Skocz do zawartości

K.S. Lure Baits.

kubaS 1

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląd, praca, wszystko spoko. Zastanawiam się tylko nad jednym. Ster wskazuje na to, że chcemy go prowadzić bliżej powierzchni. Z drugiej strony bardzo duże przeciążenie korpusu powoduje, że wobler szybko tonie. Czyli generalnie mamy wobler-pocisk to strasznie długich rzutów i do prowadzenia w kipieli rzecznej pod powierzchnią wody. Dobrze interpretuje?

Może się czepiam, ale wydaje mi się, że konstrukcje "z jajem" przekroczyły już stadium wytłumaczalności, a weszły na stadium "byle jak najcięższy i żeby się trochę ruszał"...

Bliżej powierzchni to nie do końca ale na pewno bliżej niż dalej bo 0.8-1m.

Przy daniu mu dużej masy obciążenia, woblerek nie startuje od pierwszego ruchu, ale dalej zachowuje parametry tego z 1g obciążeniem: czyli lusterkowanie w opadzie, praca pi razy drzwi taka jak na filmie no i oczywiście oba toną :D

Pracy tego przeciążonego nie pokaże w wannie, ale obiecuje że jak tylko będzie cieplej i woda na to pozwoli to porównam pracę obu na filmie ;)

Nie zrozumieliśmy się ;) Fizycznie patrząc, to wobler stworzony na szybki nurt (masa). Jednakże kąt steru wskazuje na prawidłowość prowadzenia bliżej powierzchni. Reasumując wydaje mi się, że nie jest do końca to jajo potrzebne do osiągnięcia tego co osiągnąłeś, a szkoda szpecić, bo malowanie i cała reszta na prawdę pierwyj sort ;)

Twoje przynęty mają swój styl,każdego innego lurebuildera, moje też, a składa się na niego również jajo. Łowność to rzecz święta w przynęcie, jak sama nazwa mówi, ale fajnie jest jak woblerek fajnie wygląda, pracuje i ma swój styl ;)

A jak wam obu nie pasują moje jaja to nie oglądajcie :D to intymne sprawy :D

Edytowane przez kubaS 1

Jajo is my style :D

Nowy sprzęcik zakupiony do pracowni ;)

attachicon.gifDSC_0111.jpg

attachicon.gifDSC_0113.jpg

Kuba,fajny sprzęcik... ;) Jeśli się jeszcze przyczyni do szybszej i przyjemniejszej pracy nad Twoimi super wobami to już w ogóle klasa będzie... :D pzdr