Skocz do zawartości

Oławskie wędkarzyki .

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jazda żeby na takim małym Lubelskim  ;) tyle wycisnąć - normalnie śliczne - a co do boleniowych z jedną kotwiczką to odważna konstrukcja perfekcyjne wykonana z zapleczem przemyśleń i testów co widać 

Dzięki wielkie :) , te moje Lubelskie troszkę większe są niż pana Waldka czy Jakuba bo i woda inna i rybki u mnie takie wolą mają średnio 28-30mm na tym już idzie coś się pobawić .

Co do boleniówek to też długo się wahałem  , pierwsze zamierzenie było takie ze nie chce nadmiernie kaleczyć złowionych ryb nieraz miałem przypadki ze przez tą drugą kotwice bolek mało oka nie stracił . Zacząłem stosować haki ale tu też ten drugi hak wbijał się gdzie popadnie  , raz bodaj miałem tak że oba tkwiły w pysku ryby . Wreszcie mówię dość będzie jedna kotwiczka bądź jeden hak i po kilkunastu próbach udało znaleźć się idealny punkt .

Jak na razie to po większości ataków z kotwiczką nr6 sam się zacinał , z nr8 dla pewności z reguły docinam bo wydaje mi się ciut gorzej ze skutecznością , a na haki  brakło czasu i brań testy od maja , jak by się okazało ze skuteczność jest podobna co w wypadku kotwiczek nr6 byłbym jednym z bardziej zadowolonych Polaków w kraju :D .

Edytowane przez wedkarzyk1

Wobki mi się bardzo podobają.

Dzięki wielkie Tomaszu pochwała z twoich ust to dla mnie coś wyjątkowego :rolleyes: .

Nazwa jeszcze bardziej -Oławskie Wędkarzyki- radosna i taka optymistyczna  post-46714-0-55548800-1358105246.gif .

To akurat wpływ długiego przebywania w nie wentylowanym pomieszczeniu , wypełnionym oparami lakieru i różnych rozweselaczy :D

Edytowane przez wedkarzyk1

• 2 tygodnie później...
ciekaw jestem jak pracuja przy takiej masie, swoja droga niech sie ryby strzega bo takim posiskiem dostac w lep  -_-  ladniutkie ta wobaski na tej fotce az oczy bola tyle kolorow :)

Pracują tak jak je ustawie :D  , mam dwa wypracowane ustawienia , pierwsze sprawdzające się na : kleniach , jaziach , okoniach trafiały się też bolki ;)

[ praca w zwężonej osi X o dużej częstotliwości , bardzo delikatnie błyska boczkami , kija z ręki nie wyrywa ale praca jest przyjemnie wyczuwalna  ]

i drugie ustawienie jest bardziej agresywne  , wobler pracuje dalej w osi X ale zdecydowanie mocniej zamiata dupcią , dodatkowo mocno wychyla się błyskając boczkiem i oczywiście lusterkuje w opadzie :D '' tutaj skala trudności w ustawieniu jest już prze kozacka i czasami nie wszystko wyjdzie perfect ^_^ '' woblery o takiej akcji powstały z myślą o ospałych okoniach i nieraz ratują dupsko ale jesienią udało mi się na nie złapać dwa sandacze pierwszego przypadkiem drugiego już zamierzenie , sprawdziło się dżigowanie woblerem w klatce :D czyli taki wertikal nie w pionie :lol: . Miały też być przetestowane na kropkach ale jak na razie dwa wypady spaliły na panewce :angry: .

Piękne :o

W morde 7g i 3cm!Czym Ty to dociążasz,wolframem? :D ...a już wiem,wobek na zdjęciu ma 60mm.

p.s.Jak by co,nie zapomnij o mnie :rolleyes:

Marku pamiętam ;)  już niebawem będą , zanim coś wystawie na naszej giełdzie będziesz miał priv i pierwszeństwo :ph34r:  .

Co do wolframu to szukałem kulek ale cena mnie przeraziła , w Wrocławskim Hutmenie dostałem namiar wysłałem ofertę i zwątpiłem za 1000sztuk kulka średnicy 5mm cena około 1000$  , to nie żart kulki tego typu wykorzystywane  są przez przemysł zbrojeniowy :huh: do wypełniania pocisków odłamkowo-burzących :D :D :D  ale ta waga coś około 12g :rolleyes: sztuka :D . Taniej wychodzi własnoręczne odlewanie tych lekkich ołowianych :lol: .

Fajne landrynki :)

Anegdota , no cóż z pierwszego wyuczonego zawodu jestem cukiernikiem :lol: .