Skocz do zawartości

Oławskie wędkarzyki .

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

No tak troszkę przyschło :D .

Niby pogoda nieciekawa , stany wody podniesione <_< a ja codziennie na rybach :D dla mnie po prostu tak jest idealnie lubię taką wodę stwarzającą jakięś wyzwanie ,  jak jest łatwo to jest nudno :lol: .

A rybki gdzieś w tej mętnej wodzie są i czekają na schwytanie ;) . Nieśmiało pochwalę się ze na tle rozegranych dziś na moich wodach zawodów , wychodzi mi to chwytanie dardzoooo dobrze :) zostawiłem drogich kolegów daleko w tyle :lol: .

Ale dość samochwalstwa :D , woblery powstają niezależnie od tego czy na rybki jeżdżę czy też nie , cały czas coś poprawiam i przerabiam , powstaje też nowe konstrukcje :) . A całość idzie w stronę profesjonalizacji czyli formy z alu , nie będzie to jakaś wielka produkcja ale w obecnej technolog zrobić to dobrze i powtarzalnie jest trudno a przynajmniej w zamierzonych ilościach ^_^  .

Ostatnio dość mocno męczę nowy typ wobka prezentowany już wcześniej jako modelpost-49788-0-43725100-1370194781_thumb.jpg istniał będzie pod nazwą ''BigHead'' nie jest to może jakiś super hi-end ale wyszła bardzo poprawna i łowna kruszynka :D .

post-49788-0-98150800-1370194900_thumb.jpg

Nie zdążyłem jej zmierzyć  ^_^ musiała szybko do wody wrócić po dość długim holu  :unsure: .

Jeszcze za kariery spławikowca zgłaszałem sporo płoci w normach medalowych za tą było by złoto  ^_^ , ale niech sobie dalej pływa pewnie była starsza ode mnie :lol: skoda takiej ryby za blaszkę .

napisz coś więcej..waga,długość pozostała ta sama co w pierwowzorze  czy coś zmieniłeś..?ciekawy wabik Zbyszek...pzdr

Krystek przecież ty już widziałeś te wobki :D pierwowzór testowałem jak szliśmy na ujście Smortawki ;) nie pamiętasz , drugi rzut okonek dwa kolejne rzuty kolejny pasiaczek  w Smortawce też obskubany był dopiero po braniu szczupłego schowałem go przezornie do pudełka :D :D :D .

Zbyszku,pamiętam to doskonale (cztery litery mi złoiłeś wtedy)... ;) :D :D myślałem tylko,że jeszcze go może w troszkę innej wersji wagowej,wielkościowej zrobiłeś... :)

Ojtam ojtam ^_^ , wersje wagowe będą dwie obydwa tonące 2,5 g oraz 4 g , czwóreczka z jajeczkiem :lol: natomiast typów ma być sześć łącznie z nurkiem wali do dna jak sdr :D mam zamiar skusić nim brzany z Odrzańskiej  rynny wymacanej w zeszłym roku :D .

Teścia tym poczęstowałem i kurna musiałem mu ścielić.Idź Pan do cholery,chrapał aż się cała chałupa trzęsła.

Tomek ale za to ekonomiczne jest.... ;) :D :D

HAHAHHAA ten napar potrafi z poniewierać ;) :lol:

nie od parady napar jest nazywany "czaszką" lub "czaramaszką" a twórca Panoramiksem.... ;) :D Tomek pamiętasz "Pafnucego"...?dwa chyba szkła posmakował i KO zaliczył... :lol: pzdr

No! jest ekonomia.Chłop 140 kilo żywej wagi poległ momentalnie.No może nie od razu odśpiewał wcześniej pieśń "o solemijo e tentate" czy jakoś tak i kopyrt.Żona mnie pyta com zrobił z Ojcem a że byłem na fali i czarny humor jakiś miałem mówię-wkurzał mnie i zaciukałem- 

:o :D :lol: kurde ale to było dobre...Tomek taki widok -BEZCENNE-... ;) :D wróćmy do wobków bo nas wędkarzyk wybatoży (mnie na pewno) ;) :D pzdr

No ładnie tylko człowiek do pracy pojedzie i już bez niego piją , wstydzicie się panowie :D .

Krystiano :)  następnym razem oprócz spiningów zabieramy po gruntówce i karimaty bedemy w podOławskim buszu nocować :D tylko przywieź Bierutowianke B)  cobyśmy w nocy nie pozamarzali :D :D :D