wybieram się za tydzień na jedno z augustowskich jezior. Prośba o sugestie oraz podpowiedzi na co i w jakich miejscach szukać szczupaka. Jezioro z zarośniętymi brzegami, średnia głębokość (podobno)10m, z wypłyceniami do 0,5 - 1 m, nieliczne płytkie trzcinowiska, wyspa(wokół wyspy zróżnicowana głębokość, z jednej strony około 3-5 m, z drugiej płytka, wklęsła i zarośnięta zatoka, od 0,5 do 3 m). Podczas poprzedniego pobytu o tej porze roku najlepsze wyniki dawała leniwa, biała z czarnym grzbietem guma, na lekkiej (5g) główce. Widziałem złowione przy mnie dwa egzemplarze prawie metrowe (92 i 98 cm; oczywiście wiem, że prawie robi wielką różnicę ). Ponieważ sam nie mam się czym z tego jeziora pochwalić (max.87 cm, ale przez dwa lata, odkąd się spotkaliśmy zdążył chyba podrosnąć ), chciałbym ten stan rzeczy z bożą i Waszą pomocą zmienić.
Pytanie
Grego
Witam Państwa,
wybieram się za tydzień na jedno z augustowskich jezior. Prośba o sugestie oraz podpowiedzi na co i w jakich miejscach szukać szczupaka. Jezioro z zarośniętymi brzegami, średnia głębokość (podobno)10m, z wypłyceniami do 0,5 - 1 m, nieliczne płytkie trzcinowiska, wyspa(wokół wyspy zróżnicowana głębokość, z jednej strony około 3-5 m, z drugiej płytka, wklęsła i zarośnięta zatoka, od 0,5 do 3 m). Podczas poprzedniego pobytu o tej porze roku najlepsze wyniki dawała leniwa, biała z czarnym grzbietem guma, na lekkiej (5g) główce. Widziałem złowione przy mnie dwa egzemplarze prawie metrowe (92 i 98 cm; oczywiście wiem, że prawie robi wielką różnicę
). Ponieważ sam nie mam się czym z tego jeziora pochwalić (max.87 cm, ale przez dwa lata, odkąd się spotkaliśmy zdążył chyba podrosnąć
), chciałbym ten stan rzeczy z bożą i Waszą pomocą zmienić.
Pozdrawiam,
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi