Tomy Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 No jak wyjdą z formy to będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 No ładnie tylko człowiek do pracy pojedzie i już bez niego piją , wstydzicie się panowie .Krystiano następnym razem oprócz spiningów zabieramy po gruntówce i karimaty bedemy w podOławskim buszu nocować tylko przywieź Bierutowianke cobyśmy w nocy nie pozamarzali :D Zbyszek,zabierzmy lepiej tylko po tej jednej gruntówce.... wolę jednak połamać gruntówkę (tfu!) niż jakiegokolwiek spina... a karimaty nie będą potrzebne,nie zauważymy ich braku... rano troszkę trauma będzie,ale damy radę... :D Tomy,zapraszamy,obiecuję,że same "szczyty" załatwię.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zbyszek,zabierzmy lepiej tylko po tej jednej gruntówce.... wolę jednak połamać gruntówkę (tfu!) niż jakiegokolwiek spina... a karimaty nie będą potrzebne,nie zauważymy ich braku... rano troszkę trauma będzie,ale damy radę... :D Tomy,zapraszamy,obiecuję,że same "szczyty" załatwię.. pzdrO ja j.....e co to by było :D nie daj boże jakieś foty na forum by przesiąkły i trzeba by było do Angoli wyjechać .Ale w zasadzie to tam też ciekawe rybki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 a i najważniejsze,ze spinningami w domu zostają aparaty oraz wszelkie inne urządzenia rejestrujące dźwięk,obraz itd,,,, no rybki konkretne tam są,ale widzę,że to takie,które "kochają facetów drukowanych na banknotach NBP,,," pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 10 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Dziś cały dzionek dopasowywałem stery do różnych wersji robala . Żmudne to zajęcie okrasiło kilka rybek , przede wszystkim kleni i tu me zdziwienie niektóre z ryb pełne były mleczu czyżby kilkukrotnie przechodząca wysoka woda przeszkodziła kleniom w odbyciu tarła ? Czy ktoś miał podobne przypadki ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Świetne te robale , i łowne w fazie testów , to dobry znak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Larwy są apetyczne, @wedkarzyk1 jak będzie nadmiar to chętnie coś zakupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Dziś cały dzionek dopasowywałem stery do różnych wersji robala .IMG_0014.JPG Żmudne to zajęcie okrasiło kilka rybek , IMG_0006.JPG przede wszystkim kleni i tu me zdziwienie niektóre z ryb pełne były mleczu czyżby kilkukrotnie przechodząca wysoka woda przeszkodziła kleniom w odbyciu tarła ? Czy ktoś miał podobne przypadki ?ja dzis polapalem troche rybek i tez w moich egzemplarzach wystapil mlecz..... i tez mialem rozkminke w tym temacieswoja droga fajowe robale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 tak Zbyszek,larwy pierwsza klasa.... mam nadzieję,że zagoszczą w moim pudle,także.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 10 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Larwy są apetyczne, @wedkarzyk1 jak będzie nadmiar to chętnie coś zakupię Miałem dopracować je do czerwca , lecz niestety firma robiąca formy trochę pokpiła sprawę dość ze niedokładnie wykonali odwzorowanie powierzonych modeli , to na dodatek sam musiałem wykonać polerkę gniazd i przesunąć kołki do mocowania drutu . Uciekł cenny czas a w przypadku tych przynęt to ważne bo latem są dużo bardziej skuteczne niż w chłodniejszych porach roku .W tym roku nie trafią do szerszej sprzedaży , powstanie jedynie kilka krótkich serii dla przyjaciół i stałych klientów .Niemniej jednak jeśli nie przeszkadza ci ze mają tylko dwie warstwy lakieru i ręcznie oszlifowane stery to reszta na priv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 ...Niemniej jednak jeśli nie przeszkadza ci ze mają tylko dwie warstwy lakieru i ręcznie oszlifowane stery to reszta na priv . No cóż, jakoś przełknę te niedoróbki i jawne uchybienia produkcyjne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 No cóż, jakoś przełknę te niedoróbki i jawne uchybienia produkcyjne . Zawsze można poczekać na wersję finalną , testowe mają krótki żywot najczęściej są męczone aż do zerwania ograniczenie cyklu produkcyjnego do minimum materiałowego i czasowego przede wszystkim , daje im tę swobodę ze dosłownie mogę nimi nęcić :D i serce ani kieszeń nie boli zbytnio . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 najlepsza była wersja chyba marcowa,gdy razem łaziliśmy za kleniem z soplami zwisającymi z nosa do pasa...ale wobek chodził i jak widać doczekał się "masówki"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 najlepsza była wersja chyba marcowa,gdy razem łaziliśmy za kleniem z soplami zwisającymi z nosa do pasa...ale wobek chodził i jak widać doczekał się "masówki"... Masz racje , paskudne piankowe golasy , na szprycowane i poowijane w różnych miejscach ołowiana lametą . De facto znowu muszę zwalić na pracownieCNC . Uprościli sobie troszkę robotę , nieznacznie lecz jednak naciągnęli i rozprostowali robala to co już miałem i było dopracowane zmieniło się zupełnie . Musiałem się nie źle nagłowić jak zrobić to samo inaczej .Korekty jeszcze na pewno będą na razie jest tak : 30mm 2,5 g tonący smużak .Dla tych co nie widzieli jak to działa ?Wpada do wody i tonie //jak gąsienica która wpadła do wody //Ale wystarczy zamknąć kabłąk i powolutku zwijać prawie pionowo idzie do góry .Z doświadczenia już wiem ze im wolniej tym skuteczniej , już niezbyt bystry prąd pomaga . I można zatrzymać robala w miejscu lub nawet ciut mu odpuścić i pozwolić zanurzyć się pod wodę . Wiele razy po wznowieniu podciągania było łup . Choć naprawdę wystarczy zarzucić i tylko wolniutko zwijać bo tak miało być w zamyśle prosta intuicyjna obsługa robal żyje własnym życiem i to się sprawdza . Bawiłem sie też z wersją na stojącą wodę ale to z przymusu , po prostu stany Dolnośląskich rzek i rzeczek były szalone puki co odłożony na półeczkę . Pewnie na niedługo jak patrzę za okno . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Wobler super się zapowiada, bo widać, że wiesz czego szukasz w przynęcie. A opis prowadzenia robaczka - malina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Wobler super się zapowiada, bo widać, że wiesz czego szukasz w przynęcie. A opis prowadzenia robaczka - malina. Dzięki wielkie . Uwielbiam jak się łechta moje próżne ego :D . A teraz poważniej troszkę odkurzyć wątek trzeba . Wormy i ich cztery zdecydowanie najłowniejsze wersje kolorystyczne , niestety nie potrafię uchwycić kompakcikiem opalizacji .Oczywiście wszelkie wariacje na życzenie są możliwe , lecz według mnie nic lepiej roboty nie zrobi . I już starsze moje ukochane '' big hady '' . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Robale wyglądają dość ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 wooww robale wyszły naprawdę świetnie!! pięknie dopracowane elementy BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 ...Wormy i ich cztery zdecydowanie najłowniejsze wersje kolorystyczne , niestety nie potrafię uchwycić kompakcikiem opalizacji .Oczywiście wszelkie wariacje na życzenie są możliwe , lecz według mnie nic lepiej roboty nie zrobi . U la la, bon apetit.Zbyszek mam nadzieję że smaczności jeszcze Ci zostały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 U la la, bon apetit.Zbyszek mam nadzieję że smaczności jeszcze Ci zostały ?Jak dobrze policzyłem to na szczęście 13szt jeszcze jest niespakowanych , może jakiś bonusik za cierpliwość będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Witam.Wormy dziś do mnie doszły, wykonanie na wysokim poziomie, widać, że kształt, ster i malowanie starannie przemyślane, teraz testy nad wodą zostały no i łowienie, mam nadzieję, że kleniom i jaziom posmakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Super , to takich z conajmniej forumowym minimum życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zdjęcia nie oddają dopracowania robali - robota zegarmistrzowska! Opalizacja na poziomie HARD w sobotę będziem smużyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zbyszek wobki piękne mam pytanko jak nazywają się te czerwonawe kotwiczki które uzbrajałeś wobki swego czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zdjęcia nie oddają dopracowania robali - robota zegarmistrzowska! Opalizacja na poziomie HARD w sobotę będziem smużyć Dzięki wielkie . Zbyszek wobki piękne mam pytanko jak nazywają się te czerwonawe kotwiczki które uzbrajałeś wobki swego czasu? A chyba chodzi ci o EagleClaw L934RG niestety ten model jest już nieprodukowany .http://www.eagleclaw.com/product/hooks/doubles-trebles A nie polecam tych produkowanych na rynek europejski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi