Skocz do zawartości

Boleń zyciówka teraz ja

Michumm

Rekomendowane odpowiedzi

mówiłem 65,6 nieco większa od mojej największej, bardzo ladna rybka, może miarka trochę inna :D

a żeby zmienić temat - teraz, tak późno, kiedy bolenie juz właściwie nie chlapią gdzie ich szukacie?

hol 15 sekund? czemu nie, moją, nieco mniejszą :D, wyciągałem pewnie niewiele dłużej

a zeby zmienić temat - teraz, tak pozno, kiedy bolenie juz właściwie nie chlapią gdzie ich szukacie?

Cześć,

Ja tydzień temu szukałem ich pod wodą :lol: i stwierdzam, że stały przy burcie w warkoczach nieopodal wszelkich zastoisk, w których ukleja mogła by na chwilę odpocząć podczas zimowej podróży w górę rzeki do zimowisk.

Pozdrawiam

Remek

Widzę, że humory dopisują. To dobrze! Interesujące zdanie o migracji uklei. Daleko, tak z Warszawy, emigrują w górę rzeki?

Do zimowisk czyli tam gdzie spokojnie przetrwają do następnej wiosny. To jednak nie znaczy, że do źrodeł.

Pozdrawiam

Remek

@Tomek,

sam widzisz jaki wyszedł ci wynik w długości...

Komuś kto łowi rapy od wielu lat, takie zdjęcie daje dużo do myślenia. :wacko:

@Mgor,

...teraz, tak późno, kiedy bolenie juz właściwie nie chlapią gdzie ich szukacie?...

- wiele razy już powtarzałem, że aby złowić bolenia wcale nie trzeba go widzieć chlapiącego się na powierzchni. Jest wiele znaków na wodzie i pod wodą, które mówią o tym, że boleń jest w łowisku. Trzeba dokładnie wszystko obserwować i każde dziwne zachowanie drobnicy może nam powiedzieć gdzie jest rapa, albo czy w ogóle jest w łowisku.

Na jesieni najlepsze wyniki mam w okolicach warkoczy i przelewów. Warunek to spowolnione zakątki wody gdzie może utrzymać i wygrzać się drobnica.

Zmierzyłem rybkę na ekranie mojego kompa i ma ok 13 cm.

Szerokość ręki z rozwiniętymi palcami ma 2 cm.

Czyli ryba ma 6,5 rozwartych dłoni.

Moja dłoń z rozwartymi palcami ma ok 12 cm

Rachunek prosty 6,5 x 12 = 78 cm

Czyli jest wielce prawdopodobne, że ta rybka ma tyle ile pisze jej łowca.

http://foto.rybieoko.pl/var/foto/storage/images/kategorie/tr ofea/klen/127123-1-pol-PL/klen_imagelarge.jpg

Przypadly mi do gustu Wasze sposoby analizy na palce i dlonie wielkosci okazow ze zdjec. Bez ironii.

Powyzej link do wymierzenia :D Z ironia :D

Pozdrawiam

Guzu

http://foto.rybieoko.pl/var/foto/storage/images/kategorie/tr ofea/klen/127123-1-pol-PL/klen_imagelarge.jpg

Przypadly mi do gustu Wasze sposoby analizy na palce i dlonie wielkosci okazow ze zdjec. Bez ironii.

Powyzej link do wymierzenia :D Z ironia :D

Pozdrawiam

Guzu

No ale ta fotka przerasta moje zdolności analityczne bo nie ma na niej dłoni na rybie :( :(.

Tu przydały by się bardziej skomplikowane techniki analityczne.

(prawie tak skomplikowane jak geometria wykreślna) :D :D :D :D

A może jest na Jerkbaicie pracownik laboratorium amalitycznego policji ?????????

:lol: :lol: :lol: :lol:

@Cezorator, Mifek, Phala :mellow:

Moj glowny problem w analizie tego materialu, to trudnosc zidentyfikowania tego co wisi po lewej stronie pod koszula.

Z recznikami po prawej nie mialem problemu B)

Swoja droga klen grubas - prawie jak przedramie wieszaka, na ktorym wisi...

Guzu

p.s. fanastyczna polka pod lustrem :D