Kondziu Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) Filmik z pracą Pip'a - wersja BETA+ (oglądać w 1080p) Edytowane 5 Lutego 2014 przez Kondziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Dzisiejszy amator Filcker'a 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Ładny a kolorki wobasków jeszcze ładniejsze :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 W związku z wieloma pytaniami o moje woblery i moje przerobowe... Za jakiś tydzień (z małą nawiązką). Pojawi się kolejna spora partia Flickerów. Będą też 2 rodzaje kleniówki. Jedna klasyczna, druga tochę mniej .Igiełki Maxi cieszą się dużym zainteresowaniem, wielkie dzięki. Niestety przez to że mam sporo innych wobków na wykończeniu kolejna partia wyjdzie za jakieś 2-3 tygodnie. Będzie to około 40 sztuk w rozmiarze 3,5cm i 30 sztuk w rozmiarze 4,5cm.Były też zapytania o woblery pstrągowe. One prawdopodobnie wyjdą w dosyć sporej serii na początku marca. Będzie to ok. 100 sztuk w wielkości 6cm i 180 sztuk w rozmiarze 4,5cmPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Ty Kondziu masz jednak za dużo wolnego czasu. Może drugi kierunek sobie weź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Ten dodatkowy kierunek to powinno być MALARSTWO . Sądząc po plastycznym kamuflażu na fotce z okoniem i po malowankach woblerowych trzeba stwierdzić, że jest potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Oj, dawno tutaj nie zaglądałem. Dzięki Zielony (a może raczej Piotrze ). Talent o ile jakiś mam, odziedziczyłem po matce, która jest pedagogiem-plastykiem Żeby odświeżyć wątek zapodam kilka zapowiedzi. Projekty są już finalnie dopieszczone. Jak dobrze pójdzie to na 2015 stworzę jakiś fajny katalog Flicker 15mmFry 20mm (Dawniej "Igiełka")I nowy wobler 55mm, lekko baryłkowaty, głębokoschodzący. Jego protoplaści dzielnie łowili okonie i szczupaki w głębszych rzekach, ale też inne gatunki nim nie gardziły.Nazwę podam już wkrótce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Kondziu, co się stało, że się ze........? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 A jednak ktoś pamięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 czekamy na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo90 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 wiecej juz chyba nie trzeba rysowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Zakopałem się w studiach, pracy i obowiązkach Koło tysiaczka poklejonych korpusów kilku modeli leży w pudełku i czeka na zbawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Jeszcze kilka dni i pokażę co wyszło z tych pomazanych desek. Jeszcze tylko stery i ustawianie. Kilka zrobiłem wcześniej, ale rozeszły i nie mam zdjęć ;/ Tutaj kolorystyka ostatnich Igiełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 To idąc za ciosem wrzucę zdjęcia dorzucę wszystkie dotychczasowe interpretacje kolorystyczne Blob'a. Która najlepsza? http://pl.tinypic.com/usermedia.php?uo=nvlS1L5AwLNMJkcI5QHzVoh4l5k2TGxc#.VU47JZNvjiA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Wszystkie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) Dzięki @Demowsky Dzisiejszy temat to Fario40 w aranżacjach sprayowych i lakieru do paznokci Pozdrawiam Edytowane 10 Maja 2015 przez Kondziu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Na początku pochwalę się boleniówką. 6.5cm 7g. Ładnie wyważona, leci daleko. Praca też mniej więcej taka jaką zamierzałem, czyli baaardzo drobna z lekkim wężykiem (błyska brzuszkiem). Wczoraj na Odrze pogonił go taki 50'tak, ale nie trafił, wiec chyba nie jest źle Owy kawałek balsy jest jeszcze w testach, wiec jeśli macie jakieś sugestie to chętnie wysłucham Pozdrawiam Edytowane 14 Maja 2015 przez Kondziu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 To przyszedł czas na finalną wersję Igiełki20- 20mm- 1,5g tonący- Bardzo drobna praca, startuje przy dosyć wolnym prowadzeniu. Można spokojnie postawić w nurcie i będzie pracowała.- Drobne lusterkowanie w opadzie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) Wczoraj Blob'y pokosiły, a i boleniówce coś się dostało Przyłów sprawnie podebrany i szybko wypuszczony. Dobrze jest mieć kogoś kto szybko cyknie fotę, żeby niepotrzebnie nie zwlekać z wypuszczeniem Pozdrawiam Przypominam o zasadach zamieszczania zdjęć i RAPR Edytowane 17 Maja 2015 przez milupa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Fajne te igiełki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 A dziekuje są jeszcze w większej wersji 3,5cm. Zdjatka wrzucę na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) Dzisiaj jeden bolek 50 parę centów na boleniówke i kleń kolo 40 spięty na igiełke 20mm... Ech te male kotwiczki... Chociaz to dobrze bo polowalem na 50'tke ktora stalą za nim Edytowane 18 Maja 2015 przez Kondziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Ostatnio szperałem sporo po folderach robiąc porządki w zdjęciach. Świetny wgląd w postępy. Widać wszystkie popełnione błędy oraz słusznie wyciągnięte wnioski Na początek historia Igiełki która trwa ok.3-4lat Protoplasta. O dziwo niedościgniony w pracy przez kolejne 2 wersje. Nakosił tyle ryb, że szok. Szkoda że już ich nie mam Dłuższa wersja. Niby była ok, ale czegoś mi w niej brakowało. Woblerek był lekko ociężały, a praca delikatnie mi nie odpowiadała.Kiedy nastała chwilowa moda na "a może by tak schować to jajo"NIE! Przesunięcie środka ciężkości to nie był dobry pomysł. Wobler pracował tak jak chciałem, ale miał opóźniony start w stosunku do tych z jajami. To eliminowało go z rozgrywki na wolno płynących wodach na których łowiłem.Następnie był powrót do jaj i zabawa z kształtem. Na zdjęciu wersja do wolnego (lewa) i do szybkiego (prawa) prowadzenia. Było już bardzo blisko tego co chciałem finalnie osiągnąć Tutaj było już bardzo, baaaardzo blisko, wiec pozwoliłem sobie na fanaberie z wyglądem Finalna wersja wisi kilka postów wyżej. Drobna migotliwa praca, delikatne, gęste lusterkowanie w opadzie, start przy najmniejszym ruchu, lotność oraz stabilność niezależnie od prędkości nurtu. Myślę że się udało Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 To dobre to jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Chwila przestoju była, ale wracam i będę sukcesywnie cosik wrzucał.Na początek 2 Pip'ki 15mmI ich "surowi" 20mm bracia Przy okazji pierwsze próby z pianką na Flickerze 25mm. Przy czym zaznaczam, że przeniesienie pracy z balsy na piankę jest trudne, bądź niemożliwe. W szczególności przy założeniu pracy jakie było w drewnianej wersji.Teraz uświadamiam sobie że te ze zdjęcia przeszły na tyle gruntowną rewizje steru i obciążenia że zgubiły słynne jajo No to jedziemy z koksem PozdrawiamKonradPS. Jak ktoś ma czas i bawi sie w fejsbuki to zapraszam: https://www.facebook.com/KKLures/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi