tymon Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 13 Stycznia 2013 przez tymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 @spidi - tu masz wątek http://jerkbait.pl/topic/20559-woblery-krzy%C5%9Bka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Ale jazda żeby na takim małym Lubelskim tyle wycisnąć - normalnie śliczne - a co do boleniowych z jedną kotwiczką to odważna konstrukcja perfekcyjne wykonana z zapleczem przemyśleń i testów co widać Dzięki wielkie , te moje Lubelskie troszkę większe są niż pana Waldka czy Jakuba bo i woda inna i rybki u mnie takie wolą mają średnio 28-30mm na tym już idzie coś się pobawić .Co do boleniówek to też długo się wahałem , pierwsze zamierzenie było takie ze nie chce nadmiernie kaleczyć złowionych ryb nieraz miałem przypadki ze przez tą drugą kotwice bolek mało oka nie stracił . Zacząłem stosować haki ale tu też ten drugi hak wbijał się gdzie popadnie , raz bodaj miałem tak że oba tkwiły w pysku ryby . Wreszcie mówię dość będzie jedna kotwiczka bądź jeden hak i po kilkunastu próbach udało znaleźć się idealny punkt .Jak na razie to po większości ataków z kotwiczką nr6 sam się zacinał , z nr8 dla pewności z reguły docinam bo wydaje mi się ciut gorzej ze skutecznością , a na haki brakło czasu i brań testy od maja , jak by się okazało ze skuteczność jest podobna co w wypadku kotwiczek nr6 byłbym jednym z bardziej zadowolonych Polaków w kraju . Edytowane 13 Stycznia 2013 przez wedkarzyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Tak myślałem za co szacunek - 1 klasa pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Tomek ale się rozgadałeś .Ale dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Dubel mi się trafił z linkiem, więc coś musiałem z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 A tutaj wariację na temat Lublińskich wobków , jaja w kropki .Często łowie klenie na woblerki pstrągowe czemu nie ma działać w drugą stronę . IMG_0124.JPGTy to całego wobka w brokacie obsypujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Niezupełnie Ty to całego wobka w brokacie obsypujesz ?Niezupełnie brokat jest zalaminowany w żywicy często łowie przy kamiennych opaskach taka powłoka jest pancerna po pierdyknięciu w kamienie niema śladu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Wobki mi się bardzo podobają.Nazwa jeszcze bardziej -Oławskie Wędkarzyki- radosna i taka optymistyczna. Edytowane 13 Stycznia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Dzięki , wielkie bardzo się ciesze ze ci się podobają . Połamania i do zobaczenia nad Oderką .nad Oderką na początku kwietnia to bankowo na bank pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Wobki mi się bardzo podobają.Dzięki wielkie Tomaszu pochwała z twoich ust to dla mnie coś wyjątkowego . Nazwa jeszcze bardziej -Oławskie Wędkarzyki- radosna i taka optymistyczna .To akurat wpływ długiego przebywania w nie wentylowanym pomieszczeniu , wypełnionym oparami lakieru i różnych rozweselaczy Edytowane 13 Stycznia 2013 przez wedkarzyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 No no bardzo fajne woblery. Widzę, że kolega ma u siebie ładne błyskotki. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Dzięki wielkie Tomaszu pochwała z twoich ust to dla mnie coś wyjątkowego . To akurat wpływ długiego przebywania w nie wentylowanym pomieszczeniu , wypełnionym oparami lakieru i różnych rozweselaczy ...........a już Ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Focia dla odświeżenia wątku . Ostatnio wrzuciłem parę tych małych pocisków na giełdę i pojawiły się niedowierzania co do wagi którą deklarowałem czyli 6,5 do 7 g. przy długości 30mm. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 ciekaw jestem jak pracuja przy takiej masie, swoja droga niech sie ryby strzega bo takim posiskiem dostac w lep ladniutkie ta wobaski na tej fotce az oczy bola tyle kolorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Piękne W morde 7g i 3cm!Czym Ty to dociążasz,wolframem? ...a już wiem,wobek na zdjęciu ma 60mm. p.s.Jak by co,nie zapomnij o mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Fajne landrynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 ciekaw jestem jak pracuja przy takiej masie, swoja droga niech sie ryby strzega bo takim posiskiem dostac w lep ladniutkie ta wobaski na tej fotce az oczy bola tyle kolorow Pracują tak jak je ustawie , mam dwa wypracowane ustawienia , pierwsze sprawdzające się na : kleniach , jaziach , okoniach trafiały się też bolki [ praca w zwężonej osi X o dużej częstotliwości , bardzo delikatnie błyska boczkami , kija z ręki nie wyrywa ale praca jest przyjemnie wyczuwalna ]i drugie ustawienie jest bardziej agresywne , wobler pracuje dalej w osi X ale zdecydowanie mocniej zamiata dupcią , dodatkowo mocno wychyla się błyskając boczkiem i oczywiście lusterkuje w opadzie '' tutaj skala trudności w ustawieniu jest już prze kozacka i czasami nie wszystko wyjdzie perfect '' woblery o takiej akcji powstały z myślą o ospałych okoniach i nieraz ratują dupsko ale jesienią udało mi się na nie złapać dwa sandacze pierwszego przypadkiem drugiego już zamierzenie , sprawdziło się dżigowanie woblerem w klatce czyli taki wertikal nie w pionie . Miały też być przetestowane na kropkach ale jak na razie dwa wypady spaliły na panewce . Piękne W morde 7g i 3cm!Czym Ty to dociążasz,wolframem? ...a już wiem,wobek na zdjęciu ma 60mm. p.s.Jak by co,nie zapomnij o mnie Marku pamiętam już niebawem będą , zanim coś wystawie na naszej giełdzie będziesz miał priv i pierwszeństwo .Co do wolframu to szukałem kulek ale cena mnie przeraziła , w Wrocławskim Hutmenie dostałem namiar wysłałem ofertę i zwątpiłem za 1000sztuk kulka średnicy 5mm cena około 1000$ , to nie żart kulki tego typu wykorzystywane są przez przemysł zbrojeniowy do wypełniania pocisków odłamkowo-burzących :D ale ta waga coś około 12g sztuka . Taniej wychodzi własnoręczne odlewanie tych lekkich ołowianych .Fajne landrynki Anegdota , no cóż z pierwszego wyuczonego zawodu jestem cukiernikiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Focia dla odświeżenia wątku .IMG_0136 - Kopia.JPGKurna lecę po jakieś żelki abo landrynki.Gastrofaza jak cholera a po tych cukierkach to już dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Te 3cm 7gr jesli pracuja ladnie i do tego w opadzie jesli bylaby mozliwosc przytulic takie dropsy to tez prosze o priva Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Fajne landrynki potwierdzam,samemu chciało by się "wrąbać"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Dziękuje wszystkim za dobre słowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Focia dla odświeżenia wątku .IMG_0136 - Kopia.JPG Ostatnio wrzuciłem parę tych małych pocisków na giełdę i pojawiły się niedowierzania co do wagi którą deklarowałem czyli 6,5 do 7 g. przy długości 30mm.IMG_0142.JPGNaprawdę wyszły kolorowo super jak landryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Naprawdę wyszły kolorowo super jak landryny Bo ja kolego praktyczny niczym góral jestem jak by ryby nie chciały to dzieciakom bym rozdał .Całe szczęście chcą .Kolejna paczka cuksów . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Cuksy, cuksy... a próchnica zbiera żniwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi