kubaS 1 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Witam.Oto kilka moich brzydali.Wobki robię 2 rok i myślę że niektóre nawet mi wychodzą.Można wśród nich znaleźć kleniowe, szczupakowe ,boleniowe i sandaczowe.Ich jakość oceńcie sami Edytowane 9 Grudnia 2012 przez kubaS 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 CD nastąpi za nie długo <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Ładne Woblerki Jaka jest ich praca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zalezy ktorych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Nówki sztuki jedna nawet dla kolegi Patryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Jakubie (ty mój sąsiedzie)fajny wątek,może kiedyś też taki założę.Popraw zdjęcie tych ostatnich bo nic nie widać u jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Nowości <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Witam.Oto moje ostatnie wypociny.Proszę o sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Proszę o opinie i porady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin k Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 @Kuba co tu dużo pisać, fajne woby, oby się sprawdziły w boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Widzę, że oczka wychodzą niedokładnie jakbyś chciał. Pamiętaj o kilku rzeczach.Patyczek do malowania musi być okrągły a końcówka wyprofilowana aby okrągły kształt osiągnąć farbą a nie tylko patyczkiem. Do tego ważna jest gęstość farbki i odczekanie aż spodnia warstwa choć trochę podłapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Fakt ale chyba to tez kwestia farb jakich urzywam.Sa to akryle.Slyszalem ze dobrze jest malowac oczy farbami nitro.A czy sa one dostepne w mniejjszych opakowaniach(puszkach) ?A poza tym wobki podobbaja sie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Wobki mają się podobać Tobie i rybom. Reszta to już kosmetyka - ważna jak chcesz sprzedawać Puszko nitro widziałem chyba nitrolaka 100 ml. Był biały, żółty, czarny.... Akryle też nie wydają mi się zbyt złe, ale to zależy od farby. Akryle wodne mają tą zeletę, że możesz je zmyć jak się malowanie nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Dzieki.Mam jeszcze jeden problem, a mianowicie gdy oklejam wobki tkanina zazwyczj nie wychodza mi zakonczenia tzn. przy sterze i tylnim oczku jak to zniwelowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nie oklejałem więc niech praktycy się wypowiedzą.Ja bym krótkie końcówki wiązał na oczku i po lakierowaniu wszystkiego, na końcu obcinał. Nacięcia na ster robiłbym też na samym końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgredy w pracowni Wraz z @ MateuszM Tak czasem sobie strugamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Przynajmniej macie swój kawałek terenu gdzie możecie dłubać...Ja muszę 90% rzeczy w pokoju robić..tylko maluje i lakieruję poza domem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 No tak.To taki nasz mały warsztat.Nikomu nie przeszkadzamy gdy używamy nawet szlifierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Witam.Ostatnio pobawiłem się w robaloroba To tak wygląda. Przy okazji podziękowania dla Pana Grześka i Patryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Jeszcze taki model w produkcji obecnie jest ok 15 sztuk.Praca mocna drobna, długość 3,5 cm waga ok 3 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgredy w pracowni Wraz z @ MateuszM Tak czasem sobie strugamy. Fantastycznie mieć kompana do strugania dawajcie chłopaki dalej dobrze wam idzie . Nieraz widywałem na zawodach woblery wyglądające o niebo gorzej od waszych a ich twórcą łowili na nie ze świetnym skutkiem , te wszystkie równiutki linie i oczka łowią tylko wędkarzy a nie ryby . A propos farby nitro dość łatwo barwić pigmentami można kupić litrową puchę i zrobić z niej kilka lub kilkanaście pastelowych barw podobnie można robić z lakierem nitro ale trzeba najpierw wysuszyć pigment i dodać w postaci proszku wychodzą ciekawe przezroczyste barwy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi