Skocz do zawartości

Przynęty Kondzia

Kondziu

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z wieloma pytaniami o moje woblery i moje przerobowe... :)
Za jakiś tydzień (z małą nawiązką). Pojawi się kolejna spora partia Flickerów. Będą też 2 rodzaje kleniówki. Jedna klasyczna, druga tochę mniej ;).
Igiełki Maxi cieszą się dużym zainteresowaniem, wielkie dzięki. Niestety przez to że mam sporo innych wobków na wykończeniu kolejna partia wyjdzie za jakieś 2-3 tygodnie. Będzie to około 40 sztuk w rozmiarze 3,5cm i 30 sztuk w rozmiarze 4,5cm.
Były też zapytania o woblery pstrągowe. One prawdopodobnie wyjdą w dosyć sporej serii na początku marca. Będzie to ok. 100 sztuk w wielkości 6cm i 180 sztuk w rozmiarze 4,5cm

Pozdrawiam ;)

• 3 miesiące temu...

Oj, dawno tutaj nie zaglądałem. Dzięki Zielony (a może raczej Piotrze ;)). Talent o ile jakiś mam, odziedziczyłem po matce, która jest pedagogiem-plastykiem :)

Żeby odświeżyć wątek zapodam kilka zapowiedzi. Projekty są już finalnie dopieszczone. Jak dobrze pójdzie to na 2015 stworzę jakiś fajny katalog :)

Flicker 15mm

2woww7c.jpg

Fry 20mm (Dawniej "Igiełka")

m9a7wp.jpg

I nowy wobler 55mm, lekko baryłkowaty, głębokoschodzący. Jego protoplaści dzielnie łowili okonie i szczupaki w głębszych rzekach, ale też inne gatunki nim nie gardziły.
Nazwę podam już wkrótce :)

ele3j8.jpg

• Like 1

• 8 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Na początku pochwalę się boleniówką. 6.5cm 7g. Ładnie wyważona, leci daleko. Praca też mniej więcej taka jaką zamierzałem, czyli baaardzo drobna z lekkim wężykiem (błyska brzuszkiem). Wczoraj na Odrze pogonił go taki 50'tak, ale nie trafił, wiec chyba nie jest źle :D Owy kawałek balsy jest jeszcze w testach, wiec jeśli macie jakieś sugestie to chętnie wysłucham ;)

c4b5b1ed46664f50.jpg

Pozdrawiam

Edytowane przez Kondziu
  • Like 2

Wczoraj Blob'y pokosiły, a i boleniówce coś się dostało ;)
Przyłów sprawnie podebrany i szybko wypuszczony. Dobrze jest mieć kogoś kto szybko cyknie fotę, żeby niepotrzebnie nie zwlekać z wypuszczeniem :)

42ecdb27ff64121dmed.jpg

d40b86d2da315b66med.jpg

Pozdrawiam

Przypominam o zasadach zamieszczania zdjęć i RAPR

Edytowane przez milupa
  • Like 3

Ostatnio szperałem sporo po folderach robiąc porządki w zdjęciach. Świetny wgląd w postępy. Widać wszystkie popełnione błędy oraz słusznie wyciągnięte wnioski ;)
Na początek historia Igiełki która trwa ok.3-4lat ;)

Protoplasta. O dziwo niedościgniony w pracy przez kolejne 2 wersje. Nakosił tyle ryb, że szok. Szkoda że już ich nie mam :(
29104c16d073062bmed.jpg

Dłuższa wersja. Niby była ok, ale czegoś mi w niej brakowało. Woblerek był lekko ociężały, a praca delikatnie mi nie odpowiadała.
c48e45a517e3ac8emed.jpg

Kiedy nastała chwilowa moda na "a może by tak schować to jajo"
NIE! :D
Przesunięcie środka ciężkości to nie był dobry pomysł. Wobler pracował tak jak chciałem, ale miał opóźniony start w stosunku do tych z jajami. To eliminowało go z rozgrywki na wolno płynących wodach na których łowiłem.
639ebae07e907727med.jpg

Następnie był powrót do jaj i zabawa z kształtem. Na zdjęciu wersja do wolnego (lewa) i do szybkiego (prawa) prowadzenia. Było już bardzo blisko tego co chciałem finalnie osiągnąć
9800f3b5d163c96fm.jpg b40f25cc53359389m.jpg

Tutaj było już bardzo, baaaardzo blisko, wiec pozwoliłem sobie na fanaberie z wyglądem :D
0e2758de29ea8f3emed.jpg

Finalna wersja wisi kilka postów wyżej. Drobna migotliwa praca, delikatne, gęste lusterkowanie w opadzie, start przy najmniejszym ruchu, lotność oraz stabilność niezależnie od prędkości nurtu. Myślę że się udało ;)

Pozdrawiam

• Like 1

• 9 miesięcy temu...

Chwila przestoju była, ale wracam :) i będę sukcesywnie cosik wrzucał.

Na początek 2 Pip'ki 15mm
08aca25605ab590fmed.jpg336a116e70cf0fefmed.jpg

I ich "surowi" 20mm bracia
c8d7e710f2032b00med.jpg

Przy okazji pierwsze próby z pianką na Flickerze 25mm. Przy czym zaznaczam, że przeniesienie pracy z balsy na piankę jest trudne, bądź niemożliwe. W szczególności przy założeniu pracy jakie było w drewnianej wersji.

Teraz uświadamiam sobie że te ze zdjęcia przeszły na tyle gruntowną rewizje steru i obciążenia że zgubiły słynne jajo :D

a31effa7d7093068med.jpg

No to jedziemy z koksem :)
e163f1f52e7391bemed.jpg

Pozdrawiam
Konrad

PS. Jak ktoś ma czas i bawi sie w fejsbuki to zapraszam: https://www.facebook.com/KKLures/