Skocz do zawartości

Przynęty Kondzia

Kondziu

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Dzisiaj podczas testów mikrusa siadł mi w miejscu, w którym łowi jazie @Skalka, szczupak taki lekko ponad 40cm. Wszystko fajnie, chociaż 'k...........' poleciały za nie ten gatunek  :D
Ale do czasu... w następnym miejscu obcinka i wobek jest już historią :angry: A taki pikny byl, amerykancki...

Ludzie dlaczego zmuszacie mnie do ciągłego upominania was za wulgarne słownictwo ? Regulamin punkt nr 1 .

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...

Dłuuugie maturalne wakacje dały mi sporo czasu na przemyślenie mojego wędkarskiego nastawienia ;) Znudzony lekko ultra-super-hiper-lightem zacząłem szukać 'cięższej' alternatywy spędzania czasu nad wodą. Konsekwentnie zrozumiałem, że wędkarstwo nie polega wyłącznie na świeceniu 'jajami' nad wodą w pogoni za wszystkimi bezzębnymi drapieżnikami. Dlatego rozpocząłem prace nad przynętami większego kalibru, na ryby które jednak posiadają ząbki. :)

1y51.jpg

Na dniach spróbuję zrealizować wszystkie plany związane z zakupioną wyrzynarką i szlifierką taśmową. Modele już istnieją w moim roboczym kajeciku. ;) Więcej już wkrótce...

PS. Mimo wszystko nie zaprzestanę produkcji moich mikrokillerków. :D

qdfv.jpg

Pozdrawiam
Konrad Kopański

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Kontynuacja wątku większych przynęt jest, aczkolwiek się przeciąga. Te pojadą do kolegi na testy sandaczowe...
c0c5.jpg[/img]

Natomiast z kopyta ruszaj produkcja przynęt na jazie, klenie oraz pstrągi. To tylko mała część (ok.100szt) tego co planuje na ten sezon zimowy. Jeśli się wszystko uda już w styczniu nagrywane będą pierwsze filmiki z wypraw, w których główną rolę zagrają oto te maleństwa :)
eja1.JPG

Uploaded with ImageShack.us

• 3 tygodnie później...

To może pójdę za ciosem i wstawię od 4 propozycje kolorystyczne mikrusów ze zbiorowego zdjęcia powyżej :) Wagowo będą oscylowały w granicach 1,0-1,1g z kotwiczką UL Ownera, przy długości 15mm. Tonące. Są lekko pękate, a nazwa wzięła mi się sama przy caponowaniu kiedy wydawało mi się że na drucikach wiszą pestki :D. A że horyzonty wystają trochę poza Polskę, nazwałem nowy przybytek "Pip", czyli po angielskiemu pestka. ;) Zapraszam do oglądania

Grafitowo-Pomarańczowy
lerb.jpg
Oliwkowo-Srebrny
vb5.JPG
Złoto-Beżowy
suq2.jpg
Srebrno-pomarańczowy
62f.JPG