Skocz do zawartości

K.S. Lure Baits.

kubaS 1

Rekomendowane odpowiedzi

Kubasi ile cm ma ten łamaniec ? Ja robiłem takie ,z tym że na jedną kotwicę. Całkiem nieźle to zamiata jak na takie gówienko :) Chciałbym też spróbować z tym jajkiem tylko nie wiem skąd takie kuleczki wziąć. Kupujesz takie czy odlewasz ?

Mozesz uzyć śrutu do wiatrówek badź kulek z łożysk

np.Śrutu BB 4,46 mmWaga: 0,35 g

Edytowane przez Pold3k

Dzięki chłopaki za pochwały ;)

Jako kulek używam ołowianych kulek takich z dziurką w środku chyba z pasów obciążeniowych od firanek, ale zwykłe śruciny też w zupełności wystarczą ;)

Kulki od łożysk też przerabiałem, mam spory dostęp do różnych średnic, ale to nie to, przy dużej średnicy mała waga, lepszy jest jednak ołów ;)

Kubasi ile cm ma ten łamaniec ? Ja robiłem takie ,z tym że na jedną kotwicę. Całkiem nieźle to zamiata jak na takie gówienko :) Chciałbym też spróbować z tym jajkiem tylko nie wiem skąd takie kuleczki wziąć. Kupujesz takie czy odlewasz ?

łamaniec ma niecałe 3 cm ;)

Wszystko wyszło elegancko ale łamaniec naprawdę extra,Przejście tych łuków skrzelowych na kulkę i w ogóle.Fajny styl Kuba i ja bym chyba nie zmieniał.

A ja myślałem, że te łuki skrzelowe nieestetycznie wyglądają :D

Dzięki Tomku za pochwałę ;)

no Kuba ja się piszę na jednego takiego żuczka mam gdzie przetestować więc i rybki też będą. Rozumiem że są tonące ? 

adne adne :D

A ileź to waży?

Tak tonące. Nie ma sprawy kiler zgłoś sie na priw to sie tam dogadamy ;)

Wagowo wyszły dokładnie 2.60g z kotwiczką 10 ;)

Hehe to ja widzę że na forum dużo ludzi niedaleko mieszka i tak piękne woblery tworzy.

Kurcze te kleniowe to poprostu zabujcze będą

Najbardziej mi sie podobają te z niebieskim grzbietem

Podziw i szaczun dla was koledzy że potraficie takie rzeczy zrobić z kawałka drewna

Jeszcze raz szaczun!!!

No i stało się. Dzięki "prawie" zwycięstwu (wyrazy uszanowania dla zwycięzcy) w konkursie literackim, stałem się dumnym posiadaczem garści woblerów "kubaSków" :D  ;)

Powiem tak: Jeśli Wasze klenie pływają cuś za daleko, to znaczy, że nie macie właściwych woblerków. Jajcarskie dzieła Kuby to  - moim zdaniem - jazda obowiązkowa!

Hmm do czego by to porównać. Mam. Praca to coś jakbyś zapiął cykade na oczku na którym chodzi najdrobniej, a jednak zachowuje dużą amplitudę drgań. Chciałem nakręcić filmiki z pracą Flexa, Prixa i smużaczka ale w wannie nic z tego nie wychodzi :(