kubaS 1 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Toż waćpan wdzięczny za podbijanie być powinien Ja tam jedną ręką strugam, a drugą piszę bo pracownie mam w połowie na biurku zorganizowaną... niestety wyrzynarka 50km ode mnie. Ale jak sie do niej dorwałem w Szczepana to 'ćwiartkę' wyciąłem Powodzenia w laniu piany Kuba A żeby nie było 100% offtopa... coraz fajniej te Twoje 'wobki z jajem' wyglądają. Kiedyś trzeba będzie zrobić jakieś zamknięte 2-osobowe zawody Jedne u Ciebie i jedne u mnie. Będą to oczywiście zawody o złote jajo No i od razu lepiej Oczywiście zapraszam, może nawet w końcu uda mi sie zorganizować ten zlot u mnie w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zapraszam na 'zawody' do nas Będziemy organizować 2 edycję Nizinnego Jazia Bystrzycy (oczywiście na żywej rybie)Zawody celowo w cudzysłowie, bo głównym celem jest dobra zabawa i spotkanie przy kiełbasce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Mówiąc pstragowa piąteczka miałem na myśli ten projekt Edytowane 30 Grudnia 2013 przez kubaS 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 będzie klenie łowił... ps.Szczęśliwego Nowego Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 No mam nadzieje że też Wzajemnie Krystian i dla Wszystkich użytkowników j.pl również Wszystkiego Dobrego w nadchodzącym nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Nic nie robie, ale niedługo to sie zmieni ławiczka w naturalnym środowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Zanim powiększyłem zdjęcie ławiczki, myślałem, że to stado karaluchów w naturalnym środowisku Edytowane 8 Stycznia 2014 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zanim powiększyłem zdjęcie ławiczki, myślałem, że to stado karaluchów w naturalnym środowisku Hah, na szczęście to nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 fajny sdr-ek tylko te jaja na wierzchu naprawde juz wkurzają he hee Można je schować?Piekny wobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 fajny sdr-ek tylko te jaja na wierzchu naprawde juz wkurzają he hee Można je schować?Piekny wobek Wiesz co. Aby w tym modelu uzyskać taką pracę jaką uzyskałem to jaja muszą być a po drugie This is JAJO style by K.S. Lure Baits 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Może się narażę Kubie ale nie mogę się powstrzymać.Zauważyłem pewną zależność jeśli chodzi o woblery z jajem i bez. Mianowicie ciężej jest wykonać wobler z obciążeniem w środku i być pewnym że tak dociążony będzie pracował idealnie/stabilnie. Podpinając kulkę ołowianą zmienia się punkt wagowy, śrucina ze względu na swój ciężar własny zawsze ciągnie do dołu nie dając lżejszej części woblera "szaleć" (Chodzi mi o część drewnianą). Oczywiście na to wszystko składa się odpowiedni kąt steru jak i jego długość.Wg. mnie "jajo" jest najłatwiejszym sposobem na dociążenie. I tylko kwestia czy się komuś podoba czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Może się narażę Kubie ale nie mogę się powstrzymać. Zauważyłem pewną zależność jeśli chodzi o woblery z jajem i bez. Mianowicie ciężej jest wykonać wobler z obciążeniem w środku i być pewnym że tak dociążony będzie pracował idealnie/stabilnie. Podpinając kulkę ołowianą zmienia się punkt wagowy, śrucina ze względu na swój ciężar własny zawsze ciągnie do dołu nie dając lżejszej części woblera "szaleć" (Chodzi mi o część drewnianą). Oczywiście na to wszystko składa się odpowiedni kąt steru jak i jego długość.Wg. mnie "jajo" jest najłatwiejszym sposobem na dociążenie. I tylko kwestia czy się komuś podoba czy nie Spoko. Ja bym dodał do tego,że jajo to też doskonały sposób, na wepchnięcie większej ilości Pb do wobka, co nie we wszystkich moich wobkach dałoby się bez jaja Ta stabilność nadawana woblerowi dzieki jaju bardzo mi pasuje, rybką też wiec jak na razie nie planuje zmieniać tego, większosć moich wobków sprawdzam z obciążeniem w środku i na zewnątrz Edytowane 8 Stycznia 2014 przez kubaS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Nowy materiał dotarł Jeszcze dziś pokaże pierwsze odlane i pomalowane nowe modele Edytowane 11 Stycznia 2014 przez kubaS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Te z jajem świetnie się prezentują chętnie przygarnął bym jakiegoś na testy ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Ja Kubo dziś zaczynam przygodę z foamitem. A jak tobie idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Nie idzie mi szczerze mówiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Kuba, jak coś chętnie odkupie jakby Ci pianka nie podeszła ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Może Wy pomożecie. Po 20 minutach pianka jest jeszcze lepka, krucha, pęcherze są w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz 1973 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Kuba sprzedaj to Homegeonowi (niech się chłop męczy ), a Ty kupuj żywicę RENCAST FC 52 i problem z głowy. Formy na upartego to i z plasteliny zrobisz, po 30 min odlew jest na tyle twardy, że możesz go z niej wyjąć. Z lekkim wypełniaczem, 3cm wobler ma 1,5-1,6 gr. jest twardy,powierzchnia jest gładka odlewy nie niszczą formy itd. czego więcej chcieć. Technologia jest moim zdaniem też dużo prostsza, a jeszcze jedno, na forum piszą że piana jest szkodliwa. A widzisz tak się zapędziłem, że zapomniałem napisać, że bardzo fajne woblery robisz. Dziękować nie musisz, pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Albo feather lite Nawet laik sobie z tym poradzi, nie gazuje po 20-30 minutach gotowy piekielnie mocny i twardy odlew gotowy do malowania i lakierowania Zobacz u mnie wątku jakie były pierwsze odlewy z prowizorycznej formy. Edytowane 11 Stycznia 2014 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Znalazłem już błąd jaki robiłem Mariusz dzięki za podpowiedź, nie omieszkam kiedyś sprawdzić tej żywicy Edytowane 11 Stycznia 2014 przez kubaS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz 1973 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Jedyny błąd jaki zrobiłeś, to to że kupiłeś piane , ale dobrze, że sam go znalazłeś. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Piana jest ok, błąd znalazłem i wyelinowalem Teraz foam it mi już pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi