Skocz do zawartości

Oławskie wędkarzyki .

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Część ostatnio ukończonej partyjki , przeznaczone na wody stojące lub wolno płynące malowanie alla linek , japoniec ,płotka . Praca ostra dobrze wyczuwalna dość szeroka . Wykonane z żywicy Feather Lite więc niejeden szczupak zęby połamie :mellow: .

post-4503-1348917482,139_thumb.jpg

post-4503-1348917482,1793_thumb.jpg

• 5 miesięcy temu...

witam,dzisiaj dostałem zakupione wobki i jak dla mnie BOMBA :D świetnie wykonane,niesamowita dbałość o szczegóły,wogóle wabiki robią super wrażenie...a to malowanie to po prostu mistrzostwo (zwłaszcza srebrny ;))dzięki i pozdro

Tak szablonik namęczyłem się nad nim jak cholerka :lol: taka pierdółka a pare godzinek zeszło zanim wyszedł właściwie .

Na żywo lepiej te płetwy wyglądają są takie pełniejsze ;) .

Ale malowanko to tylko taka zabawa najbardziej cieszy mnie ich praca . :rolleyes:

Edytowane przez wedkarzyk1

Tak szablonik namęczyłem się nad nim jak cholerka :lol: taka pierdółka a pare godzinek zeszło zanim wyszedł właściwie .

Na żywo lepiej te płetwy wyglądają są takie pełniejsze ;) .

Dla mnie płetwy, jak do tej pory to najtrudniejsze wyzwanie.Perfekcyjnie wykonane podnoszą efekt wizualny natomiast nieudane mogą  pogrążyć najładniej pomalowany korpus.Twój szablonik mnie zainspirował i tak sobie myślę czy nie pokombinować z maskowaniem promieni płetwy kawałkami żyłki :)

Kurcze to benedyktyńska robota z wycinaniem promieni skalpelem.Ja jak na razie kombinuję z płetwami z żyłki ale wydają mi się zbyt mało widoczne.Wstawiłbym zdjęcie ale to Twój wątek i nie chcę się wcinać ;)

Dawaj śmiało :D wszystkie foty mile widziane , no może poza roznegliżowanymi panami w tym względzie dość radykalne wyznaje poglądy :D .

Skoro dostałem pozwolenie to moje próby z płetwami wyglądają tak:

attachicon.gifjpg 2.jpg

attachicon.gifjpg.płetwa.jpg

:)

Łoo fajny efekt :)  , na początku nie skumałem myślałem ze chcesz szablon z żyłki zrobić a tu taki numer :D fajna pletwa i woblery też fajne ;) .

Dobrze skumałeś, bo ja w nieświadomości będąc :lol: że już taki szablon jest, wymyśliłem sobie żeby oryginalne paski kartonu zastąpić kawałkami żyłki ale po co wyważać już otwarte drzwi.Te moje płetwy są trochę pracochłonne i nie zadowalają mnie do końca, dlatego szukam innych patentów.

Fajne te Twoje woblerki i mają JAJA :D