Skocz do zawartości

K.S. Lure Baits.

kubaS 1

Rekomendowane odpowiedzi

Przedostatni jest tak bardzo "klasyczny". Świetny, lecz nie nowatorski. Natomiast ostatni ma bardzo oryginalną "sukienkę" ;)

O tym żuku, co @guciolucky wspominasz - pamiętam. Nie warto mówić za dużo, mógłby przyczynić się do znacznego uszczuplenia ilości kleni :)

I jeszcze mała uwaga do @Kubas'a1 (wolałbym zwracać się do Was obu po imieniu - co zrobić, nosicie to samo :D), drogi Kubo, Twój robal bardzo różni się od moich. A gdyby był identyczny, też nie miałbym żadnych pretensji - bo niby czemu? Gdybym ukręcił Jętkę Majową to co, miałbym wszystkim zabronić kręcenia podobnych? Toż to głupota by była :D

Rób to, co uważasz za słuszne, ciesz się tym i nie zwracaj uwagę na "złe języki". Jeśli kiedyś zechcesz się zainspirować jakimś moim woblerem, będę dumny.

Pozdrawiam :)

Dzięki Janusz ;)

Resztę tego tematu wyjaśnię sobie z gościem twarzą w twarz jutro ;)

Bo nie znam innych gąsienic, a wmawia mi że kopiuje czyjąś twórczość, w temacie robaków nie da się wiele pokombinować ;)

Edytowane przez kubaS 1

Janusz, przedostatni. Jeśli chodzi o woblery typu żuk to dla mnie istnieje tylko jeden zabójczo skuteczny model i w sumie od jakiegoś czasu nie eksperymentuję w tym zakresie bo wiem, że lepszy nie istnieje  :P

Kuba teraz to zasiałeś we mnie ziarenko ciekawości na maxa... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Dzięki Janusz ;)

Resztę tego tematu wyjaśnię sobie z gościem twarzą w twarz jutro ;)

Kuba,spotkanie face to face....? :ph34r: :ph34r: :ph34r:

ps Tylko bez rękoczynów proszę bo wiesz,że z połamanymi rękoma ciężko się maluje woblery... :o ;)

Ten "Klasyczny" wobler po ostatecznym dopracowaniu może stać się największym pogromcą napływowo-przelewowych kleniojazi. Jest to typowo zawodniczy wzorek jednak nigdy nie był wytwarzany na większą skalę i mało kto wie jak powinien pracować. Jest kilka istotnych szczegółów, które powodują, że potrafi podnosić ku sobie naprawdę tłuste ryby. Widziałem efekty, sam też miałem okazję się przekonać, trzymam kciuki, żeby Kubie udało się uzyskać wszystkie porządne cechy tego modelu. 

• Like 1

To prawda, mam kilka takich 2cm woblerków o kształcie bardzo podobnym do tego Kuby.Padło na nie bardzo dużo medalowych kleni/jazi z odry i nie tylko  :) Ty, guciolucky chyba też je masz bo z tego co pamiętam brałeś ode mnie namiary na twórcę ;)