Skocz do zawartości

Oławskie wędkarzyki .

Rekomendowane odpowiedzi

hej,Zbyszek jutro wracam a Ty jeszcze nie zakończyłeś prac nad glapką...? :o ;) :D Już jak w kraju będę to jakoś się zdzwonimy..pzdr

Nie no luzik kupa czasu ;) .

A tak poważnie to wolę drinki niż ciężką pracę  :D dziś serwuje takie.

post-49788-0-48848200-1362439235_thumb.jpgpost-49788-0-80691200-1362439258_thumb.jpg

Uwaga pływa się po nich krzywo :ph34r: .

A oto najciekawszy przyłów dzisiejszego dnia :lol: .

attachicon.gifDSC02359.JPG

Zbyszek,jak taki przyłów będziesz miał na każdej wyprawie na ryby to za rok możesz przestać robić swoje "landrynki".... ;) :D A tak poważnie,wytypuj dobrą miejscówkę na wspólną wyprawę... ;) pzdr

Taki mały a jak sieknął tego dużego to dużemu  się kotwice połamały :P

Przerdzewiały :D  obydwie któraś na bank wymieniana była bo się nieznacznie różniły budową trzonka :lol: .

Ale lakierka prawie ideał ;) w dwóch miejscach nieznacznie zaczerniał podkład  .

Normalnie SIEK? ;)

A nie Salmo :D , konkret wobler ciekawe ile tak popływał w Oderce ? Bo miejsce podhaczenia dość odległe od ścieżek zdrowych psychicznie wędkarzy :D .

Ten SIEK to miał być od sieknięcia, a nie nazwa wyłowionego cudaka.

Apropos dziwnych znalezisk, mój kolega, mniejsza z tym jak, utopił na Redze dorszowego pilkera. Do dziś śmiejemy się z miny wędkarza, który wyłowi to pół kilo złomu :D Sorry za dygresję już milknę. :)

Widze że te ciut większe też zbroisz w jedną kotwiczke . Ja w tym roku popróbuje z hakami zamiast kotwic, na pierwszy ogień pójdą takie pod okonia i zobacze jak to się sprawdza .  A te Twoje cukiereczki pierwsza liga :)

Dzięki troszkę sie staram :D .

A haki mają przyszłość ;) choć trzeba się przełamać do ich używania :) .

• 2 tygodnie później...

Dzięki

złoto z niebieskim, lubię taki zestaw pod klenia

Dzięki wielkie , ja wolę złoto z zielenią ;) ale gusta klientów są przerużne :D i całe szczęście bo nudno by było robić cały czas to samo ^_^ .

Troszkę z ostatniej paczki landrynek  :D .

post-49788-0-14432200-1364167995_thumb.jpg

Spotkałem dziś w piwnicy żukola na oko dobre 4cm być możne była to dorosła forma turkucia , postanowiłem coś podobnego wyskrobać w kawałku lipy :ph34r: .

post-49788-0-79104400-1364168224_thumb.jpg

Jutro spróbujemy tchnąć w tego paszkwilka odrobinę rzycia :D .