Skocz do zawartości

K.S. Lure Baits.

kubaS 1

Rekomendowane odpowiedzi

A powiedz mi Kubo, ile odlewów wytrzymają Twoje formy? Myślę co by też sobie sprawić takową.

Jak do tej pory pierwsza forma którą zrobiłem wytrzymała ponad 200 odlewów i jeszcze się trzyma dobrze :D

Jeśli dalej uda mi się utrzymać z pracą to co teraz otrzymałem to będą to niesamowite woblerki. Oba modele i Dr i Shallow mają nieregularne odjazdy a to w lewo a to w prawo przy czym nie wykładają się :)

Koniecznie nagraj filmik i pokaż :-)

Miałem nagrać wczoraj nad wodą ale woda nie pozwoliła na to, była zbyt trącona :( 

Przed pięcioma minutami listonosz przyniósł mi paczuszkę z wobkami Kuby :D , w środku brzanówy, uklejki i prixy w nowych malowaniach. Muszę powiedzieć że Kuba wszedł tymi malowaniami na najwyższe wyżyny :lol:  aerografu, od dłuższego czasu malował bardzo ładnie i czysto :)  ale to co teraz widzę, no...................... dzięki Kuba

Uwaga ! Uwaga !

Konkurs!

Ogłaszam konkurs na nazwę dla dwóch moich woblerków :)

Dla woblerka brzanowego :

post-50848-0-12995900-1382902739_thumb.jpg

Oraz dla dwóch uklejek:

post-50848-0-75332200-1382902718_thumb.jpg

Zasady konkursu:

1. jeden użytkownik może podać po jednej nazwie dla obu woblerków.

2.nazwy zweryfikuje jury :D

3.Konkurs trwa do 10 listopada ze względu na święta.

Nagrody

Osoby, których to nazwy najbardziej mi się spodobają dostaną  po 3 szt. woblerów mojej stajni :)

Do dzieła !!!

Edytowane przez kubaS 1
  • Like 2

dla brzanówki proponuję nazwę - Barbus - pierwszy człon łacińskiej nazwy brzany (Barbus barbus)

dla uklei proponuję nazwę -Kosłacz- dawna i już troszkę zapomniana nazwa jazia (myślę,że będę łowił na te wobki jazie ;) )

Brzanówa - to ja przewrotnie proponuję "Brzanówa" ta nazwa już trochę przylgnęła do tych wobków i jak ktoś mówi czy pisze "Brzanówa" to od razu mam Twoje wobki Kubo przed oczami, nie rezygnował bym z niej bo jest prosta, chwytliwa, łatwa do zapamiętania, od razu wiemy co autor woblera miał na myśli podczas strugania, ano wobler na brzany. I co najważniejsze jest już rozpoznawalna i kojarzona z Twoim wobkiem na pannę z wąsem. Także moim typem jest "Brzanówa" :)

Uklejka - Uklejka K.S.