Hcv Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Na prawde charakterystyczne woblerki. Te 15mm są super. Robisz takie pękate maluchy w wielkości 25-30mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Dzięki!Docelowo Pip ma być w wersjach 15, 20 i 25. Blob Który jest też pękaty, ale bardziej pociągły w 25mm i może 30mmOstatnio bawię się z trochę wiekszymi woblerami bo we Wrocławiu nie muszę już tak drobić jak w wodach koło Lublina żeby połowić Na przykład teraz schnie partia zrobionych na podstawie korpusu boleniówki 6,5cm którą wrzucałem jakiś czas temu. Modele testowe miałem już na jesieni ale szybko porwałem na Odrzańskich muszlach Będzie miał lekko wklęsły ster przez co przy szybszym obrocie korbki w jego drobną pracę wzbogacą lekkie odbicia na boki. Czy się sprawdzi zobaczymy w czerwcu na nocnych sandaczach, choć nie ukrywam że tą wielkość chapnie wszystko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 A to właśnie te 6,5cm wobki o których pisałem wyżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polmar Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Fajniutki ciekaw jestem pracy tegoż wobka. Czy jest podobna do igiełek?Ps. dobrze że już jesteś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Dosyć podobna do igiełek to fakt, tyle że igiełka idzie jak po sznurku a ten jest troche bardziej nieregularny (w granicach rozsądku oczywiście ). Z tym że nie lusterkuje w opadzie i tonie około 5cm/s Edytowane 17 Marca 2016 przez Kondziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Owoce około 8 godzin strugania Pozdrowienia dla "piankowców" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Nie wytrzymałem. Jest taka ładna pogoda, że muszę skoczyć na rybki mimo że miałem robić coś innego Wstając rano pomyślałem że miło by było mieć kilka Pip'ków (bo oczywiście szewc bez butów chodzi). Naszczęście jestem dobrze przygotowany na takie okazje lakierami i farbkami szybkoschnącymi. Od 8 w 4 godziny udało mi się pomalować, zalakierować (Vidaron), usterzyć i ustawić kilka sztuk. Jeśli ktoś jest zainteresowany tematem szybkiego robienia woblerów, dajcie znać bo mogę coś skrobnąć. Nie ukrywam że jest to dosyć przydatne, szczególnie kiedy o 18 wieczorem orientujemy się że nie mamy czym łowić następnego dnia Na zdjęciach Pip 15mm i 20mmPozdrawiamKonrad Edytowane 18 Marca 2016 przez Kondziu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Napisz koniecznie - mi zajmuje to zwykle parę tygodni Oczywiście nie ciurkiem, ale jednak... Pół godziny na wobler - może udało by się łowić wyłącznie na swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Kwestia tego jak się zbierzesz. Przy wprawie wystruganie 10 sztuk z nacięciem to niecała godzina. Zrobienie i zaklejenie stelaży podobnie. Oczywiście wszystko na 10min distal, czekasz chwilę wkładasz raz w capon. Tu trzeba poczekać te 3 godziny, ale w międzyczasie możesz wyciąć stery. Wyjętego wobka lekko szlifujesz drobnym papierem ściernym. Malujesz lakierami do paznokci. Po skończeniu malowania czekasz z koło godziny żeby lakier się utwardził i albo malujesz bezbarwnym do paznokci albo jakimś Vidaronem albo innym szybkoschnącym lakierem. Oczywiście tak robione woblerki to ostatnia deska ratunku Nie są one super trwałe, aczkolwiek mam kilka takich w pudełku już kilka lat i nic im się nie dziele. No i z taką jakością wykonania to tylko do własnego pudełka oczywiście Edytowane 18 Marca 2016 przez Kondziu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Jaki ten Vidaron stosujesz, akryl, nitro? Zamiast caponu można użyć cyjanoakrylu - nie trzeba czekać 3h i nieźle utwardza balsę, z tym że ciężej aplikować... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Jaki ten Vidaron stosujesz, akryl, nitro? Zamiast caponu można użyć cyjanoakrylu - nie trzeba czekać 3h i nieźle utwardza balsę, z tym że ciężej aplikować...Tylko, że tego cyjanoakrylu pójdzie Ci milion opakowań jak robisz dużo woblerów oczywiście Lepiej zainwestuj w Capon 0.5L i wystarczy Ci na długi czas a lakier na początku swojej przygody używałem takihttp://www.vidaron.pl/_cache/products/369-402/fit/Vidaron_lakier_zewnetrzny_1l_copy.pngtylko małą puszkę. Teraz tylko i wyłącznie Harzt Lack! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Do wobków na szybko stosuje Vidaron nitro. Nie jest jakiś świetny, ale nie waży lakierów do paznokci i niektórych farbek akrylowych z tubki.Co do podkładu możesz równie dobrze zamiast caponu użyć tego lakieru, ale wtedy będzie o wiele gorzej zagruntowany niż po nawet 1 zanurzeniu w caponie. Plusem jest to że szybko schnie 0,5-1hJak nie musisz robić w ekspresowym tempie polecam Hartz Lack jak kolega Santiago Edytowane 18 Marca 2016 przez Kondziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Dzięki za odpowiedź. W "standardowym" tempie to wiem co i jak ciekaw byłem Twojej metody ekspresowej. Widziałem na zdjęciach że bywasz nad tymi samymi rzeczkami co ja, do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Możemy po świętach spotkać się gdzieś nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie. Jest potrójna szansa na wygraną. Konkurs kończy się dzisiaj o godzinie 23 https://www.facebook.com/KKLures/photos/a.495672837167319.1073741825.447383398662930/1041693269231937/?type=3&theater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Filmik z pracą Bloba, Pip'ka 15 i 20, Fry 35 oraz ArrowZMiłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Możemy po świętach spotkać się gdzieś nad wodą Jasne, czemu nie Praca woblerków fajowa! PS. Mi to by paluchy odpadły od takich maleństw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Jasne, czemu nie Praca woblerków fajowa! PS. Mi to by paluchy odpadły od takich maleństw Jak bys robił powoli to może byś się nie poćwiartował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Hehe nie no, moje paluchy już dawno przyzwyczaiły sie do takich rzeczy. Pancerz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Kilka wobków Fario60 Nurkujące trochę głębiej. Poleciały łowić zagramanicę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Święta minęły, czas brać sie za spóźnione malowanie pisanek Szkoda tylko, że dzisiaj na rybach trafiłem na moment kiedy zrzucali z jazu wodę i płynął straszny syf...Za to wyraźnie czuć nad rzeką powiew wiosny!!Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 ArrowZ. W końcu znalazłem czas żeby kilka uzbroić i ustawić.Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę sie podzielić ... jak nie to lecą do mojego pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi