiedzenia. Guzu, powiedz dlaczego tam już nie łowisz. Znudziło Ci się ? Czy presja wędkarska zbyt duża?Ja jestem podniecony tym wyjazdem jak dziecko na wesołym miasteczku .Jeszcze jedno pytanie o zezwolenie. Można teoretycznie kupić w sklepie na miejscu, ale zauważyłem, że na stronie Gospodarstwa jest link do stronki (http://eokon.pl), gdzie teoretycznie można zapłacić online. Ktoś już płacił w ten sposób? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Dziękuję za odpowiedzi ! Dopadłem jakąś batymetryczną mapę, to faktycznie w tym miejscu jest dość spory blat. Upatrzyłem jeszcze sobie miejsce, pomiędzy tą dużą wyspą, o której rozmawiamy a taką małą na wchód od niej.Ech, szkoda, że tylko na tydzień tam się wybieram, bo jezioro wygląda ślicznie i jest bardzo dużo fajnych miejscówek do odwiedzenia. Guzu, powiedz dlaczego tam już nie łowisz. Znudziło Ci się ? Czy presja wędkarska zbyt duża?Ja jestem podniecony tym wyjazdem jak dziecko na wesołym miasteczku .Jeszcze jedno pytanie o zezwolenie. Można teoretycznie kupić w sklepie na miejscu, ale zauważyłem, że na stronie Gospodarstwa jest link do stronki (http://eokon.pl), gdzie teoretycznie można zapłacić online. Ktoś już płacił w ten sposób? Tam w tej zatoce na zachod od wyspy zaczynalem swoje wedkowanie.Najpierw jako calkiem maly smyk, potem juz jako nastolatek odkrywajac spining.Potem "przesiadlem" sie na rzeki i na jeziora juz nie wrocilem. Sprawdzilem w foto archiwum i ostatni raz bylem tam w pazdzierniku 2003 na krotkim dwudniowym wypadzie... A teraz...wogole juz mi jakos tam nie po drodze http://jerkbait.pl/blog/18-blog-guza-o-rybach-przy-muzyce/ Edytowane 5 Lipca 2018 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Dzięki za odpowiedź . Gdy mieszkałem jeszcze w Tomaszowie Mazowieckim, to z rodzicami dość często bywaliśmy na Mazurach. Mój ojciec jest wędkarzem, więc od niego dużo się nauczyłem i w Mazurach zakochałem . Po studiach zamieszkałem na południu i mam dostęp jedynie do rzek (Wisła, Raba), gdzie można w miarę spokojnie po pracy wpaść i pospacerować. A tak z innej beczki, polecacie jakieś ciekawe miejsca warte odwiedzenia w okolicy? Jakieś zamki, forty, gokarty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Jezioro Wulpińskie to Warmia, nie Mazury ... Olsztyn - gokarty, papugarnia, jump street, park linowy (dla dzieci), Zamek Kapituły Warmińskiej z Muzeum Warmii i Mazur. Planetarium i Obserwatorium Astronomiczne, Teatr im. Stefana Jaracza, Muzeum Nowoczesności, Centrum rekreacyjny Ukiel. Jedzenie - Karczma Warmińska w Gietrzwałdzie, Restauracja u Jacka nad j. Sukiel, Steakownia na ul Warszawskiej, Restauracja z browarem - Browar Warmia na starówce. Olsztynek - fajny skansen. Zezuj - łowisko specjalne. To tak najbliżej. Edytowane 5 Lipca 2018 przez Robert Crocker 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Tak tak, moja pomyłka. Macie rację, to już Warmia. Napisałem tak z rozpędu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Jak aktualnie nad wulpińskim ? Warto jechać ? Kiedyś bywałem tam co roku ale jakieś 5-6 lat temu z rybami było juz na tyle słabo że sobie odpuściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 (edytowane) Hej. Spędziłem z rodzinką zeszły tydzień nad tym jeziorem w Dorotowie. Brak znajomości jeziora niestety daje się mocno we znaki. Pomimo echo Deepera, mapy batymetrycznej nie połowiłem. Wytypowane miejscówki, nawet zanęcone nie dawały efektów. Spinningowo dwa okonie za ten cały tydzień złowiłem w jednym miejscu na podwodnej górce w ciągu 5 minut. Pomimo powtórnych wizyt nic już więcej nie złowiłem w tym miejscu, ani w pozostałych podobnych miejscach. Więcej drobnicy moje dzieci złowiły z pomostu;).Z dobrych stron, jezioro bardzo ładne, dużo wysp, okolica fajna, trochę pozwiedzaliśmy, a teraz smażymy się nad naszym polskim morzem;). Edytowane 23 Lipca 2018 przez Kruszyna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Czyli Słabiutko. Jezioro i okolice akurat znam w miarę dobrze ale to już nie to co kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Być może będę przez weekend w samym końcu września w okolicach Gietrzwałdu. Chętnie bym gdzieś tam pospiningował (brzeg, łódka, jezioro, rzeka - obojętne, byle skutecznie ;-)), ale pojęcia nie mam, gdzie ... Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi