yglo Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Witam kolegów,chcialem sie z wami podzielic miła dla mnie i ciekawa wiadomoscią;Zbudowałem sobie wedke na blanku Batsona IC847-3, ale oczywiscie podkorciło mnie aby ja ciut przezbroic i tak sie sprytnie do tego zabrałem, ze złamałem czesc szczytową Z pomocą kolegi napisalismy @ na stronie Batsona z pytaniem czy mozna kupic u nich czesc szczytowa i ile by kosztowała.Odp była tego samego dnia: przyslij połamana czesc bez przelotek (mozesz ja pociąć) a cena elementu to 14usd. Tak zrobiłem: koperta bąbelkowa, szczytówka pocieta na 4 kawałki, wysyłka do USA 3,5zł Po tygodniu mam @, ze szczytówki nie moga dobrac i czy moga byc dwie czesci górne za cene 14usd + przesyłka i czy to mi odpowiada. Odpisalismy, ze ok, na 3@ rozbiłem dane z karty kredytowej.... Czyli 14 usd + przesyłaka 25 usd...A za tydzien listonosz przyniósł mi cały blank, pełne trzy składy w solidnej PCV i z karta gwarancyjną.Szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Ciekawe jak z zamawianiem całych blanków prywatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Nom też jestem ciekaw bo znając życie to cały blank za ok 40-50 USD zależnie od blanku ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Nom też jestem ciekaw bo znając życie to cały blank za ok 40-50 USD zależnie od blanku ;D 114.48 dolców, sugerowana cena detaliczna. Wystarczy spojrzeć na ich stronę. @yglo, jakim cudem złamałeś ten blank? Ja próbuję od paru lat i nici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Przciez nie na rybach Zdjemowałem przelotkę i mi sie zapalniczki pomyliły .... taką wziąłem palnikową, co na wietrze i w deszczu zapala i pali sie...Bujo nie pytaj, bo do tej pory nie jestem w stanie pojąć mojego zaciemnienia Tak ze teraz mam blank w pełnym trójskladziei dodatkowo dolnik i czesc srodkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Nom też jestem ciekaw bo znając życie to cały blank za ok 40-50 USD zależnie od blanku ;D 114.48 dolców, sugerowana cena detaliczna. Wystarczy spojrzeć na ich stronę. @yglo, jakim cudem złamałeś ten blank? Ja próbuję od paru lat i nici Sorka nie popatrzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 travele są drogie jak sk... największe przegięcie to chyba St.Croix gdzie trzy-częściowy travel z SCII kosztuje równowartość blanku z SCV ( $170 !) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zawsze można z 2 częściowego zrobić 4 na spigotach. Nasi rodzimi rodmakerzy znaja temat. Najlepsze widziałem ze stajni XRods ... lecz mogło się wiele zmienić patrząc co wieść niesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Powiem szczerze, że za wyjątkiem niektórych patyków tzw. JDM jakoś nieszczególnie mam zaufanie do tego typu rozwiązań... nawet pomijając kwestię automatycznej w takim wypadku utraty gwarancji [ która to uprawnienie, jak widać po tytule tego wątku, czasem może mieć znaczenie ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 E tam czego to się nie robi dla ... ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 tia, a CTS w 4-ro składzie niecałe 400$ za blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 W tych czasach made in N.Z. ma swą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zamysł watku był taki, by pochwalic sprawnosc i zyczliwosc ludzi z Batsona. Moze koledzy maja doswiadczenia z innymi firmami... np (bez wnikania w powody) połamał sie ST.Croix .... Panie Sławku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Witajcie jeśli zrobiłem wędkę w pracowni i teoretycznie na blank jest gwarancja to co ona obejmuje. Złamałem cześć szczytową przy mocowaniu się z zaczepem. Mam jakieś szanse rościć naprawy gwarancyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Gwarancję masz raczej na wady materiałowe ukryte i wykonanie, przy takim złamaniu jak opisujesz to gwarancji ci nie uznają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 No właśnie ... jak udowodnić wadę materiałową ? zrobić prześwietlenie blanku ?Nie mam doświadczenia ale jakoś dziwnie pękła - jakby obcięta nożem.Już się pogodziłem ze strata i kosztem naprawy ale warto wiedzieć kiedy i co mi przysługuje Dotychczas blank wytrzymywał dużo większe obciążenia a tu przy lekkim zaczepie ( o żyłkę w wodzie ) trzasnął w pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 to ze strzelil TERAZ przy niewielkim zaczepie niewiele znaczy. Niektore urazy nie sa natychmiastowe. Przy np oderzeniu w kij mogą pojawić się mikrorysy ktore z czasem sobie powolutku postepuja az pewnego pieknego dnia nastepuje WYSOKIE C - czyli strzal... a pozniej sie czlowiek glowi o co chodzi ze kij strzelil pod gumka 10g mimo ze opisany do 25g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Tak też sobie tłumaczę Kijek zrobiony na wiosnę, był nad wodą z 10 razy i masz .... taki klops. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Podesłać do fachowca nie zaszkodzi, niech się wypowie ten co składał, może będziesz miał farta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Chłopie nad czym dywagujesz, ślij do pracowni i nic nie dumaj.To jest wada materiałowa i pikuś.Kij jest na gwarancji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Może najpierw zadzwoń do pracowni, zamiast od razu wysyłać w ciemno (choć powinno być bezproblemowo). Na ogół, firmy robiące blanki biorą takie historię na klatę. Przez pracownię, może być taniej, jeśli idzie o wysyłkę, no i ponowne uzbrojenie. Każda marka ma swoją politykę gwarancyjną. Warto poczytać, co jest jakim uszkodzeniem ,jak przyjmują zwroty itd., ponieważ są pewne różnice w tym względzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi